Oleh Adib ZA
Anda peminat makanan laut yang dipanggang? Antara yang paling meletop ialah sotong panggang, nak-nak lagi jika diperah dengan limau atau lemon, memang tak tahan rasanya! Nak tahu bahan-bahan rempah untuk resipi ini? Lihat seperti di bawah. Selamat mencuba! Bahan-bahan: 2 tangkai serai (ditumbuk lumat) Sedikit halia (tumbuk) Seulas bawang putih 3-4 ulas bawang merah Cili kering (kisar) / cili boh Serbuk kari 1-2 sudu besar Sedikit serbuk kunyit Serbuk lada hitam
Garam secukup rasa Air asam jawa atau air perahan limau/lemon Cara Membuat: Tumbuk semua bahan-bahan di atas dan lumurkan pada sotong. Perap selama 30 minit. Kemudian anda boleh panggang. Sumber: Blog Suriaamanda |
10
Bagus |
5
Marah |
16
Terkejut |
9
Sedih |
19
Lawak |
8
Bosan |
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
ADVERTISEMENT