CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12Next
Return to list New
View: 6002|Reply: 29

[Politik] Lelaki Bercekak Rambut Cuba Bom KL IS Style.Hello Nak Raya Ni Hokeyyy

[Copy link]
Post time 10-7-2015 07:38 AM | Show all posts |Read mode
Kuala Lumpur: Dua lelaki tempatan yang pernah menyertai kumpulan pengganas Negara Islam (IS) di Syria tidak sempat melakukan serangan di beberapa sasaran penting dan pusat hiburan di ibu negara apabila mereka ditahan polis Bahagian Counter Terrorism Cawangan Khas Bukit Aman.
Suspek berusia 28 dan 31 tahun yang berasal dari Kuala Lumpur itu ditahan dalam dua serbuan berasingan di sekitar Kuala Lumpur pada 2 dan 7 Julai lalu.
Polis turut merampas beberapa buku berhubung isu jihad dan fahaman Salafi Jihadi selain resit pembelian barangan taktikal pertempuran.


Ketua Polis Negara Tan Sri Khalid Abu Bakar dalam  kenyataan kepada media, semalam berkata, suspek pertama berusia 28 tahun itu mempunyai hubungan dengan beberapa warga Eropah yang dikenal pasti sebagai anggota kanan kumpulan IS.
“Sejak pertengahan 2014, dua anggota kanan kumpulan IS terbabit sudah memberi arahan kepada suspek supaya melancarkan serangan terhadap sasaran penting dan lokasi hiburan sekitar Lembah Klang.
Dapatkan akhbar Harian Metro untuk berita selanjutnya.





      Artikel ini disiarkan pada : Jumaat, 10 Julai 2015 @ 7:06 AM   
«         »
                     
SUSPEK yang  disyaki merancang untuk melancarkan serangan di KL ditahan pada 2 dan 7 Julai lalu.











- See more at: http://www.hmetro.com.my/node/63398#sthash.73zGd0mZ.dpuf
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 10-7-2015 07:41 AM | Show all posts
ambil cekak rambut tu sumbat dalam tekak dia
nak sgt keganasan kan
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2015 07:41 AM From the mobile phone | Show all posts
Ini isis versi apa plak? Modern contemporary ke konsepnyer
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2015 07:44 AM From the mobile phone | Show all posts
Yer ker...bukan cubaan nak alih perhatian kah dr isu sekrg... Tp isu wsj lg hot dr mamat cekak ni
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2015 07:46 AM From the mobile phone | Show all posts
Syumulnya senyuman beliyau...pasti cikki2 hijabster lecah celah kangkang tatkala jumpa beliyau.
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2015 07:46 AM From the mobile phone | Show all posts
Kalau gi join isis kat middle east sana kompom2 kena rejam smpai mati, kalau xmati lagi baling bangunan smpai mampos.srbab pakai cekak ala2 pondan nyah. Ni teroris nyah ke ni
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 10-7-2015 07:56 AM | Show all posts
anjing bajingan!!! boleh senyum lagi kau hanat bila org ambik gambar... aleuto mak btul!!!
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2015 07:57 AM | Show all posts
da xde keje sgt ker..
gi buat keje bodoh tu..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 10-7-2015 08:11 AM | Show all posts
Mama Fugato...
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2015 08:53 AM From the mobile phone | Show all posts
agak agak apa id dia di forum?
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2015 08:53 AM From the mobile phone | Show all posts
sapa nk harga murah sila migrate ke isis
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2015 09:00 AM From the mobile phone | Show all posts
Kalu thread cenggini, geng lobai senyap membisu, ntah2 dlm hati masing2 ' cisss,bedebah polis msia!'
Biasela kalu geng2 isis ni puak melayu la, yg memusnahkan bangsa negara ni org melayu, dr yg buang anak,ke drug addicts hinggakan ke menteri yg rasuah, xmasuk yg rogol budak rogol anak sendiri dan xlupa yg main mercun sampai kudung
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2015 09:15 AM | Show all posts
ni tektik nak konar baring laa kot..layan kan ajer laaaa
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2015 09:21 AM | Show all posts

mesti ade belen2 yg terlepas ni...
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2015 09:31 AM From the mobile phone | Show all posts
motip nak bom kl?
kl tu ada apa.

Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2015 09:35 AM | Show all posts
kasik hukuman mati jek orang2 camnih... abis citer, simpan pun buat hapa
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 10-7-2015 09:53 AM From the mobile phone | Show all posts
kelapaparut replied at 10-7-2015 09:00 AM
Kalu thread cenggini, geng lobai senyap membisu, ntah2 dlm hati masing2 ' cisss,bedebah polis msia!' ...

lobai burtakiya mcm syiah yg lobai2 wannabe duk sumpah seranah hari hari.
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2015 09:58 AM | Show all posts
pakai cekak tu

malam jadi nyah ke ape

Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2015 10:24 AM From the mobile phone | Show all posts
Ade hati eyh nk jd suicide bomber...kijams giler
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2015 06:37 PM | Show all posts
Bahaya mamat mamat macam .
Bom dia bilameletup akn mebunuh sesiapa aje.
Saya tak faham macam mana orang boleh ikut IS ni.
Lama lama, IS niakan membunuh golongan depa sendiri.
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

29-2-2024 08:54 PM GMT+8 , Processed in 0.083567 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list