CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

123Next
Return to list New
View: 7490|Reply: 49

[Tempatan] IPU Terkini : Shah Alam 'Zon Merah'

[Copy link]
Post time 21-10-2015 12:08 PM | Show all posts |Read mode
Edited by CARI-IIN at 21-10-2015 01:14 PM

Oleh Izzah Abbasy


Keadaan jerebu di seluruh negara semakin buruk pagi ini, dengan bacaan Indeks Pencemaran Udara (IPU) di 29 kawasan disenaraikan sebagai "tidak sihat".

Pada jam 10 pagi ini, bacaan IPU di Shah Alam mencatatkan 233, yang dikategorikan sebagai Zon Merah iaitu "sangat tidak sihat".




























ISI adalah penunjuk kepada keamatan api depan (head fire), kadar api yang merebak, dan kesukaran mengawal kebakaran pada kawasan berumput. ISI adalah gabungan di antara kesan kelajuan angin dan FFMC.


Skala yang digunakan untuk mengkategorikan ISI adalah seperti di atas. - CARI Infonet



Sumber info : Air Pollutant Index of Malaysia
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 21-10-2015 12:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Pakat kumpul kt s.alam jerebu ni sbb situ kwsn tanah rendah banding tempt lain ke?
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2015 12:14 PM | Show all posts
shah alam tak cuti kee?
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2015 12:15 PM | Show all posts
sekolah tutup lagi lah esok dan lusa ni nampaknya
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2015 12:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Ipu tak ada tanda2 nak turun..esok sekolah cuti lagi la nampaknya
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2015 12:19 PM | Show all posts
banyakkan minum air dan sentiasa memakai topeng perlindungan
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 21-10-2015 12:21 PM | Show all posts
yeayyyy


- budak sekola -
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2015 12:21 PM | Show all posts
klang lebih hampir
tapi shah alam juga yang terpilih
untuk IPU paling melampau setakat ini

adakah disebabkan ahli parlimennya
keluar parti aslam lalu diberikan
pengajaran?

tanya lobai pengkaji politik
daripada unit ANAL PAS
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 21-10-2015 12:28 PM From the mobile phone | Show all posts
shah alam dan klang banyak indon. aku rasa jerebu ni memburu kawasan banyak indon agaknya
dia tau asal usulmu
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2015 12:39 PM | Show all posts
ellejo replied at 21-10-2015 12:28 PM
shah alam dan klang banyak indon. aku rasa jerebu ni memburu kawasan banyak indon agaknya
dia tau  ...

hahahhahahah betul kut

Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2015 12:42 PM | Show all posts
area kl mgkin dh berkurang skit kot....tp shah alam makin teruk
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2015 12:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Area putrjaya tgahari ni beransur baik
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2015 12:45 PM | Show all posts
dalam office pun dah berjerebu kat shah alam ni. bukan sbb vape yer hehe
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2015 12:47 PM From the mobile phone | Show all posts
ellejo replied at 21-10-2015 12:28 PM
shah alam dan klang banyak indon. aku rasa jerebu ni memburu kawasan banyak indon agaknya
dia tau  ...

Setuju banget

Sejak u kata nak caras laki si trisna tu xnampak dah dia..takut gak ek dia.lakinya di caras
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2015 12:55 PM | Show all posts
tarik nafas pun x abis ni/..adoi pening
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2015 12:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Napa shah alam teruk sgt2...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 21-10-2015 01:02 PM | Show all posts
dizek replied at 21-10-2015 12:21 PM
klang lebih hampir
tapi shah alam juga yang terpilih
untuk IPU paling melampau setakat ini

bang dizek..bang dizek
tak habis2 dgn teori mengarut dia

bacaan IPU di Putrajaya pun dah almost reaching 200

kalau esok reach the same zone mcm shah alam, ko nak cakap apa ?

adakah ianya disebabkan pemimpin UMNO sudah meninggalkan ajaran Islam ?

tak abis2 dgn kelakar lutot la bang dizek ni




Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2015 01:09 PM | Show all posts
sepang mcm ok sket

aku rase skolah area selangor cuti seminggu

amacam?

zon merah masih ok lg ke??

sbb xde cuti utk pekerja pon
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2015 01:10 PM | Show all posts
Ngoklah sapa ckp Shah Alam dan bukan Klang. Sah tak tgk API bebetul. Kan ke lebih kurang je readingnya.

Taulah sokong UMNO...tapi tak kan bacaan API ni pun nak jadi bodoh.

PFFTTTT
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2015 01:15 PM From the mobile phone | Show all posts
mommymonster82 replied at 21-10-2015 12:47 PM
Setuju banget

Sejak u kata nak caras laki si trisna tu xnampak dah dia..takut gak ek dia.lakin ...

perampas mcm dia mmg selalu insecure. cakap nak caras terus menggelupur duk kepit laki 24jam sampai taknak login porem


Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

28-9-2023 05:57 AM GMT+8 , Processed in 0.109357 second(s), 46 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list