CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
123Next
Return to list New
View: 9049|Reply: 56

Siapakah Faizdickie? Apa Kaitannya Watak Sarabanon, Kak Leha Bunting

[Copy link]
Post time 20-4-2016 12:31 PM | Show all posts |Read mode




Artikel Oleh Izzah Abbasy | Video Oleh Izzah Abbasy & Danny | Suntingan Visual Desmond



Pasti ramai yang tertanya-tanya siapakah gerangan pemilik nama Faizdickie? Jika anda seorang pengikut Instagram yang tegar, sudah tentu anda akan mengenali empunya nama ini.

Paling senang, anda klik atau follow laman Instagram Faizdickie sahaja kemudian anda akan dapat jawapannya. Sebab apa?

Sebabnya, Faizdickie banyak memuatnaik komik dan video menerusi laman Instagram miliknya yang mempunyai maksud yang mendalam. Kadang-kadang siapa yang membaca atau menontonnya terasa seperti terkena batang hidung sendiri.

Faiz memperkenalkan beberapa watak seperti Naabella Hijabis, Sarabanon, Kak Leha Bunting dan ramai lagi kerana ia membawa kelainan dan berbeza daripada video viral yang lain. Ia juga tidak seperti sesetengah indvidu membuat video Dubsmash yang popular di laman media sosial.

Jika anda perhatikan isu yang dibangkitkan pada setiap video, ia sebenarnya merupakan perbuatan sesetengah individu yang sememangnya realiti terjadi dalam kehidupan seharian kita. - CARI Infonet   


Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2016 12:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Faiz dickie who?  
Pondan glamer dkt media sosial yang diredhoi oleh JAIS  dan ada cop HALAL
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2016 12:42 PM | Show all posts
ade akak kesah dik..
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2016 12:59 PM | Show all posts
aku mula mula follow gak IG dia ni..tp day by day month by month...aku notice kegedikan tu melampau over...so dgn down to earth aku dah unfollow....
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2016 01:14 PM | Show all posts
Dah tak banyak video je dia ni
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2016 01:22 PM | Show all posts
sam_survivor replied at 20-4-2016 01:14 PM
Dah tak banyak video je dia ni

kan... kering idea gamoknya.. yg byk review je
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2016 02:34 PM | Show all posts
bij please! coverina kah?
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2016 02:35 PM | Show all posts
fazamania replied at 20-4-2016 04:38 AM
Faiz dickie who?  
Pondan glamer dkt media sosial yang diredhoi oleh JAIS  dan ada cop HALAL

Mohon Siti Lawyer Hazab buat paihdiki ni bahan rujukan kes saman JAWI
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2016 02:44 PM | Show all posts
thread paih dickie dah ada
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2016 02:54 PM From the mobile phone | Show all posts
used to adore him b4 dia g blajar kt UK
lately cm kkurangan idea...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 20-4-2016 03:21 PM | Show all posts
nuryakmal replied at 20-4-2016 02:44 PM
thread paih dickie dah ada

Ini video oleh CARI sendiri ye mod... Temubual Eksklusif Wartawan CARI Bersama Faizdickie

Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2016 04:08 PM | Show all posts
  video2 typical malay .. hehe
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2016 04:15 PM | Show all posts
Baru tahu ada wartawan cari n dah tgk video interview tu..

Yg part last sekali tu serious rasa mcm nk lempang je sarabanon tergedik2 itu
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2016 04:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Gi belajor uk guna duit mara.
Ujung2 buat lawak gini je.
Give back to country la woii.
Takat wat lawak2 tu, takyah gi belajar kat london sana pun takpe.

Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2016 04:56 PM | Show all posts
bambimo replied at 20-4-2016 02:54 PM
used to adore him b4 dia g blajar kt UK
lately cm kkurangan idea...

aah i pon suke die mase zaman2 die keje kosmo dlu, before die g uk . skang dah xde byk sgt.

Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2016 05:00 PM | Show all posts
lionsleepin replied at 20-4-2016 04:17 PM
Gi belajor uk guna duit mara.
Ujung2 buat lawak gini je.
Give back to country la woii.

kan...hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2016 05:02 PM | Show all posts
ladybird_ replied at 20-4-2016 01:22 PM
kan... kering idea gamoknya.. yg byk review je

Sebab banyak travel kot. Guna duit travel tu utk beli rumah kan helok sempena masih laku ni.
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2016 05:02 PM | Show all posts
baik layan zukie ngan jamal
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2016 05:25 PM | Show all posts
urghh pliz laa sgt sendu.. tak menjadi pon lawak dia.
better lagi fify by AG ex hotfm tu.
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2016 05:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Nak buat duit mmg hati kena kental xleh jenis hati tisu. Salute ngn paihdickie sbb berani muncul dgn alter ego nya. Nengokkan karakter ms dia di interview n masa dgo di hotfm, boleh tau heshe ni masih malu2 dan hidup dlm dunia sndri. Xmudah nk get out of it n face the real world!! Bravo!
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

20-5-2022 05:51 AM GMT+8 , Processed in 9.498715 second(s), 26 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list