Siapa yang tidak menggemari daging kambing? Rasanya yang manis dan jika penyediaan betul, maka dapatlah daging yang lembut dan berjus! Pergh! Teringatkan tekstur dagingnya itu sahaja boleh buat kecur air liur.
Anda boleh cuba resipi kambing bakar yang satu ini. Memang paling mudah, bahan cuma beberapa sahaja dan cara masak pun senang. Rugi jika tak cuba! Bahan-bahan: Daging kambing 5-6 keping Sos tiram 2 sb Sos lada hitam 3 sb Kicap 3 sb Hirisan halia tumbuk halus Gula Serbuk lada hitam
Daun rosemary Cara-caranya: 1. Masuk semua bahan tadi dan gaul sebati. Kalau nak perap, tutup bekas pakai plastik atau aluminium foil dan letak dalam peti. 2. Bakar dalam ketuhar selama 1 hingga 1.30 jam api atas bawah 200 darjah celcius 3. Jika masak untuk kuantiti banyak, lebih elok bakar atas arang. 4. Boleh hidang dengan kuah lada hitam atau terus diratah begitu sahaja. - CARI Kredit: Zaryna isimanlocos via masak apa hari ni
|
26
Bagus |
23
Marah |
17
Terkejut |
10
Sedih |
12
Lawak |
27
Bosan |
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
CiliPadiSedap replied at 24-8-2017 02:21 PM
Masak dia tu 1.30 jam = 90 minit ke? lamanya. Mesti kambing derhaka ni
CiliPadiSedap: Masak dia tu 1.30 jam = 90 minit ke? lamanya. Mesti kambing derhaka ni
aleesyasofia replied at 24-8-2017 07:53 AM
iols hri tue buh sos lata hitam dan sos tiram jer.. xyah renyah2 nak letak mcm2 rmpah.. sdap jgk..
ADVERTISEMENT