CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
12Next
Return to list New
View: 2535|Reply: 24

Pernah hilang benda yang paling sayang tak?

[Copy link]
Post time 6-4-2016 08:10 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Aku tak sengaja menghilangkan cincin pertunangan dan cincin perkahwinan aku
Alahai.,sedih nye...duit senang di cari..emas bertaburan jer..tapi bila aku fikirkan tu la titik peluh suami aku nak memperisterikan aku..alahai..bertambah tambah kemurungan

Aku halalkan kedua dua cincin yang hilang itu dan aku harap boleh membantu kepada sesiapa yang menemui nya(mana tau kot kot orang yang jumpa tu ada masalah kewangan kan., nak beli susu anak ker?)
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
 Author| Post time 6-4-2016 08:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Hampir kehilangan jam tangan dulu sebab terlupa masa mencuba baju kat kedai..nasib pekerja jujur....
I jarang hilangkan benda ..tapi cincin ni buat i rasa bersalah sangat
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2016 08:21 PM From the mobile phone | Show all posts
pernah hilang jam alba kat surau zaman sekolah dulu...
sayang gila ooo...hadiah tu...
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2016 09:59 PM From the mobile phone | Show all posts
takpenah..tapi org lain punya penahla.

aku ilangkan kunci kete laki aku. masa tu dia jadi tunang lagi. bila pikir balik, kesiannnnn....
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2016 11:11 PM | Show all posts
barang yg aku sayang:

jaket merah favourite aku... tiba2 one day takde dlm possesion aku.. sampai arini tertanya2 bila n mcmane boleh hilang..

mainan aku masa sekolah rendah. dgn dollhouse. one day hilang.. ingatkan misplaced... pastu lps bbrp tahun terjumpa kat rumah kazen.. rupanya mak aku pegi bagi dorang xtanya dulu. dh la bapa aku yg belikan. smpi arini pegi toystore aku cari yg lebih kurang tak jumpa dh.. xpuas main masa kecil smpi besar teringat2 hehe

lain2 barang.. yg taklah sayang sgt hehe.. tertinggal jam tangan kat sinki masa praktikal dulu.. bila teringat n cepat2 pegi balik takde dah..

tp kalau hilang cincin kawin n tunang mcm tt aku mesti sgt kecewa...


Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2016 11:13 PM | Show all posts
pnh hilang banyak benda..

gelang tangan emas.. tercicir masa naik komuter kot..

cincin white gold ada diamond isteri boss belanja
cincin belah rotan beli dengan gaji pertama
kedua2 cincin ni tertinggal dalam kereta.. balik kenduri berenti solat.. ltk dlm slot pintu kete.. pastu singgah minum sambil tu cuci kereta.. mlmnya sampai rumah baru teringat.. cari dah x ada..

jam tangan bonia kat surau hospital masa jaga arwah mak
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 7-4-2016 08:11 AM From the mobile phone | Show all posts
mystica replied at 6-4-2016 11:11 PM
barang yg aku sayang:

jaket merah favourite aku... tiba2 one day takde dlm possesion aku.. sampai ...

Lebih dr kecewa.kemurungan..dah la hilang waktu honeymoon..1st day honeymoon menangis..meratap hiba...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 7-4-2016 08:12 AM From the mobile phone | Show all posts
ulien replied at 6-4-2016 11:13 PM
pnh hilang banyak benda..

gelang tangan emas.. tercicir masa naik komuter kot..

Byk betul barang hang hilang
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 7-4-2016 09:05 AM | Show all posts
masa muda.. cuai
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2016 01:47 PM | Show all posts
toteng replied at 7-4-2016 08:11 AM
Lebih dr kecewa.kemurungan..dah la hilang waktu honeymoon..1st day honeymoon menangis..meratap hib ...

husband u ckp apa? dia marah tak? ke dia ganti yg baru? hehe

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 7-4-2016 07:53 PM From the mobile phone | Show all posts
mystica replied at 7-4-2016 01:47 PM
husband u ckp apa? dia marah tak? ke dia ganti yg baru? hehe

Dia cakap nak marah kesian pulak nangis..benda dh nak ilang..then dia ckp siapa yang penting dia or cincin..
Nnti g beli baru.i tak nak..hati masih kecewa lagi..beli baru mun tak sama mcm yang lama..
Sampai sekarang takde cincin..i biarkan tangan i kosong..biar masa merawat duka.cewah
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2016 07:55 PM | Show all posts
toteng replied at 7-4-2016 07:53 PM
Dia cakap nak marah kesian pulak nangis..benda dh nak ilang..then dia ckp siapa yang penting dia o ...

aww baiknya hubby u. nasib baik dia tak marah hehe
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2016 08:26 PM | Show all posts
yups, someone hamba allah tu pecah masuk bilik on 23rd july between 8 pm- 11 pm hilang satu bag semua tablets, lappy, hard drive external , my camera semua ada photo grads back in 2011 semua

Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2016 09:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Hilang cincin first husbnd beri.sbb kawen pun arranged,jd ms first date n b4 btunang die bg cincin tu bsama janji.so,cincin tu mmg sgt bmakna bg sy even ms btunang dpt 2 bentuk lg..cincin tu hilang smpai skrg tp suami x perasan rsnye...sbb die x penah tye.cuma bila fikir blk,rs terkilan pun ade.
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2016 09:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Penoh hilang duit raya yg byk nsa kecil.masa tu aku tomboy lgi.Kena pulau stu family.Gampang.Siot.2007.Sape lah yg curi tu.mmng aku dok haley ler
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 7-4-2016 09:53 PM From the mobile phone | Show all posts
4everMore replied at 7-4-2016 09:11 PM
Hilang cincin first husbnd beri.sbb kawen pun arranged,jd ms first date n b4 btunang die bg cincin t ...

Cincin tunang tu 1st cincin husband i bg..dulu2 zaman bercinta suka bg bunga..smua2 plus i tak suka jewellery..cincin nikah cincin ke 2...dua2 lenyap di telan bumi..mmg sedih kan.
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
 Author| Post time 7-4-2016 09:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Esmiria replied at 7-4-2016 09:30 PM
Penoh hilang duit raya yg byk nsa kecil.masa tu aku tomboy lgi.Kena pulau stu family.Gampang.Siot.20 ...

Byk sgt ke duit raya mu itu sampai kena pulau?
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2016 10:02 PM From the mobile phone | Show all posts
toteng replied at 7-4-2016 09:55 PM
Byk sgt ke duit raya mu itu sampai kena pulau?

pat puluh.x silp.aku kumpul wey.dalam wallet.Hilang lps lawat rumh kwn abglong aku time raya.
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2016 10:16 PM | Show all posts
Makcik pernah hilang bebear makcik dalam teksi masa ikut atok pergi pertandingan memancing masa umur makcik 5y.o. di taman tasik perdana huwaaaaaa rinduu bebearrrr!!
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2016 11:43 PM | Show all posts
ade hilang 1 bekas barang kemas...masa tu mak beli almari baru, nak bawak masuk almarix muat sbb kn alih kan katil bru blh masuk...kebetulan plak beg brg kemas tu kat tepi katil..
enth x tau knp blh terletak sana..org perabot dtg masuk kan almari.
ptg tu mak sy nak solat asar, tgk beg brg kemas hilang... mak pergi kat kedai perabut tu jmpe
org laki indo tu dia ckp bukan dia ..p jmpe pakcik dia blh tgk2 kan...mmg btl org indon tu amik..
sedih kot...
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

10-8-2022 01:38 PM GMT+8 , Processed in 3.480301 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list