CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12Next
Return to list New
View: 2923|Reply: 20

[Tempatan] {8} Penculik bingai...Culik buruh, tuntut RM100,000 !

[Copy link]
Post time 28-2-2014 06:41 AM | Show all posts |Read mode
28 Februari 2014

Kota Bharu: Seorang buruh Myanmar berusia 30-an dipercayai diculik empat lelaki yang meminta wang tebusan RM100,000 daripada seorang rakannya dalam kejadian pagi Selasa lalu.


  Sebelum kejadian, mangsa yang tinggal di rumah kongsi di Kuala Lipis, Pahang dikatakan ke bandar ini untuk bekerja pada jam 9 pagi.     

Timbalan Ketua Polis Daerah Superintendan Idris Abd Rafar yang mengesahkan kejadian berkata, mangsa sebelum itu  memaklumkan kepada rakannya berusia 35 tahun yang tinggal di rumah kongsi terbabit  dia mahu ke Kota Bharu menaiki bas.

  Katanya, mangsa yang tiba di stesen bas itu dikatakan  ditarik masuk  empat lelaki ke dalam sebuah kenderaan.

  
“Mangsa  menghubungi rakannya memberitahu dia ke Kota Bharu untuk bekerja. Selepas bercakap dengan mangsa, rakannya turut bercakap dengan seorang lelaki yang memberitahu dia menahan mangsa.

  “Lelaki terbabit meminta wang RM100,000 itu dimasukkan ke akaun sebuah bank,” katanya.-myMetro

p/s tak tau la klu anak org jutawan tapi keje buruh...




Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 28-2-2014 09:10 AM | Show all posts
culik la tauke dia ker...
baru la berbaloi...
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2014 11:16 AM | Show all posts
tongkatwaran75 posted on 28-2-2014 09:10 AM
culik la tauke dia ker...
baru la berbaloi...

Mungkin penculik tu nak test market dulu. Mula-mula pi culik buruh dulu, kalau dapat RM100k, lain kali boleh culik tauke minta RM1 juta.
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2014 11:35 AM | Show all posts
sah penculik tu memang bingai
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2014 11:46 AM | Show all posts
Ini penculik baru nak bertatih ni....
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2014 12:07 PM | Show all posts
Salaam.

Aku ingatkan culik bunuh (kill)  tadi
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 28-2-2014 12:37 PM From the mobile phone | Show all posts
ni test skill ke hape ni? kalau testing je, mmg failed la jwpn dia
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2014 01:48 PM | Show all posts
die nk culik tauke tpi terculik buruh kot
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 28-2-2014 01:59 PM | Show all posts
ntah2 kawan dia pon cakap
"ala, kawan je pung, biorla dia"
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 28-2-2014 02:49 PM | Show all posts
jgn-jgn esok baca ada mayat kembong dia kat sungai...
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2014 03:01 PM | Show all posts
ppfffttt... nOOb sangat
baru abis baca preface kidnapping 101 dah gelabah nk kidnap org~
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2014 03:03 PM From the mobile phone | Show all posts
namirulmukminin posted on 28-2-2014 11:46 AM
Ini penculik baru nak bertatih ni....

prektis mek prepek
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2014 10:30 PM | Show all posts
pprt punye penculik. tarap buruh myanmar je mampu culik.. x agak2 call kawannya suruh  bayar 100k. apa dia ingat buruh myanmar tu kawan ngan rosmah?
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2014 10:41 PM | Show all posts
sapa kata penculik cerdik...kalau cerdik depa takkan jadi penculik@ penjahat
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2014 10:43 PM | Show all posts
penculik amatur ni...dah alang alang menculik carilah target yang lumayan sikit
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2014 01:02 AM | Show all posts
ni cite kelakar ke apa nih...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 1-3-2014 01:05 AM From the mobile phone | Show all posts
kesian buruh tu..
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2014 01:09 AM | Show all posts
Dia mmg buruh tapi penculik ni tahu dia ada EPF 100k lbh...hahahha
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2014 01:17 AM From the mobile phone | Show all posts
Bongok penculik ni sama level dgn si CONCUBINE punyer bongok..



Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2014 04:09 AM | Show all posts
dok lepaih tapi kerja kat new castle, jauhnyalah hai kerja
pastu turun dari bas kena culik?
kalau  kena culik lepas keluar dari kereta mewah tu masuk akallah jugak
mebi penculik ingat bas tu mangsa yang punya ataupun penculik ingat mangsa adalah saudara kepada datuk siti nurlijah Last edited by MarryPottet on 1-3-2014 04:13 AM

Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

3-3-2024 11:35 AM GMT+8 , Processed in 0.074036 second(s), 46 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list