oleh Adib ZA Bosan sudah dengan pelbagai hidangan kuih muih moden tatkala lebaran? Anda boleh menyediakan kuih tradisional ini, namun dengan sedikit kelainan, penambahan isi cempedak.
Bingka cempedak ini pasti membuatkan para tetamu teruja dan kembali jatuh cinta dengan kuih tradisional. Cubalah! Bahan: 2 cawan tepung gandum 3/4 cawan gula 4 cawan santan 1 cawan isi cempedak 3 biji telur Sedikit garam 2 sb mentega
Cara-caranya: Kisar semua. Tuang dalam loyang yg dah digris dengan minyak masak. Bakar selama 45 minit pada suhu 160 darjah. Jika anda mahu ia garingkan atas bawah, tambah masa membakar 15 minit lagi dan naikkan suhu kepada 200 darjah. - CARI Sumber resipi: Zulfadreamland Blog
|
7
Bagus |
21
Marah |
22
Terkejut |
14
Sedih |
28
Lawak |
12
Bosan |
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
ADVERTISEMENT