CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 10107|Reply: 122

[Tempatan] [Video] Bolehkah Di Zaman Ini Berbelanja RM10 Sehari?

[Copy link]
Post time 27-11-2015 05:01 PM | Show all posts |Read mode
Edited by CARI-IIN at 27-11-2015 05:04 PM

Oleh Izzah Abbasy



Kebanyakan ramai akan mengeluh bila ditanyakan soal bajet. Dalam kesibukan kerja harian dan peningkatan kos saban tahun, bajet dianggap sebagai bebanan tambahan dan sering kali menjadi tekanan kepada setiap individu.

Rata-rata orang ramai sudah mula berkira-kira untuk membeli segala keperluan. Sehinggakan ada yang tidak mampu menyimpan wang kerana peningkatan kos sara hidup.

Adakah perbelanjaan kita setiap hari masih seperti dahulu, dengan hanya RM10 sudah pun memadai? - CARI Infonet
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 27-11-2015 05:06 PM | Show all posts
Jadahnya makan tiga hari sekali?
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2015 05:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Bertabah lah... Berjimat cermat uols
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2015 05:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Ni sbb macai Ameno bodo la yg x abes2 brsyukur
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2015 05:47 PM | Show all posts
Makan 3 hari sekali..??
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2015 05:51 PM | Show all posts
Boleh jah kalau kau x drama queen nk hapload dkat ista ko mencekik apa hari nih..propa sngt bangsat!
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 27-11-2015 05:51 PM | Show all posts
Boleh jah kalau kau x drama queen nk hapload dkat ista ko mencekik apa hari nih..propa sngt bangsat!
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2015 06:01 PM | Show all posts
Dulu rm5 pon dh ckup... Sekarang rm10 pon mkn skali je masa lunch
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 27-11-2015 06:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Boleh kalau aku duduk rumah je
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2015 06:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau mkn 3x boleh la beli nasi lemak 1.5 yg jenis nasi banyak.pastu mendapat la dek mcm2 penyakit
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2015 06:23 PM | Show all posts
Ferr_Remy replied at 27-11-2015 09:42 AM
Ni sbb macai Ameno bodo la yg x abes2 brsyukur

Kalu dapig jadi gomen nanti tentu rakyat hidup senang lenang dan kaya raya
Masa tu baru cina dapig mahu beryukur
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2015 06:37 PM | Show all posts
Boleh jer dudk mak, ayah pastu makan, minum semua mak, ayah tanggung
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2015 06:45 PM | Show all posts
ad org spend ratus ribu utk kursus kawin kt overseas. duit anak yatim/miskin pulak tuh.

ad org lesapkn duit lembu 250juta and lepas.

ad org beli cincin berlian 24juta.

ad org dpt geran juta2x tp output kosong kt universiti tuh.

ad org makan gaji buta kt kabinet tuh tp gaji riban2x. asal tak cukup, nekkn kos.

ad org nekkan tarif wlu untung bilion.

ad org sedut minyak negara and untung billion, war sana sini tp rakyat tak merasa.

dan laen2x....letih nk list tp sedih jugak dgn nasib rakyat kebanyakan.

ap nk jadi negaraku....
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2015 07:03 PM | Show all posts
boleh klu idup sorg sebatang kera...

Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2015 07:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Boleh kalau kerja kedai makan
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2015 07:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Boleh kalau ada sugar daddy
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 27-11-2015 07:23 PM From the mobile phone | Show all posts
akusukaq replied at 27-11-2015 06:23 PM
Kalu dapig jadi gomen nanti tentu rakyat hidup senang lenang dan kaya raya
Masa tu baru cina dapi ...

Ni la namanya macai bodo. Da sah2 dlm undang2 Malaysia Cina takleh jadi pemerintah... Pelikkan Melayu diperbodohkan dan lebih rela kena pijak dengan Melayu lol
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2015 08:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Boleh kalau ada 10 ringgit, bukan 10 rupiah.
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2015 08:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Boleh laa sapa bilang tak boleh.. Utk sehari jaa laa besoknya kena isi minyak kereta dah
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2015 12:43 AM | Show all posts
Cukur cukur cukur.
Dah rapat dah nie cukur.
Hehehe
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

15-6-2024 09:42 PM GMT+8 , Processed in 0.078181 second(s), 47 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list