CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
View: 2350|Reply: 16

Data plan mcm hare!

[Copy link]
Post time 23-3-2015 10:05 AM | Show all posts |Read mode
Semak aku asyik tak cukup je data plan ni. Nak kata aku stream, mmg jauh panggang dari api. Wassap pun aku dah set manual nak download media. Takde pe pun running background apps. Still tak ckp. Apa pasal eh?

Korang ada idea mana pelan yg okay skt?
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 23-3-2015 06:16 PM | Show all posts
line fon kat malaysia mmg tak leh blah dowh.. slow mcm apa ntah.. aku pon kdg2 menyirap ngan line telco malaysia.. dah la slow.. mahal.. bnyk caj.. mcm xpax.. konfirm ramai kena ppu..
Reply

Use magic Report

Post time 24-3-2015 11:08 AM | Show all posts
pikochew replied at 23-3-2015 06:16 PM
line fon kat malaysia mmg tak leh blah dowh.. slow mcm apa ntah.. aku pon kdg2 menyirap ngan line te ...

Aik? Bukan Xpax da stop kew ppu die? mane ade dah. Yg lain takkan tak tahu? Pls info kat sini. Aku mcm dgr2 je hari tu.
Reply

Use magic Report

Post time 24-3-2015 05:28 PM | Show all posts
milooaiss replied at 24-3-2015 11:08 AM
Aik? Bukan Xpax da stop kew ppu die? mane ade dah. Yg lain takkan tak tahu? Pls info kat sini. Aku ...

btol beb celcom dah stop ppu.. aku dpt sms dr celcom last week.. aku share kalau x caya..

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 25-3-2015 11:01 AM | Show all posts
PPu ni apa weh? korang ckp pasal apa ni? aku tanya lain, jawab lain. pls get back to topic pls.
Reply

Use magic Report

Post time 25-3-2015 03:42 PM | Show all posts
yumentos replied at 25-3-2015 11:01 AM
PPu ni apa weh? korang ckp pasal apa ni? aku tanya lain, jawab lain. pls get back to topic pls.

tq android88 for nice info.. so skang dh konpem ah ppu dh takde..

wei kau xtau ke ppu tu apa? ppu tu pay per unit.. dia akan caj kau punya kredit kalau kau online.. kira ikot unit.. kalau kira 10sen/1kbps. jenuh la kau kna caj bro.. hehe.. kalau kau pakai xpax sblm ni.. kau tahu la asal kredit kau slalu abih..
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2015 12:00 PM | Show all posts
telco semua same lah. kau confirm ke kalau betul dorang takkan cas? mcm mana lps kau guna dorang cas gak? kau nak buat apa?
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2015 05:34 PM | Show all posts
btol la celcom dh stop ppu.. xpax dah tak ada ppu dah.. dah cek kat website dia.. siap printscreen

Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 27-3-2015 09:23 AM | Show all posts
android88 replied at 26-3-2015 05:34 PM
btol la celcom dh stop ppu.. xpax dah tak ada ppu dah.. dah cek kat website dia.. siap printscreen
...

wah, dah takde ppu ke? good job guys! ah, bgs lah mcm tu. asyik telan kredit org je. tak baik tau.
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2015 09:40 AM | Show all posts
bgs xpax buat satu tindakan gini. plg kurang kepercayaan org mkn meningkat. aku kat batu pahat, speed celcom superb lg. sbb tu rasa syg nak tukar.



Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2015 10:47 AM | Show all posts
gaokopi replied at 27-3-2015 09:40 AM
bgs xpax buat satu tindakan gini. plg kurang kepercayaan org mkn meningkat. aku kat batu pahat, spee ...

Laju speed der. aku slow dog gila. dok muar je kot. bkn jauh dgn batu pahat.
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2015 10:48 AM | Show all posts
android88 replied at 26-3-2015 05:34 PM
btol la celcom dh stop ppu.. xpax dah tak ada ppu dah.. dah cek kat website dia.. siap printscreen
...

kira confirm le ni kan takde ppu kan?  nice lah. kalau tak, semak je. dah lah aku asyik lupa ttp data plan.
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2015 10:53 AM | Show all posts
happiaoliang replied at 27-3-2015 10:47 AM
Laju speed der. aku slow dog gila. dok muar je kot. bkn jauh dgn batu pahat.

kau guna ape der? celcom gak ke?
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2015 10:54 AM | Show all posts
maxis der. mmg dah lama pakai dah sebelum pindah sini lg.
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2015 10:55 AM | Show all posts
happiaoliang replied at 27-3-2015 10:54 AM
maxis der. mmg dah lama pakai dah sebelum pindah sini lg.

haha. maxis? lg laju siput pig dari line maxis kau tau tak? HAHAHA
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2015 10:55 AM | Show all posts
hina betul maxis kau buat kan? T_T. nnt lah aku tukar.
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
 Author| Post time 27-3-2015 12:51 PM | Show all posts
bile semak bil tu hairan betul!!!!
rupa-rupanye.. sbb aku guna xpax jugak!
aku tak kan tukar telco lagi sbb PPU dah mansuh
trimekasih atas beri tau info tersebut ya....
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

11-8-2022 04:53 AM GMT+8 , Processed in 0.087115 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list