CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
12Next
Return to list New
View: 7073|Reply: 30

Hafiz Suip Alami Masalah Tulang Belakang

[Copy link]
Post time 5-2-2015 09:33 AM | Show all posts |Read mode


Gara-gara kerana terlalu lincah bermain futsal baru-baru ini, Hafiz Suip kini telah dimasukkan ke sebuah hospital di Subang Jaya kerana masalah sakit tulang belakang (slipped disc) sejak empat hari lalu.
Menurut Hafiz, doktor menyarankan beliau untuk berehat selama seminggu sebelum meneruskan segala aktiviti termasuk kerjaya seninya.
“Hal ini terjadi ketika saya bermain futsal baru-baru ini. Saya banyak buat aktiviti berat dan lincah juga. Doakan saya cepat sembuh,” katanya ringkas yang kali terakhir terbabit di arena seni menerusi program Mentor Legend di TV3.
Hafiz juga dijangka melangsungkan pertunangan pada 27 Februari ini di Hotel Pullman, Kuching dengan gadis yang dikenali sebagai Effy.
Kami yakin ramai peminat Hafiz di luar sana sentiasa mendoakan agar Hafiz cepat sembuh sekali gus dapat menjalankan aktiviti harian seperti biasa. Lain kali main futsal berhati-hati ya Hafiz.(rtky/syfq)
**sumber Roti Kaya Pandan**

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 5-2-2015 09:34 AM | Show all posts
hapiz ni kalau main ke gelak ke bersungguh2 sgt
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2015 09:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Muda2 lg dh kena slip disc hapiz oi.jagalah bdn tu nak pakai lama..kahwin pon belom..
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2015 09:37 AM | Show all posts
lazim replied at 5-2-2015 09:34 AM
hapiz ni kalau main ke gelak ke bersungguh2 sgt

betul tu.. sampai aku pun ikut gelak nengok dia gelak beriya iya. contohnya dlm video ni..


Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2015 09:38 AM | Show all posts
myakayina replied at 5-2-2015 09:37 AM
betul tu.. sampai aku pun ikut gelak nengok dia gelak beriya iya. contohnya dlm video ni..

haha. masa meletop ni la bapak aku gelak dia kata hafiz punya mngilai dh macam bkn artis
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2015 10:11 AM | Show all posts
lepas urut baik la tu
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2015 11:33 AM | Show all posts
hafiz ni jenis hyper......haritu patah tangan, yg ni tulang blkg plak...baik2 la apizoi, awk tu muda lg....sayangi dirimu!
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2015 11:37 AM From the mobile phone | Show all posts
Slipped disc boleh urut ke..?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 5-2-2015 11:42 AM | Show all posts
Muda2 lagi kena slipped disc. Kena guna lumbar traction la klu nk kurangkan sakit. Rajin2 dtg hospital buat appointment ye?
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2015 11:45 AM | Show all posts
slipped disc bahaya kot. nanti jadi mcm ida nerina pulak.
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2015 12:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Muda2 dah tercabut itu ini...ko ingt sihat sampai kubur ke sis.Jagalah badan kalau x cash lah.
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2015 12:10 PM | Show all posts
jerukkedondong replied at 5-2-2015 11:37 AM
Slipped disc boleh urut ke..?

Tak pun. Kalau slipped disc lite2, treatment lebih kepada exercise atau machine. Contoh kalau pakai mesin lumbar traction/ultrasound/hotpack untuk kurangkan sakit. Tapi kalau teruk sgt, operate jah. Tak de sampai lumpuh, tapi sakit tu boleh rasa sampai tua, even kalau dah sembuh pun.
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2015 02:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Get well soon hafiz.jgn aktif sgt n jgn byk angkat brg berat.
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2015 03:20 PM | Show all posts
slipped disc bahaya weh..
kalo light2 kena g terapi kan..
kalo operate ada kemungkinan lumpuh..

take care hafiz.. i lap u..
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2015 03:22 PM | Show all posts
get well soon hafiz n selamat bertunang..
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2015 03:27 PM | Show all posts
lazim replied at 5-2-2015 09:34 AM
hapiz ni kalau main ke gelak ke bersungguh2 sgt

meols tgk byk interview heols sblm ni..cara dia having fun bergelak sakan tu kinda... annoying girtuh... over plak. lepas laku sgt, walhal tgh on air ni...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 5-2-2015 04:27 PM | Show all posts
selamat bertunang
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2015 04:43 PM | Show all posts
enchikfitz replied at 5-2-2015 12:10 PM
Tak pun. Kalau slipped disc lite2, treatment lebih kepada exercise atau machine. Contoh kalau paka ...

risiko operation 50/50 sama ada boleh baik sepenuhnyer or lumpuh...tu yg aku tahu la...aku tgk citer 'sebelum terlambat' pasal artis2 yg ada penyakit. one of the artis tu ada slip disk. aku lupa lak nama dia....

Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2015 04:57 PM | Show all posts
Pergilah terapi kat ceragem free jah...byk duitkan..beli terus katil tu
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2015 08:37 PM From the mobile phone | Show all posts
sepitsiput replied at 5-2-2015 03:27 PM
meols tgk byk interview heols sblm ni..cara dia having fun bergelak sakan tu kinda... annoying gir ...

Ok..aku setuju dgn kak sepit! Aku ingt aku sorang je yg rasa mcm tu...
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

20-8-2022 01:16 AM GMT+8 , Processed in 0.104091 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list