CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 5289|Reply: 10

Majikan tidak mahu menerima perletakan jawatan.

[Copy link]
Post time 22-5-2014 09:54 AM | Show all posts |Read mode
Assalamualaikum wbt dan salam Sejahtera.

Saya sekarang berkhidmat dalam sebuah syarikat di Malaysia.
Selepas mendapat tawaran yang lebih baik dari sebuah syarikat yang lain, saya mengambil keputusan untuk meletakkan jawatan saya di syarikat sekarang.
Masalah yang saya hadapi, majikan atau Ketua Department saya tidak mahu mengeluarkan surat penerimaan perletakan jawatan dan tidak menandatangani borang perlepasan kepada saya.

Ini kerana, saya telah menandatangani satu kontrak dimana tertulis dalam kontrak apabila saya mahu meletakkan jawatan, saya perlu membayar balik kos latihan saya (RM100K) secara lum-sump. Mereka menuntut saya membayar secara keseluruhan (dimana saya tidak mampu) dan barulah mereka akan melepaskan saya.

Saya sedar,jika saya meninggalkan syarikat sekarang, tindakan mahkamah boleh diambil keatas saya kerena telah melanggar kontrak dan saya sedia hadapinya.Tetapi tindakan majikan saya yang tidak mahu mengeluarkan surat penerimaan perletakan jawatan itu merumitkan keadaan bg saya.

Saya ingin meminta pandangan semua,apakah yang patut saya lakukan?


Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 23-5-2014 12:40 AM | Show all posts
training apa yg ko pegi tu smpi nak kena bayar 100k?

kalo pk logik pun kalo company dah hntr ko pi training mesti ada syarat timbal balik. cthnya mcm ko kena servis dgn dia minimum sekian2 tahun. kalo x rugi la dia, lps hntr ko pegi training.

next time kalo company nak hntr pg training cek betul2 dulu dia punya term. kalo x setuju jgn pg atau lg best resign je terus b4 gi training.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 23-5-2014 07:41 AM | Show all posts
Training nye xsecara terus..kdg setahun 2-3 kali g training...tu total cost...
masa sign agreement, ingatkan semua going well,tatau lak yg aku masih xdpt dimasukkan sebagai pekerja sampai skrg...

Aku tanya HR, depa kata boleh bayar secaran bulanan total cost tu..tapi ketua department aku kata tak boleh...dia nak juga lum-sump...
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2014 10:31 AM | Show all posts
tanya company baru yang nak ambik ko kerja tu. Kalau nak kepakaran saya...sila bayar ganti rugi kat company lama.

paling tidak suruh company baru tolong bayarkan in advance...pastu convert ker loan tanpa interest ( ini susah nak terjadi kecuali ko super duper pakar dalam bidang ko
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 23-5-2014 10:40 AM | Show all posts
Oh..Xde lah pakar mana...kira aku mcm fresh graduate juga...

Okay,aku hantar resignation letter ke HR,dorg kluarkan satu surat penerimaan resignation aku...adakah tu cukup untuk menunjukkan yang aku dah resign?serius ah,mmg xclear pasal ni..hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 26-5-2014 02:18 PM | Show all posts
Kalau dah sign bond mengatakan kena bayar bond before resignation, memang kena respek laa agreement tue. Kenapa sign kalau tak aware dgn clause tu?

Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 26-5-2014 05:03 PM | Show all posts
otai_g posted on 23-5-2014 12:40 AM
training apa yg ko pegi tu smpi nak kena bayar 100k?

kalo pk logik pun kalo company dah hntr ko p ...

sorry , aku nak tanya.. klu cmpny antar training, dorg ad term2 diorg ekh mcm syarat if g training tu, min 2tahun keje kt cmpny tu.. sb bapak aku ni kena paksa p trainiing, dia xnk , cari orang lain ganti dia, deparment dia reject. Bapak aku ni dh berumur.ikutkan aku nak jek suruh dia benti, tp dia kata blh sbr lg,,aku tkut kang dia nk benti, jadi mcm kes tt ni... kt blh mtk ke dokumen tu ke  ? risau jgk ..

Reply

Use magic Report

Post time 26-5-2014 08:34 PM | Show all posts
orange878 posted on 26-5-2014 05:03 PM
sorry , aku nak tanya.. klu cmpny antar training, dorg ad term2 diorg ekh mcm syarat if g training ...

dpnd la. kalo training bodo2 x de la dia nak ikat kontrak ke apa.

aku x leh jawab bg pihak company bapak ko. soalan ni ko patut tny kat company tu la...



Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 3-6-2014 01:43 PM | Show all posts
thoyol posted on 26-5-2014 02:18 PM
Kalau dah sign bond mengatakan kena bayar bond before resignation, memang kena respek laa agreement  ...

Tu lah masalahnya..masa sain tu igtkan flow semua okay..tapi masa training ada masalah sana sini dekat sistem (company aku ni tak mengaku ini salah sistem,sebab sistem training aku ni yg baru develope) sebab tu aku n lain2 sain kontrak tu..bila pikir dah 7 tahun dalam training masih tidak establish,tu yg decide nak tukar arah ke company yang lain.tup2 jadi isu mcm ni pulak..hurmm..
Reply

Use magic Report

Post time 5-6-2014 03:58 PM | Show all posts
staf ada hak utk berhenti... s/ada dgn notis (1-3 bulan) atau dgn notis 24 jam... namun begitu, staf masih terikat dgn apa2 kontrak/perjanjian/pinjaman dsb dgn majikan... makna, staf boleh berhenti tapi 'hutang' dgn majikan, tak lepas... majikan boleh buat tuntutan berhubung dgn apa2 pelanggaran kontrak/perjanjian kpd s/ada staf itu sendiri atau penjamin dia... atau kpd kedua2nya sekali...

majikan sebenarnya tak ada banyak kuasa utk tahan staf dpd berhenti... kalau staf bagi notis 24 jam, majikan mahu tak mahu, kena terimalah... tapi, segala hutang-piutang kita dgn majikan, tak luput dgn kita berhenti... majikan boleh buat tuntutan di mahkamah atas apa2 kerugian/perlanggaran kontrak/perjanjian yg kita lakukan... bila masuk mahkamah... bukan saja tuntutan majikan kita kena bayar, caj peguam, caj perbicaraan pun kita kena tanggung!...

jadi, fikir2lah semula...
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2017 02:04 PM | Show all posts
canada goose jackets
ralph lauren outlet
michael kors outlet store
canada goose coats
moncler
michael kors handbags
ugg boots
ugg outlet
coach outlet store
uggs
ugg boots for women
hermes birkin
cat boots
ugg uk
christian louboutin outlet
jordan retro 11
ugg boots outlet
ugg boots canada
ralph lauren uk
coach outlet online
coach outlet
canada goose clothing
canada goose jackets
canada goose outlet
red bottoms shoes
coach outlet
discount ray ban sunglasses
kate spade
pandora jewelry
canada goose sale
cheap ray bans
cheap jordans
ugg outlet
coach outlet
michael kors outlet
mulberry outlet
superdry uk
michael kors outlet
michael kors factory outlet
adidas yeezy
toms outlet
michael kors handbags
toms outlet
louis vuitton
pandora jewelry outlet
nmd shoes
ugg outlet store
ugg shoes
michael kors outlet
michael kors outlet online
nike shoes
coach outlet
coach canada
ugg australia
burberry outlet store
coach factory outlet online
ugg outlet
yeezy 350 boost
adidas shoes
ugg outlet online
polo ralph lauren
canada goose jackets
ralph lauren uk
longchamp handbags
coach factory outlet
kate spade outlet
nmd adidas
coach factory outlet
coach factory outlet
air jordan shoes
louis vuitton outlet store
christian louboutin
coach outlet
coach outlet
coach factory outlet
michael kors outlet
louis vuitton outlet
pandora jewelry
ralph lauren outlet online
cheap jordans
cheap oakley sunglasses
cheap ray ban sunglasses
birkenstock sandals
coach outlet store online clearances
ralph lauren outlet
coach bags
ray ban sunglasses discount
birkenstock sandals
coach outlet
ralph lauren uk
coach factory outlet
michael kors uk
oakley sunglasses
nfl jerseys wholesale
ugg boots
adidas nmd
canada goose coats
coach outlet store online
cheap uggs
hermes handbags
louis vuitton outlet online
ugg outlet
moncler outlet
louis vuitton outlet store
cheap ugg boots
canada goose outlet
michael kors outlet
ralph lauren sale clearance
timberland boots
coach outlet
coach factory outlet
yeezy boost
cheap jordans for sale
adidas outlet
michael kors outlet
louis vuitton outlet online
hermes handbags
christian louboutin outlet
ralph lauren outlet
salvatore ferragamo
171018yueqin
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

27-5-2024 02:49 AM GMT+8 , Processed in 0.114734 second(s), 37 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list