CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

123Next
Return to list New
View: 5262|Reply: 41

[Tempatan] VIDEO: Anggota Jabatan Kesihatan Diacu Parang

[Copy link]
Post time 2-7-2015 11:43 AM | Show all posts |Read mode
VIDEO: Anggota Jabatan Kesihatan Diacu Parang Kerana Dikatakan Tidak Diberi Notis Semburan "Fogging"

Tersebar dilaman sosial hari ini sebuah video yang menunjukkan satu kejadian di mana anggota dari Jabatan Kesihatan telah diugut dengan diacukan parang ke arah mereka.

Berdasarkan keterangan yang disertakan dengan video berkenaan, kejadian dikatakan berlaku di Desa Baiduri Farlim, Paya Terubong,Ayer Itam, Pulau Pinang.

Kejadian yang berlaku semalam (1 Julai 2015) berpunca apabila lelaki berkenaan berang selepas pihak Jabatan Kesihatan didakwanya tidak memberikan sebarang notis awal untuk melakukan semburan asap basmi denggi (fogging).

Menurut keterangan, lelaki itu naik berang kerana semasa kejadian "fogging' berkenaan terdapat keluarganya  masih berada di dalam rumah.

"Kalau terjadi apa-apa kepada anak saya kamu semua mahu tanggungjawab ka? bagitau la, mau tanggungjawab ka?" katanya sambil mengacu parang.

Berdasarkan keterangan juga, pihak Jabatan Kesihatan juga telah memberi notis kepada penduduk di apartment berkenaan pada pagi hari kejadian. - Siakapkeli.my

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 2-7-2015 11:47 AM | Show all posts
ehh...biasa kalau ada fogging, aku duk dlm rumah tutup pintu tingkap rapat2...tak bley ke?
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2015 11:49 AM | Show all posts
sembur fogging jer pun....tu pun kalut

kalau bagi notis india tu baca ka dengan mabuk mcm tu...

elok fogging jer rumah org lain.. rumah dia x payah..

org nak tolong pun buat bangang
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2015 11:49 AM From the mobile phone | Show all posts
krustykrab replied at 2-7-2015 11:47 AM
ehh...biasa kalau ada fogging, aku duk dlm rumah tutup pintu tingkap rapat2...tak bley ke?

Kena bukak la segala mala lobang pintu tingkap tu sis kalau x, asap nak masuk celah bedah mana. Nyamuk2 dalam rumah chuols senyum sinis jah tgok chuols membantu kelansungan idop koloni2 mereka hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2015 11:49 AM | Show all posts
india mcm citer dalam filem tamil
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2015 11:54 AM | Show all posts
dodolgemok replied at 2-7-2015 11:49 AM
Kena bukak la segala mala lobang pintu tingkap tu sis kalau x, asap nak masuk celah bedah mana. Ny ...

hahhah ye ke...alamak jahiliah benor iolss ni...
tp iolls tgk semua duk je dlm rumah x kuar2...ke semua kt tmn perumahan iolss pun jahiliah jugak...

maksudnya kalau diorg fogging, iolls kena bukak tingkap2 luas2 and bwk kete laju2 ke tempat lain la ye ...tak leh la nak stay situ sbb satu taman penuh asap

Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2015 11:56 AM | Show all posts
gangsternya yindia tu....len kali jgn lah fogging rumah dia...bior die dan kuarganya mati digigit nyamuk2 tu
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2015 11:57 AM | Show all posts
gila babi lah pulau ppl


lagi gila pegawai kesihatan yg toya je melayan hamjadah tu hayun2 parang... lagi gila
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 2-7-2015 11:59 AM From the mobile phone | Show all posts
krustykrab replied at 2-7-2015 11:54 AM
hahhah ye ke...alamak jahiliah benor iolss ni...
tp iolls tgk semua duk je dlm rumah x kuar2...ke ...

Haa idea bagus,duduk dlm kete je sis.xpon bukak je satu lobang asap cukup...
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2015 12:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Fogging ni untuk dalam dan luar rumah ke? Biasa area saya luar rumah saja... Dalam rumah 'fogging' sendiri
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2015 12:12 PM | Show all posts
Macam mabuk todi je macha ni
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2015 12:12 PM | Show all posts
pariah...ape yang pelik pasal pariah....kasta paling rendah....seharusnya perangai PPRT ummah paling rendah...
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2015 12:14 PM | Show all posts
Mamat mana yang bingai sgt nih?!!
Fogging pun kecoh ke?!!
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2015 12:18 PM | Show all posts
keeling + mabuk >>>>> berpisah tiada

aksi menarik tepuk parang kat kaki

KIPIDAP keling
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2015 12:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Sah pariah ni mabuk todi..
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2015 12:47 PM | Show all posts
takkan jiran tak de info apo²..nampak sangat ko tak idup bermasyarakat......
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 2-7-2015 12:49 PM | Show all posts
fogging je pun...
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2015 12:51 PM | Show all posts
mabuk todi punya orang...kena denggi baru tau
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2015 12:52 PM From the mobile phone | Show all posts
imransulaiman replied at 2-7-2015 12:01 PM
Fogging ni untuk dalam dan luar rumah ke? Biasa area saya luar rumah saja... Dalam rumah 'fogging' s ...

Fogging guna vape ke surya perkasa hitam bro?
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2015 12:54 PM From the mobile phone | Show all posts
krustykrab replied at 2-7-2015 11:56 AM
gangsternya yindia tu....len kali jgn lah fogging rumah dia...bior die dan kuarganya mati digigit ny ...

Kalau nyamuk tu tak terbang gi memana..just duduk dalam satu rumah yindia tu...setel laa masalah..

Yang jadi isu nanti..ada nyamuk  ni pandai..dia akan terbang ker rumah lain
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

27-11-2022 07:23 AM GMT+8 , Processed in 0.115547 second(s), 42 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list