CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 6291|Reply: 6

Ford Focus Sport 2.0

[Copy link]
Post time 9-5-2016 09:47 AM | Show all posts |Read mode
Hi,

anyone kat sini ada guna ford focus sport 2.0 year 2011 and above?

i dh guna keta ni sejak 2013.. so far ok and no problem. puas ati dgn peformance dll. cuma in terms of space agak compact sket. hehe. and jerking (well..ford kan) tu jer laa..

cuma, iolls nk minta pandangan jer laa.. btul ker kalau pakai keta ni lama2 akan jadi byk masalah.. and akan bertambah kos maintenance?

keta masih lg under warranty for 5 years. servis percuma 60k km tu dh abis dh. now baru nk start unt byr servis sendiri.

anyone bole bagi opinion/feedback? bole pakai lama ker caner?

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 9-5-2016 03:12 PM | Show all posts
kalau rasa2 nk pakai lama lupakanla...ford ni masalah utama dia gearbox, tak habis2 dari dulu smpai skang, kalau dah start meragam tu fikir dua perkara je, samada nk jual atau nak repair dgn kos yg tinggi...
part2 lain ok la, takdela major problem, but once dia start....never ending story. Saya rasa awakpun sedia maklum spare part ford ni mahal dan susah nk dapatkan.
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2016 03:13 PM | Show all posts
sebabtu kalau org tanya aku kete apa yg ok, aku takkan rekmen jenama ford ni
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2016 10:31 AM From the mobile phone | Show all posts
AnnaMarrytta replied at 9-5-2016 09:47 AM
Hi,

anyone kat sini ada guna ford focus sport 2.0 year 2011 and above?

-Saya dulu2 pernah pakai ford, escape 3.0 sekarang dah tak pakai.

-Yg jerking2 tu gearbox dualclutch bodoh, yg ford pakai, bukan ford je pakai, audi dan vw pun pakai juga (yg vw problem lagi teruk) . gearbox baka ni tak suka traffic jam dan haba.  Diorang suka dilenjan laju2 dihighway.

-Model latest ford dah tak pakai dualclutch ni, diorang pakai standard auto gearbox yg ada torque converter.

-Memandangkan awak dah pakai lama, dan masih ok, pakai jer lah. Cuma schedule maintanence esp gearbox kena jagalah. Rasanya benda lain ok jer.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2016 04:08 PM | Show all posts
kalau tinggal di Klang Valley byk ja bengkel luar leh repair n sparepart senang dpt cuma mahal sikit la sbb ringgit pun jatuh....tp still tak semahal SC la...Sy di utara ni mmg susah nak dpt sparepart kt luar.....cari cabin filter pun tak dak org jual....
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2016 10:26 AM | Show all posts
zulka replied at 9-5-2016 03:13 PM
sebabtu kalau org tanya aku kete apa yg ok, aku takkan rekmen jenama ford ni

jenama ape yg bro rekemen?

Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 23-5-2016 10:41 AM | Show all posts
ifanonline replied at 23-5-2016 10:26 AM
jenama ape yg bro rekemen?

yg tidak membebankan sekiranya berlaku kerosakan
senang nk dpt s.part
hantar bengkel mana2pun pomen terima
apa2pun terpulang pada taste dan level(kemampuan) masing2...
contohnya mcmni la:-
kawan aku yg kerja biasa2 dtg jumpa aku, minta advice nk beli kete apa..aku cadangkan dia amik proton atau perodua (baru),
tapi dia nk pakai kete import, so aku advice amik toyota atau honda second hand....
kawan2 aku yg level manager/bisness man minta advice beli kete apa, aku cdngkan dorang amik merc or audi...
camtu la  

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

2-3-2024 05:00 PM GMT+8 , Processed in 0.125504 second(s), 37 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list