CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: bluehedgehog

[Tempatan] {harap2jgnkelaut}MAB redesign fesyen pakaian seragam staff dan kru kabinnya

 Close [Copy link]
Post time 11-5-2016 09:38 AM | Show all posts
krustykrab replied at 11-5-2016 09:13 AM
kalau kena raba jgn salahkan penumpang pulak...sendiri decide nak tayang etek dgn epit

ketet pun mcm budak2 baru nak baligh jer.. tak teruja pon nengok nye..

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 11-5-2016 09:42 AM | Show all posts
dalam kalut2 takdak duit... nak redesign uniform lak? apada... tunggula stabil dulu. lagipon... uniform MAS tu identiti Malaysia... dari jauh org dah tau tu cabin crew MAS. klau nak redesign pon... corak batik tu bole la diberi nafas baru. tapi design kebaya pendek tu dah cun.... praktical. tak meleret2.. tak senteng. kain belah tu bole ganti ngan kain lipat. sesuaikan klau ada staff bertudung.

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 11-5-2016 10:54 AM | Show all posts
xy_daen replied at 11-5-2016 09:27 AM
Patut la CEO resign...dok tambah kos lagi dengan seragam baru la...menu makanan la...kontrak dapat k ...

ex ceo tu x tahan pasal kroni2 gini kot
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2016 10:59 AM | Show all posts
harap-harap motif batik masih dikekalkan, cuma warnanya kalau boleh biar lebih garang.
yang lama tu kadangkala nampak kusam
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2016 11:02 AM From the mobile phone | Show all posts
jgn wat design peplum sudah. x berkenan. wat kebaya nyonya pn ok. tp jgnla guna material see thru plak terbang tudung pak ereb kang
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2016 11:07 AM | Show all posts



Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2016 11:21 AM | Show all posts
no... aku suka uniform sekarang..
cantik manis je nampak mereka..
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2016 11:22 AM | Show all posts
Edited by prettyuglybabe at 11-5-2016 11:23 AM
pr3ttytw33ty replied at 11-5-2016 11:02 AM
jgn wat design peplum sudah. x berkenan. wat kebaya nyonya pn ok. tp jgnla guna material see thru pl ...

malindo dah buat..
pun cantik juga..
seksi tau irl..






Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 11-5-2016 11:23 AM | Show all posts
Seragam kebaya sedia ada tu ok dah sebab itu identity asal mungkin perlu sedikit penambahbaikan.  Cuma kalau boleh tukar corak printnya nampak kurang menarik kalau nampak dari dekat.  Warna pun tak boleh nak suka2 tukar sangat sebab mesti tak boleh lari jauh sangat dari warna koperat.
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2016 11:39 AM From the mobile phone | Show all posts
Adakah uniform baru akan bling2 juga?
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2016 11:44 AM From the mobile phone | Show all posts
Ayoyoooooooooo nak tambah lg kos...???? Keluar lagi duit..??? Yayayayaaaiiiiiii sape BOD die..?? Kasilah mas mantap dulu 5 tahun ni... ni belom2 ape2 dah nak kuarkan duit.... adehhhh pening betul lah...
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2016 12:21 PM From the mobile phone | Show all posts
prettyuglybabe replied at 11-5-2016 11:22 AM
malindo dah buat..
pun cantik juga..
seksi tau irl..

hamboiii...panjang nye belahan. aum2 sgt
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2016 12:24 PM | Show all posts
Farah Khan ni design sinonim dgn heavy beading, bling2, seaquins bagai....nak jugak tgk mcmane rupa uniforms tu nanti. Tapi, design lama ni pun dah OK kot. Simple je.
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2016 12:31 PM | Show all posts
PLZZZZZ jgn laaaa tukar. Iol suke kebaya ketat tu.. nak tukar corak boleh laa. Huwaaaaaaaa, tolong kekal kan kebaya ketat. Cantik n cukup elegance dah tu ciri2 Malaysia.
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2016 12:33 PM | Show all posts
Pramugari Air Asia dan Firefly kalau ada urusan kt pejabat kerajaan boleh lepas masuk ke? Ye lah, skirt pendek atas lutut. Takut jadi mcm amoi kt dbkl hari tu. Padahal pakai sopan je.
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2016 12:49 PM | Show all posts
aechae replied at 11-5-2016 08:17 AM
Kekalkn la kebaya tu...cuma corak bleh modenkn sket

belahan pn menten ke
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 11-5-2016 01:40 PM | Show all posts
mintak mintak tuka bikini ler

x pnah tngok gadis melayu bikini cmner


klau bugil bugil tao ler cmne
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2016 01:44 PM | Show all posts
DayangKirana replied at 11-5-2016 09:38 AM
ketet pun mcm budak2 baru nak baligh jer.. tak teruja pon nengok nye..

ada yg taste kecil

hahahaa

Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2016 01:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Makcik vote for kebaya..suka nengok SIA punya..MAS punya skrg pun makcik suka..
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2016 01:46 PM | Show all posts
Buat perabih duit aje , tak apa lah MAS kaya kan?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

7-2-2023 05:15 PM GMT+8 , Processed in 0.103207 second(s), 40 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list