CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

123Next
Return to list New
View: 5677|Reply: 52

Aku bosan, dia cerita, aku baca, dia mintak simpati?

[Copy link]
Post time 16-4-2014 03:29 PM | Show all posts |Read mode
Now aku penat nak layan cerita dia sbb  masalah dia bg aku komplikated, masalah yg dibuat sendiri, frust & kemudian minta simpati aku utk bantu dia...  masalahnya aku bkn tak nak tolong tp permintaan dia tu melampau la bila aku fikirkan, tak kuasa aku nak jadi jaksa pendamai segala bagai apa barang la kan....  pernah ke korang berada dalam situasi seperti aku ni?

Last edited by bidacool on 16-4-2014 03:30 PM

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 16-4-2014 03:36 PM | Show all posts
wei..xde hujung pangkalnye pe hang cite ni..huhu..
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2014 03:50 PM | Show all posts
sila abaikan masalah beliau
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 16-4-2014 03:51 PM | Show all posts
cheeky_meal posted on 16-4-2014 03:36 PM
wei..xde hujung pangkalnye pe hang cite ni..huhu..

oh aku kena citer detail ke? ala noks, jela2 nnt aku punya karangan korang malas nk baca pulak.....

kenal online, citer masalah dia berhari2, tup2 ko rasa ko kenal dia atau org yg dia citer tu based on hint2 yg dia bg tau ko masa dia citer...... jujur tak kena tempat, ko ngaku ko kenal dia/org yg dia citer.... now dia mintak ko jadik org tengah selesaikan masalah dia....

gitu la kisahnya....
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2014 03:51 PM | Show all posts
dia serabut menjadi a shoulder to cry on ler tu
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2014 03:53 PM | Show all posts
bila dia nk start citer jek...ko ckp"talk to the hand"
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 16-4-2014 03:54 PM | Show all posts
ais_kosong posted on 16-4-2014 03:50 PM
sila abaikan masalah beliau

kan..... kdg tgk org tertentu aku tega je abaikan masalah dia.... utk dia pula, may be sbb aku pernah rasa apa dia rasa, maka aku jadik mudah lembut hati ... isunya ada masa jugak, aku rasa agak keterlaluan pula nak membantu.........sendiri punya masalah pun tak abis sibuk dengan masalah orang...

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 16-4-2014 03:55 PM | Show all posts
alepmama posted on 16-4-2014 03:51 PM
dia serabut menjadi a shoulder to cry on ler tu

hahaha.... aku ke? gedik tak pasal2 kan..... padan muka aku.. nasib dia masih tak tau siapa aku sebenarnya
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 16-4-2014 03:57 PM | Show all posts
bidacool posted on 16-4-2014 03:51 PM
oh aku kena citer detail ke? ala noks, jela2 nnt aku punya karangan korang malas nk baca pulak.... ...

skang aku pulak ada masalah...masalah aku nk paham masalah hang..jap aku process..............
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 16-4-2014 03:58 PM | Show all posts
fifie_olin posted on 16-4-2014 03:53 PM
bila dia nk start citer jek...ko ckp"talk to the hand"

dia dh tak citer la sbb aku dh tak layan..... citer dia yg last tu aku biar je tanpa soalan seperti biasa...... aku kenal siapa yg dia ceritakan dlm citer dia cuma aku tak kenal siapa dia yg bercerita ....
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2014 03:58 PM | Show all posts
Kalau rasa tak bantu boleh abaikan. Lagipun kenal online je kan? Napa dia ada memaksa ke?
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2014 03:59 PM | Show all posts
masalah dia biar dia yg tanggug
kalau nk dgr je
pas tu biarkn berlalu
coz uols pn ade masalah sendirikn???
so leave it .....
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2014 03:59 PM | Show all posts
bidacool posted on 16-4-2014 03:54 PM
kan..... kdg tgk org tertentu aku tega je abaikan masalah dia.... utk dia pula, may be sbb aku per ...

xyah la cari masalah wei..
kalau gigih nak bantu sekadar yang mampu
larat ke hang nak buka kaunter ari2 dengar masalah orang
silap2 hang lak bermasalah
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2014 03:59 PM | Show all posts
ooo...skang ni kiranya hang dijadikan kamben hitam utk setlekan prob diala ek..hemm...klau hang rasa boleh damaikan 2 belah pihak pe salahnye kan...tp depend on the prob tu jugakla kan..kdg2 masalah org ni kita xleh msuk cmpur kene org tu sndiri y setlekan..
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2014 04:00 PM | Show all posts
orang forum ni ke bida?? huhuhu
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2014 04:00 PM | Show all posts
cheeky_meal posted on 16-4-2014 03:57 PM
skang aku pulak ada masalah...masalah aku nk paham masalah hang..jap aku process..............

dah proses hantar laporan kat aku
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 16-4-2014 04:02 PM | Show all posts
cheeky_meal posted on 16-4-2014 03:57 PM
skang aku pulak ada masalah...masalah aku nk paham masalah hang..jap aku process..............

aku bg summary...

A - aku kenal online
B - aku kenal dr tpt kerja

A mmg langsung tak kenal aku, tp dia tega citer masalah dia kt aku sbb dia tak kenal aku.... A citer psl B, dr citer2 A, akhirnya aku dpt kesan siapakah B itu.... maka aku yg agak lembap waktu tu pun bg tau A, "hey, i think i know siapa B itu"....

now A tanya aku, ko blh sampaikan apa yg tak tersampai aku nak sampaikan ke B? -> anggap ni mintak simpati aku utk pujuk B

Aku tak pasti apa perasaan B pd A ... dan patut ke aku kisah?
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2014 04:04 PM | Show all posts
ais_kosong posted on 16-4-2014 04:00 PM
dah proses hantar laporan kat aku

mentang2 hang kuli pangkat bos kene report2 pulak ek..
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2014 04:05 PM | Show all posts
cheeky_meal posted on 16-4-2014 04:04 PM
mentang2 hang kuli pangkat bos kene report2 pulak ek..

ofkos..
hang jangan play2 ngan aku
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 16-4-2014 04:06 PM | Show all posts
munchkin posted on 16-4-2014 03:58 PM
Kalau rasa tak bantu boleh abaikan. Lagipun kenal online je kan? Napa dia ada memaksa ke?

paksa bagai pun apa yg blh di paksa sangat..... aku kenal dia online je, nama aku pun dia tak tau apa lagi rupa paras, mana aku tinggal & kerja.... dia langsung tak tau...... hujung2 kalau dia asyik ganggu aku, aku tukar je nick lain

tapi B, bila kdg2 aku terjumpa dia ms outstation, aku rasa mcm kekok pulak nk berurusan seperti biasa lps tau kisah ini..........
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

10-12-2022 02:28 PM GMT+8 , Processed in 0.989692 second(s), 42 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list