CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
12Next
Return to list New
View: 9004|Reply: 29

Cendawan Goreng Tepong

[Copy link]
Post time 14-10-2010 05:16 PM | Show all posts |Read mode
korang pernah mkn tak cedawan goreng tepung?....
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 14-10-2010 05:41 PM | Show all posts
pernah2..sedap gilerrr...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 14-10-2010 05:44 PM | Show all posts
a..ah mmg sedap....
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 14-10-2010 05:46 PM | Show all posts
azwan selalu mkn kat ner? @ goreng sendiri?
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2010 08:11 PM | Show all posts
perghhhhhh best,,,,,,
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2010 08:12 AM | Show all posts
cendawan goreng tepung memang my daughter's lifetime munchies.....
memang sedap seawal-awalnya makan lah bila panas2
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2010 09:11 AM | Show all posts
sedap la cendawan grg..
biasa wat grg pk tepung kfc..
ade sape2 tau cara lain..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 15-10-2010 04:02 PM | Show all posts
ada brader jual cendawan goreng kat Pasar Tani Stadium Shah Alam setiap hari Ahad. sape pernah rasa?
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 15-10-2010 04:32 PM | Show all posts
feveret kt indonesia benda ni common, murah2 je sbb cendawn kt sane murah, kt tmpt azz study dulu la... depa panggil jamur crispy...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 15-10-2010 05:03 PM | Show all posts
feveret kt indonesia benda ni common, murah2 je sbb cendawn kt sane murah, kt tmpt azz s ...
azz_azza Post at 15-10-2010 16:32



    a..ah kat Indon cendawan derang panggil Jamur.
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2010 08:50 PM | Show all posts
sedap....
anak2 suka makan
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2010 02:26 PM | Show all posts
sesapa yg ada resepi bagus tak - bancuhan tepung tu?  nak gak try buat sendiri (xnak yg kfc nyer lah) bancuhan tepung dia cam nak buat goreng pisang nyer ke?
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2010 03:43 PM | Show all posts
Ok base my own exprience,fried mushroom tu if u r want to be crunch:
1-Cendawan tu disalut dengan telur yang telah dipecahkan serta telur yang di pukul.

2-After cendawan tu di lumur tepung jagung+gandum+serbuk lada sulah atau rempah ratus ikut suke.

3-Jangan lupa letak sedikit garam,kalau buleh jangan letak banyak sangat nanti pahit...

4-Oleskan cendawan+tepung tadi sehingga tepung itu benar2 lekat pada cendawan.

5-Goreng dengan api yang sederhana jangan api besar nanti rentung...

6-Buleh dimakan selepas goreng.Makan dengan sos garlic atau cili.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 18-10-2010 03:46 PM | Show all posts
Ok base my own exprience,fried mushroom tu if u r want to be crunch:
1-Cendawan tu disalut dengan t ...
ex_klia Post at 18-10-2010 15:43



    Tq tq... best nye... nak try la... tapi tak boleh lupa cendawan goreng kat stadium... dia ada perasa BBQ, black pepper, orinak & spicy....
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2010 03:50 PM | Show all posts
Ermm silver jangan lupa ya cube....
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 18-10-2010 03:53 PM | Show all posts
Ermm silver jangan lupa ya cube....
ex_klia Post at 18-10-2010 15:50



    mesti!!!!
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 18-10-2010 04:34 PM | Show all posts
cendawan apa yg best pakai ek........button mushroom and oyster mushroom yg pernah makan...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 18-10-2010 04:44 PM | Show all posts
mmmm oyster mshrm yg best kalau goreng.... cendawan lain tak pernah cuba goreng lagi....
Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2010 02:43 PM | Show all posts
Rasanya FnR dah ada thread cendawan goreng ni tapi saya tak sure kat mana duduk letaknya. Haruslah mencari balik..huhuhu
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2010 11:56 AM | Show all posts
saya slalu bancuh tepung bayak2..bila nak paki da tersedia ada..

ramuan tepung:
tepng gandum + tepung jagugng / beras (lagi rangup) + kunyit serbuk+rempah kari+lada sulah+garam.

cara:-
celup cendawan dlm telo yg da dipukul pastu golek2 @ salut dengan ramuan tepung ..pastu goreng.

ni yg salau saya buat lah...
klau ada resepi lagi best kasik lerrr
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: ExploRasa

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

15-8-2022 02:59 PM GMT+8 , Processed in 3.250364 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list