Oleh Fyruz Hanna Sumber: Puan Bee
Bahan-bahan 1 cawan tepung gandum 2 sudu besar tepung beras 1 cawan air sejuk (dalam peti ais tu) 1 sudu besar mentega Sedikit lada sulah Garam secukupnya 250g cendawan - di basuh dan perah 1. Kisar bahan di atas hingga menjadi adunan dan tuang ke dalam mangkuk besar. 2. Panaskan minyak , cukup-cukup untuk goreng dan tenggelamkan cendawan tu , celup cendawan dalam tepung yang telah dikisar dan goreng sampai kekuning-kuningan. 3. Angkat dan toskan. Boleh lah di hidangkan dengan sos atau mayonis. Saya suka gandingkan dengan sos cili thai.
|
24
Bagus |
16
Marah |
10
Terkejut |
19
Sedih |
15
Lawak |
23
Bosan |
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
feveret kt indonesia benda ni common, murah2 je sbb cendawn kt sane murah, kt tmpt azz s ...
azz_azza Post at 15-10-2010 16:32
Ok base my own exprience,fried mushroom tu if u r want to be crunch:
1-Cendawan tu disalut dengan t ...
ex_klia Post at 18-10-2010 15:43
ADVERTISEMENT