CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
123Next
Return to list New
View: 23644|Reply: 43

Atasi Masalah Kekeringan Faraj atau Sakit Semasa Melakukan Hubungan Intim

[Copy link]
Post time 6-2-2015 04:47 PM | Show all posts |Read mode
Faraj kering atau cepat kering ketika melakukan hubungan seks dengan pasangan menjadi dilema sebilangan besar wanita dan simptom ini boleh dikatakan biasa berlaku pada bila-bila masa dalam kehidupan mereka.

Ya, saya akui seks semata mata bukanlah kayu ukur kebahagian rumahtangga, tapi ia adalah sebahagian penting dari tuntutan buat suami isteri. Pastinya , setiap pasangan mendambakan hubungan intim yang panas dan membuatkan mereka tersenyum lebar.


4 Punca Masalah Kekeringan Faraj / Vagina
---------------------------------------------------

1- Kekurangan ransangan semasa seks atau “Foreplay”.

Masalah kekurangan ransangan atau kesilapan dalam “Foreplay” adalah merupakan punca utama kepada kekeringan & kesakitan Vagina semasa seks.

Perlu ditekankan cecair Vagina hanya akan keluar dengan banyak apabila adanya rangsangan yang mendatangkan rasa ghairah wanita,rangsangan ini termasuklah rangsangan secara verbal,sentuhan atau pengelihatan.

Kaum wanita pula memerlukan tempoh yang agak lama iaitu sekitar 30 -45 minit untuk betul-betul terangsang semasa foreplay sebelum bersedia untuk aktiviti seks penetrasi kemaluan.

Berbincanglah dengan suami dan gunakanlah pancaindera/deria deria yang tuhan telah berikan dan cuba sama-sama terokai kenikmatan hubungan suami-isteri,mudah-mudahan akan berjaya.


2- Kekurangan hormon seks.

Pengaruh hormon estrogen dan progestogen turut memainkan peranan penting dalam mengawal kelembapan faraj. Jika pergolakan hormon berlaku ketika pra menopaus atau menopaus, sebilangan wanita akan mengalami kekeringan faraj yang ketara.


info selanjutnya & cara mengatasi ---> http://goo.gl/gzrWf4

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Related threads

Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 6-2-2015 05:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Helo..
Betulke seorang wanita mula betul2 teransang sekitar 30-40 min masa tgh foreplay? I rasa mcm xsetuju..

Sbb, mengikut pengalaman sendiri i boleh betul2 terangsang kurang dari 10 saat waktu foreplay. Means da ready for penetration. Info kat atas ni xcukup oksigen la.

Anyway additional info yang i boleh share kat sini, jangan ambil manjakani samada utk minum atau disapu ke bahagian faraj, sbb ia akan mengeringkan faraj. Means ia biasanya dipercayai berfungsi untuk mengeringkan faraj yg keputihan or menyempitkan faraj,( nikmat suami isteri sbb faraj ketat?) (amaran) tapi kesan seriusnya, ia akan menyebabkan monopous awal. Walupun umur  baru 20 an. Boleh mandul ya. Sbb ia akan merosakkan kesuburan ovari. Jadi elakkan manjakani.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 6-2-2015 06:22 PM | Show all posts
leahsphinx replied at 6-2-2015 05:46 PM
Helo..
Betulke seorang wanita mula betul2 teransang sekitar 30-40 min masa tgh foreplay? I rasa mcm ...

based jugak kot..setengah  orang lambat "panas" ..semua org kan tak sama. ada yg setengah memang cepat teransang. ini just solution untuk yg ada masalah vagina kering

bab masukkan insert jamu dlm tut memang setuju sgtt !

orang sekarang main tangkap muat ja..naik seram oi.. n ada custmer yg dulu dia ni penah ambil jamu insert ni.awal2 mmg performance
lepas lama kelamaan,, dia gtau kekeringan faraj smpai tak lembab lansung hokey! n gatal2 yg kroniikk
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2015 07:00 PM | Show all posts
Punca utama ---> Kurang nafsu je.. Muktamad...
Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2015 07:21 PM | Show all posts
teroka la dulu lurah2 bukit bukau gunung ganang rumput rampai yg ada ..
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2015 01:08 PM | Show all posts
tahanlasak replied at 7-2-2015 07:21 PM
teroka la dulu lurah2 bukit bukau gunung ganang rumput rampai yg ada ..

Hutan belukar tak nak tebang dulu kee?

Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2015 07:08 PM From the mobile phone | Show all posts
30 - 45 minit foreplay?

Ini main sex ke main masak2?
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2015 09:50 PM | Show all posts
maybe boleh guna lubricant macam ky jelly
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
 Author| Post time 10-2-2015 07:09 AM | Show all posts
yazirobel90 replied at 9-2-2015 09:50 PM
maybe boleh guna lubricant macam ky jelly

ky jelly memang gel pelincir yg boleh membantu, tp kalau husband n wife planning nak baby, better jgn pakai ky sbb ky boleh membunuh sperma dan jadikan kualiti sperm merosot  .. better beli pelincir yg 'sperm friendly''.. atau buat la dulu foreplay sebelum main, jgn terjah terus je..tekejut hormon


Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2015 09:43 AM | Show all posts
leahsphinx replied at 6-2-2015 05:46 PM
Helo..
Betulke seorang wanita mula betul2 teransang sekitar 30-40 min masa tgh foreplay? I rasa mcm ...

baru tau manjakani boleh buatkan menopause awal.....so tak digalakkan guna in long term lah ye?

so far takde lak masalah kering ni
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2015 11:12 AM | Show all posts
BelitaBela replied at 10-2-2015 09:43 AM
baru tau manjakani boleh buatkan menopause awal.....so tak digalakkan guna in long term lah ye?

...

pernah guna manjakani gak ke???

Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2015 11:49 AM | Show all posts
bellaa replied at 9-2-2015 07:08 PM
30 - 45 minit foreplay?

Ini main sex ke main masak2?

kannn...mcm mengarut je 45 min...
5 min pun sy boleh buat awak kebasahan...merengek minta on cepat2...
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2015 11:58 AM | Show all posts
zulka replied at 10-2-2015 11:49 AM
kannn...mcm mengarut je 45 min...
5 min pun sy boleh buat awak kebasahan...merengek minta on cepa ...

wahhh...

Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2015 12:00 PM | Show all posts
Karut. Gentel biji kelentit, isap nenen - 2-3 minit jer dah basah kat bawah. Boleh jer masukkan anu bila dah basah..
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2015 11:05 PM From the mobile phone | Show all posts
45minit ? Hahaha !

Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2015 11:18 PM | Show all posts
tiap wanita tu unik , ada masa untuk "on" sendiri.....ada cepat , ada lambat....tapi kalau 45 minit ? aiyoo
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 13-2-2015 12:42 PM | Show all posts
Bell replied at 10-2-2015 12:00 PM
Karut. Gentel biji kelentit, isap nenen - 2-3 minit jer dah basah kat bawah. Boleh jer masukkan anu  ...

hahah...khen
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2015 12:45 PM | Show all posts
paling senang kalau nak taw isteri ready ke tak bila dia start tarik tarik batang suami
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2015 02:12 PM | Show all posts
Kesian kalau ade perempuan yg lambat stim...nasib baik gf i cepat basah masa foreplay...gesel2 kelintit and oral, i rasa 5 minit pun dah cukup basah utk start sex
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2015 07:24 PM | Show all posts
terlalu lama
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: Kesihatan

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

12-8-2022 04:13 AM GMT+8 , Processed in 0.129205 second(s), 27 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list