CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
View: 1714|Reply: 1

3 Saluran YouTube Tempatan Yang Memfokuskan Kepada Makanan Dan Resipi

[Copy link]
Post time 30-3-2015 07:13 AM | Show all posts |Read mode

Bercakap mengenai YouTube, boleh dikatakan terdapat pelbagai penawaran kandungan menarik melaluinya. Daripada Khan Academy memfokuskan kepada pembelajaran, sehinggalah pelbagai perkara lain – dan termasuk tidak dilupakan adalah makanan.
Untuk makanan tempatan sendiri, terdapat beberapa saluran yang memberikan fokus menyeluruh mengenainya, dan berkongsi mengenai resipi, tempat makan menarik, dan beberapa info menarik lain mengenai masakan dan sebagainya.

Nyonya CookingNyonya Cooking dihoskan dalam bahasa Inggeris, tetapi memfokuskan kepada masakan-masakan menarik di Malaysia yang boleh dimasak dan dicuba sendiri di rumah.

Layari : Nyonya Cooking


VidDailySalah satu saluran YouTube yang masih baru, dan melalui saluran YouTube ini, pihak VitDaily berkongsi mengenai tempat makan menarik sekitar Malaysia, selain pada masa yang sama turut hadir dengan beberapa resipi unik yang boleh dicuba oleh semua.

Layari : VitDaily Media


TryMasakSalah satu media yang telah beroperasi sekian lama, dan melalui saluran ini, pengguna boleh mengikuti pelbagai resipi untuk dicuba, selain turut melihat beberapa video daripada acara berkaitan memasak yang diadakan sekitar Malaysia. Namun, video baru untuk TryMasak ini dilihat semakin kurang dimuat-naik berbanding kedua-dua saluran di atas.

Layari : TryMasakSelain ketiga-tiga saluran YouTube ini, terdapat beberapa saluran tempatan yang turut membawakan beberapa resipi untuk dicuba, tetapi kurang konsisten atau tidak memfokuskan sepenuhnya terhadap makanan dan resipi.


kredit:www.amanz.myReply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 30-3-2015 08:44 AM | Show all posts
Ni pun copy gak...
Ketandusan source...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENTADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

14-8-2022 01:39 PM GMT+8 , Processed in 0.097921 second(s), 25 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list