CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 4692|Reply: 17

[Dunia] Empire State New York Dilimpahi Warna Hijau Ketupat Sempena Aidilfitri

[Copy link]
Post time 20-7-2015 10:12 AM | Show all posts |Read mode
Empire State New York Dilimpahi Warna Hijau Sempena Aidilfitri
Jul 19, 2015




ANTARA
bangunan ikonik bandar terkemuka di New York, iaitu Empire State disinari dengan lampu hijau bersempena perayaan Aidilfitri yang diraikan umat Islam, Jumaat lalu.

Ia meneruskan tradisi yang dilakukan semenjak beberapa tahun lalu dan kini telah menjadi lampu tahunan, petik kenyataan jurucakap bangunan itu kepada AFP.

Sememangnya, bangunan tersebut terkenal kerana sinaran lampunya pada perayaan-perayaan utama dunia, antaranya warna pastel untuk Easter, biru dan putih untuk Hanukkah dan merah dan hijau untuk Krismas.




Selain itu, ia turut sama menyokong beberapa peristiwa dan kempen seperti kemenangan piala dunia Wanita AS apabila menyalakan cahaya merah, putih dan biru, warna pelangi untuk minggu gay pride dan biru, putih serta ungu untuk Hari Lautan Sedunia.

Pada hari-hari kebiasaan, Empire State hanya dilimpahi cahaya putih.

Menurut pengurusannya, bangunan tersebut menerima ratusan permohonan pada setiap tahun untuk dinyalakan lampu bagi berbagai-bagai kempen serta peristiwa.

Walau bagaimanapun, ia tidak menerima permintaan untuk kempen politik, tokoh agama dan organisasi mahupun acara-acara peribadi.

– MYNEWSHUB.CC

Oleh: IZZAT MOHD ANUAR

Bangunan Empire State Dilimpahi Cahaya Hijau Sempena Aidilfitri



Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 20-7-2015 10:14 AM | Show all posts
islam 1: lbgt 1: kristian 0
Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2015 10:49 AM | Show all posts
PAS 1 : BN 0
Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2015 10:59 AM | Show all posts
boleh pegi balut ketupat cucuk kat atas puncak baru bleh raye..
Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2015 11:04 AM | Show all posts
oklahh...lit green pon...biasa jahh
xleh lawan lampu liplap2 umah acik senah
Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2015 11:57 AM From the mobile phone | Show all posts
Jarum2 halus ummah sedang menyelinap masuk ke amareka. Inilah hasilnya!
Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2015 12:10 PM | Show all posts
bluehedgehog replied at 20-7-2015 10:14 AM
islam 1: lbgt 1: kristian 0

kan ada merah hijau untuk krismas katanya...
Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2015 12:15 PM | Show all posts
baru ummah nk takbir islam sudah menang rupanya perayaan lain pon empire state building boh gak lampu
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 20-7-2015 12:36 PM | Show all posts
prettyuglybabe replied at 20-7-2015 12:10 PM
kan ada merah hijau untuk krismas katanya...

jap...kena tunggu smpai disember dlu..
Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2015 12:56 PM | Show all posts
good thing! before this tak pernah light up for Eid

Slalu je ESB light up for macam2 event - st patricks, xmas, cny, 4th of july - dah tu apa je tarikan esb ni selain art deco, the observation deck and various film set ? nan hadoo.. so light up lah untuk mcm2 event tu remain relevant.
Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2015 01:21 PM | Show all posts
Semoga Allah SWT akan terus memberi kemenangan kepada Islam di bulan Syawal ini.

Takbirrrrrrrrrrrrrrr.
Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2015 01:41 PM | Show all posts
suka lah PAS ..... mengambil sempena warna tema parti PAS ....
Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2015 01:51 PM | Show all posts
islam sudah ES.. hewhewhew
Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2015 03:20 PM From the mobile phone | Show all posts
ChildrenOfBodom replied at 20-7-2015 12:15 PM
baru ummah nk takbir islam sudah menang rupanya perayaan lain pon empire state building boh gak lamp ...

Ummah dah lama tahu.kau baru keluar hutan
Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2015 03:51 PM | Show all posts
bluehedgehog replied at 20-7-2015 10:14 AM
islam 1: lbgt 1: kristian 0

LGBT 1 : Straight hado ?



Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2015 05:20 PM | Show all posts
Wow melayu mencipta hattrick dengan 3-0 sis keatas ummah kaper kokesen.Ko ada sis?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 23-7-2015 09:00 AM | Show all posts
cantekk hijau ketupat
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2015 12:13 PM | Show all posts
cantik warna hijau nya. klcc bila nak hijau? warna pink pernah.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

7-2-2023 01:49 PM GMT+8 , Processed in 0.125651 second(s), 40 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list