Oleh Fyruz Hanna Lagi ciptaan bagus daripada India, oleh kerana bosan dengan pembaziran dan sudu plastik yang tidak boleh dikitar semula. Lelaki ini terpanggil untuk mencipta sudu dan garfu boleh makan.
Ha.. tak perlu membazir kerana sudu plasktik tidak boleh dimakan. Kini anda boleh jadikan alat tersebut sebagai hidangan sampingan anda. Menurut laporan yang dikeluarkan di India, sebanyak 120 juta keping sudu dan garfu dibuang orang ramai. Walaupun ianya kecil namun dengan jumlah pengguna alat tersebut yang tinggi pastinya ia suatu masalah kerana plastik merupakan bahan yang sukar dikitar semula. Bahan ini tidak disadur dengan plastik malah rangup apabila dimakan. Ia merupakan campuran daripada sekoi, nasi dan gandum. Selain itu sudu dan garfu ini boleh disimpan sehingga 3 tahun. Malah jika anda tidak suka dengan rasanya, ia boleh terkompos dalam masa 3 hingga 4 hari. Ia juga telah ditambahbaik dengan pelbagai perisa seperti lada hitam, bawang putih, mint dan sebagainya. Unik dan menarik bukan.-CARI Infonet.
|
28
Bagus |
25
Marah |
13
Terkejut |
27
Sedih |
24
Lawak |
8
Bosan |
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Artemesiaa replied at 28-3-2016 05:59 PM
Siapalah pernah rasa agaknya macam ice cream cone ke hapa
Artemesiaa replied at 28-3-2016 05:59 PM
Siapalah pernah rasa agaknya macam ice cream cone ke hapa
siape_aku replied at 7-4-2016 01:57 PM
rase mcm tekstur aiskrim kot...tapi tahan mane sgt...kena air sket dah lembik.....karang mkn sudu la ...
ADVERTISEMENT