Bahan-Bahan 50g tepung kek 1 cawan minyak masak 4 biji telur 100g gula 150g coklat masakan 100g whipping cream Cara-cara 1. pertama panaskan coklat dengan susu segar(menggunakan kaedah double boiling) sehingga semua coklat cair 2.Putar putih telur bersama gula, putar sehingga adunan kembang. 3. Didalam adunan coklat yang pertama tadi, masukkan kuning telur dan minyak dan digaul sehingga sebati. 4. Campurkan adunan coklat bersama dengan adunan whipping cream bersama, kacau sehingga adunan sebati. 5.Masukan tepung yang telah diayak. 6. Sapukan sedikit minyak masak di permukaan periuk nasi. Masukkan adunan tadi dan panaskan selama 12 minit. 7. Boleh dihiaskan dengan topping taburan gula ataupun coklat. *Jika anda menggunakan periuk nasi biasa (auto off/on), anda harus mengawal sendiri dengan sentiasa melihat pada pelaras periuk nasi anda.
|
ADVERTISEMENT