CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

123Next
Return to list New
View: 11607|Reply: 55

Kemelut Perkahwinan Farah Asyikin Gagal Diselesaikan

[Copy link]
Post time 16-12-2015 10:19 AM | Show all posts |Read mode
KUALA LUMPUR: Pendamai atau hakam dari ahli keluarga yang dilantik oleh penyanyi Farah Asyikin dan suaminya, Zaahier Stanley gagal mencari jalan penyelesaian berhubung kemelut perkahwinan pasangan itu.

Sehubungan itu, Mahkamah Rendah Syariah Wilayah Persekutuan di sini pada Selasa memerintahkan pelantikan hakam mahkamah sebagai usaha terakhir menyelamatkan rumah tangga mereka.

Hakim Syarie, Umamuddin Yunus membuat keputusan itu selepas mendengar pembentangan laporan hakam (orang tengah) yang dibuat sebelum ini.

Terdahulu, Farah, 35, melantik abang iparnya, Kamarul Bahrin Mohamad sebagai hakamnya manakala Zaahier Stanley diwakili oleh rakan baiknya, Hussin Abdul Razak.

Umamuddin menangguhkan kes berkenaan untuk sebutan semula pada 21 Disember ini.

Farah hadir di mahkamah bersama anggota keluarganya dan diwakili peguam syarie Siti Maisyarah Hashim manakala Zaahier, 38, diwakili peguam syarie Nurfarhana Abdul Manaf.



Terdahulu, Farah memfailkan penceraian tersebut pada penghujung Oktober tahun lalu.

Farah dan Zaahier yang juga seorang warganegara Afrika Selatan yang berketurunan Melayu Cape berkahwin pada 15 Februari 2013 selepas berkenalan selama setahun menerusi Twitter.

Hasil perkahwinan tersebut pasangan ini dikurniakan seorang cahaya mata lelaki bernama Ebrahim Owais yang berusia 18 bulan.
Tags / Kata Kunci:
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 16-12-2015 10:25 AM | Show all posts
penah nampak dia kat hospital umra shah alam cek anak dia kat paedtrician...
entah la .tu je kot review.ahahahhaha

tak meranrik sgt nak di review psl dia ni
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2015 10:28 AM From the mobile phone | Show all posts
Macam kes nurul izzah & ex hubby dia. Kalau tak silap aku last2 mahkamah yg buat keputusan
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2015 10:33 AM | Show all posts
berkenalan kt twiter bpe lame before kawen?
ke knl2 trs kawen?
da dua kali kan di bercerai..
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2015 10:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Pe lah penyebab sampai xleh berdamai?
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2015 10:37 AM From the mobile phone | Show all posts
Kalau ikut artikel tu setahun juga kenal melalui twitter baru kawen
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2015 10:38 AM | Show all posts
aah..apa la punca n sebab nya ye
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2015 10:43 AM | Show all posts
Lelaki afrika selatan berketurunan melayu cape... menaik dgr. No wonder rupa pon ala2 kita je.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 16-12-2015 10:50 AM | Show all posts
dah dua kali kawin cerai..
ada masalah pihak farah ke?
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2015 12:05 PM | Show all posts
tu husben die ke? ensemm
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2015 12:06 PM | Show all posts
this is her second marriage kan?
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2015 12:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Her 1st marriage dia terpalit kisah maya darina gemuk yg kacao 1st hasben dia..hasben dia doktor grad dr ireland gitu..muka biasa2 je
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2015 12:21 PM | Show all posts
saw her yesterday kat Syariah Court... husben die leh tahan ensem n farah cantek sgt.. sambil jln dgr la gak dorg dok brcakap2 ngn lawyer masing2.. tapi malas nak amek port...
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2015 12:24 PM | Show all posts
hope memasing dpt mencari jalan penyelesaian secara baik......
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2015 12:26 PM | Show all posts
I wonder macam mana orang bertemu jodoh secara online?? esp yang register online dating... borak2 je boleh jatuh cinta tanpa bertemu muka..

Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2015 12:35 PM | Show all posts
x payah wonder nok... mai aku nak citer... aku kahwin ngan hubby aku kenal kat chatting je .... alhamdulillah dah 10 tahun dah usia perkahwinan.... aku ada tulis story aku kat blog... nanti aku copy paste... hehehe

http://wacana-muslimah.blogspot. ... erimu-seadanya.html
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 16-12-2015 12:40 PM From the mobile phone | Show all posts
cmf_premierleag replied at 16-12-2015 12:10 PM
Her 1st marriage dia terpalit kisah maya darina gemuk yg kacao 1st hasben dia..hasben dia doktor gra ...

okay. peenah dgr maya darina gemok tu. tp ingat2 lupa. dia ni kscau semua artist ke?

so last2 ex hubby dia kawen ngan sapa?
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2015 12:52 PM | Show all posts
kesian kat anak..huhu
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2015 12:59 PM | Show all posts
ieyla1979 replied at 16-12-2015 12:35 PM
x payah wonder nok... mai aku nak citer... aku kahwin ngan hubby aku kenal kat chatting je .... alha ...

sweetnya kisah u n ur husband. congrats n thx buatkan i percaya masih ada lelaki yg melihat kecantikan seorang perempuan melalui pandangan mata hatinya bukan pada mata nafsu...
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2015 01:27 PM | Show all posts
zennaya replied at 16-12-2015 12:59 PM
sweetnya kisah u n ur husband. congrats n thx buatkan i percaya masih ada lelaki yg melihat kecant ...

tak sempat iolss nak paste u dah baca ke.... huhuhu... tq....
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

30-11-2022 05:31 AM GMT+8 , Processed in 0.121094 second(s), 42 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list