CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
12Next
Return to list New
View: 8469|Reply: 39

[Dunia] Gambar Gagak Tumpang Helang Di Udara Jadi Viral

[Copy link]
Post time 2-7-2015 09:49 AM | Show all posts |Read mode
Gambar Gagak Tumpang Helang Di Udara Jadi Viral

Jul 1, 2015
http://mynewshub.cc/2015/07/01/gambar-gagak-tumpang-helang-di-udara-jadi-viral/#gs.0cc93c9113b346e19fec3445fc3d14da        









SEBELUM ini gambar seekor cerpelai yang ‘menunggang’ burung belatuk di London pernah viral dan mendapat perhatian pengguna laman sosial.
Kini, gambar seekor burung gagak ‘menumpang’ burung helang di udara pula mendapat perhatian umum, sememangnya kejadian seperti ini jarang sekali dapat dilihat dan berlaku

Gambar tersebut diambil oleh seorang jurugambar amatur, Phoo Chan dan ianya berlaku di Washington, Amerika Syarikat.
Burung helang itu dipercayai sedang mencari mangsa untuk dijadikan santapan dan secara tidak diundang, seekor gagak hitam begitu berani mendarat di atasnya.

Gagak tersebut dikatakan hanya menumpang burung pemangsa tersebut selama beberapa saat sebelum kembali terbang membawa haluan sendiri. – MYNEWSHUB.CC

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 2-7-2015 09:51 AM | Show all posts
gagak tersalah landing ker sis,  harus gagak akan dipaksa oleh helang untuk menulis surat minta maaf secara rasmi....  kan  @malawi6
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2015 09:55 AM | Show all posts
gambo yg 1st tu nice sebab kedua2nya mengepak...
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2015 09:56 AM | Show all posts
itu gambar original ??
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 2-7-2015 10:02 AM | Show all posts

Ya rasanya.....tengok kat link tuh uols....
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2015 10:04 AM | Show all posts
sesedap rasa dia ja nak tumpang2
selamat comel
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2015 10:08 AM | Show all posts
haha...letih terbang kot...puasa, sebab tu tumpang Sang Helang jap...
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2015 10:12 AM | Show all posts
Mujur tak kena makan dengan helang
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 2-7-2015 10:12 AM | Show all posts
hihii comel... gagak buat muka x bersalah
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2015 10:19 AM | Show all posts
EJALTI replied at 2-7-2015 10:02 AM
Ya rasanya.....tengok kat link tuh uols....

ok, nanti matt tengok.....

Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2015 10:22 AM | Show all posts
Bertuah gagak tu...haha. Sbb helang jarang terbang rendah, sbb angin kat bawah takde & tak kuat.
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2015 10:30 AM | Show all posts
Dah macam gangster meninjau kawasan rupa gagak tu
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2015 10:30 AM | Show all posts
agak2nye helang tu perasan tak?
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2015 10:30 AM | Show all posts
bestfren kekdahnye..

ataukah satu alamat gagak akhirnya berjaya menjinakkan & memelihara helang sbg haiwan peliharaan....
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2015 10:34 AM | Show all posts
aku rasa dua ekoq tu kawan   
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2015 10:52 AM | Show all posts
gagak tu mesti tumpang berak sekali atas helang tu
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 2-7-2015 10:56 AM | Show all posts
cantik lak..
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2015 10:57 AM | Show all posts
funny............
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2015 11:01 AM | Show all posts
Modngengade replied at 2-7-2015 09:51 AM
gagak tersalah landing ker sis,  harus gagak akan dipaksa oleh helang untuk menulis surat minta maaf ...

ye la mentri jowo punya kebanggaan malaysia
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2015 11:52 AM | Show all posts
hebat nmpk gagak tersebut berdiri di belakang helang itu...
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

30-9-2022 11:59 AM GMT+8 , Processed in 0.093196 second(s), 22 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list