CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

1234Next
Return to list New
View: 7869|Reply: 71

[Tempatan] Menu Kedai Makan Orang Perak Yang Kreatif Bebenor. Macam Sedap Je

[Copy link]
Post time 14-2-2015 11:17 PM | Show all posts |Read mode

BILA pergi ke restoran, perkara pertama yang dilakukan mestilah memesan makanan bukan?


Setelah buku menu sampai ke tangan, maka anda pun memilih makanan yang diingini.


Menu dibuat dengan tujuan membantu anda memilih makanan yang disediakan di restoran tersebut.


Melalui menu juga, sesebuah restoran dapat memperkenalkan makanan yang menjadi hidangan istimewa yang ditawarkan di situ.


Sebut pasal hidangan istimewa, jika anda mengunjungi sebuah restoran yang terletak di Ipoh, Perak melihat menu yang ditawarkn di situ pastu buat anda terhibur.


Jom kita tengok apa yang ada…



Orang Perak ni sememangnya kreatif…walau menu yang ditawarkan mungkin ada di restoran lain tapi ia menarik perhatian apabila diberikan nama seperti Wafer Zam-Zam Ala Kazam, Roti Penjis-Renjis Atas Pelamin (special), Badak Berendam Tersilap Kolam dan banyak lagi!


p/s: Sape orang Ipoh? Ate sedap ke yob?


Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 14-2-2015 11:29 PM | Show all posts
ipoh klo kedai mkann nk laku, slalu dorg wat style vintaj. sorry 2 say , aku rasa byk shoplot kt ipoh ni mcm x laku je. x tau la sma ade org melayu perak ni x reti meniaga atau ape.
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2015 11:29 PM | Show all posts
harap rasa masakan  tu sesedap nama makanan yang dipesan
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2015 11:30 PM | Show all posts
Kreatif part bg nama aje. Tp info pekemenda jenis aiskrim tu mmg buat org confusing...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 14-2-2015 11:32 PM | Show all posts
caprut replied at 14-2-2015 11:29 PM
ipoh klo kedai mkann nk laku, slalu dorg wat style vintaj. sorry 2 say , aku rasa byk shoplot kt ipo ...

Aku jarang ke Ipoh. Tapi bila tanya kawan2, tempat makan apa yg best kat ipoh, majoritinya ckp Nasi Vanggey. Naik muak sebab kat tempat aku pun ada restoran yang sama.
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2015 11:33 PM | Show all posts
name mcm2 tp xde gambo xgune gak.
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2015 11:33 PM | Show all posts
caprut replied at 14-2-2015 11:29 PM
ipoh klo kedai mkann nk laku, slalu dorg wat style vintaj. sorry 2 say , aku rasa byk shoplot kt ipo ...

minggu lepas aku mkn kat el negra distro..okla.eh TT kedai mkn kat thread  neh kat maner?taula ipoh tu tak sebesar kl tapi bagitaula lokasinya
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 14-2-2015 11:37 PM | Show all posts
alesandra replied at 14-2-2015 11:33 PM
minggu lepas aku mkn kat el negra distro..okla.eh TT kedai mkn kat thread  neh kat maner?taula ipo ...

Jap..tgh mencari. Tapi kalau ada forumer kat ipoh tu mohon ler share sekali. Artikel tu tak tepek alamat la pulak. Ceh
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 14-2-2015 11:41 PM | Show all posts
alesandra replied at 14-2-2015 11:33 PM
minggu lepas aku mkn kat el negra distro..okla.eh TT kedai mkn kat thread  neh kat maner?taula ipo ...

bdk2 kolej aku selalu mkn kat distro tu , thumbs cafe, mat periuk , pastu kat area ulu kinta aku dok ni burger 8miles. konsep kedai dorg mmg hampir sama
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2015 11:41 PM | Show all posts
enchikfitz replied at 14-2-2015 11:32 PM
Aku jarang ke Ipoh. Tapi bila tanya kawan2, tempat makan apa yg best kat ipoh, majoritinya ckp Nas ...

bgi alu nasi vanggey jln yang kalsom sdp compare nasi vanggey ipoh.
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2015 11:43 PM | Show all posts
burger bana bersalut keju

cekpit asam pedas
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2015 11:45 PM | Show all posts
enchikfitz replied at 14-2-2015 11:32 PM
Aku jarang ke Ipoh. Tapi bila tanya kawan2, tempat makan apa yg best kat ipoh, majoritinya ckp Nas ...

aku rasa nasik vaggey ni pemes kerana sehjarah silam je kot. org ipoh sendrik pon x pijak nasik vanggey ni
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2015 11:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Kat mana kat ipoh ni., nak balik ipoh cny ni,,bleh la try kalu bebtul sedap
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2015 11:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Kt area klang valley pon ade kedai bg nama pelik....

bila tanye mende ape tuh....waitwaiter tuh jawab... "saya pon x pasti..."... frust je
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2015 11:48 PM | Show all posts
caprut replied at 14-2-2015 11:41 PM
bdk2 kolej aku selalu mkn kat distro tu , thumbs cafe, mat periuk , pastu kat area ulu kinta aku d ...

memula masa mula2 bukak.. ingat distro tu cina punya.pastu sapatah bagi tau.. yg distro tu bekas bdk2 anderson.baru la gigih pegi.yg terbaru... nak kata baru tak baru jugakla.. gomok.
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2015 11:53 PM | Show all posts
Nasi vanggey
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 14-2-2015 11:58 PM | Show all posts
sakit ati baca menu gini..

Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2015 12:00 AM | Show all posts
alesandra replied at 14-2-2015 11:48 PM
memula masa mula2 bukak.. ingat distro tu cina punya.pastu sapatah bagi tau.. yg distro tu bekas b ...

klo ko search image kdai2 aku sebut td. mmg smua konsep dorg sma.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 15-2-2015 12:04 AM | Show all posts
kucingTomey replied at 14-2-2015 11:43 PM
burger bana bersalut keju

cekpit asam pedas

amboi lucahnya
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2015 12:07 AM From the mobile phone | Show all posts
Mcm bod je... Cuba la direct terus makanan tu perasa apa.. Ni satu hal client nk kena tu nama2 tu utk perasa apa..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

4-2-2023 08:37 PM GMT+8 , Processed in 0.116456 second(s), 43 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list