CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
123Next
Return to list New
View: 45746|Reply: 45

I AM NIKONIAN

[Copy link]
Post time 18-2-2014 09:01 PM | Show all posts |Read mode

Untuk user dark side aje...


SONY ngan Canon gie men jejauh




p/s: mane pegi benang Nikonian ekk? ku godek tak jumpa-jumpa...

Last edited by sue_cinta on 18-2-2014 09:12 PM

Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 18-2-2014 09:40 PM | Show all posts
Nikonian juga disini...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-2-2014 02:58 PM | Show all posts
Sapa sini dah try on-hand Nikon Df?!?

Ke ada yg dah hangkut menatang nie? Share pls...

Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2014 04:24 PM | Show all posts
salam. sya tgh carik 2nd nikon d7000.. sape nk jual...
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2014 07:37 PM | Show all posts
amboi..

terasa tau canonian di sini..

eh.. ada ke canonian ?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 22-2-2014 11:05 PM | Show all posts
NURMIMIE posted on 22-2-2014 07:37 PM
amboi..

terasa tau canonian di sini..  

hey momod mimie... same je tau cam bull... ske celah bebenang darkside...
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2014 08:18 AM | Show all posts
Brbbbb... Betul umah ni?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 26-2-2014 04:55 PM | Show all posts
kitul posted on 23-2-2014 08:18 AM
Brbbbb... Betul umah ni?

Hahaha... ko dah amek D4s ke? meh sini aku nak try... tapi budget aku cukup nak upgrade D90 ---> D700 je... hahaha


Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 1-3-2014 12:55 AM | Show all posts
waaa.. ada umah baru.... senyap2 sue cinta buat umah ...
musti untung lebat wat job wedding nie
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2014 01:18 PM | Show all posts
sue_cinta posted on 26-2-2014 04:55 PM
Hahaha... ko dah amek D4s ke? meh sini aku nak try... tapi budget aku cukup nak upgrade D90 ---> D ...

Tak nak upgrek selagi foto sedih di Aidil Fitri

Tapi takat nak pinjam D600 dan lens meletop haku boleh laaa. Upah tusyen seminggu pon dah kira OK
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 5-3-2014 02:40 PM | Show all posts
kitul posted on 5-3-2014 01:18 PM
Tak nak upgrek selagi foto sedih di Aidil Fitri  

Tapi takat nak pinjam D600 dan lens meletop ...

Hahaha... rachun baekk punya nak kasik pinjam D600

Tapi nie aku bagi rachun dslr baek punya....

New Gear: The Hasselblad HV Full-Frame DSLR-Type Camera


[quote]

Hasselblad has thrown its hat into the DSLR game, with the newly announced Hasselblad HV. This full frame camera features 24.3 megapixel sensor, comes bundled with the Carl Zeiss 24-70mm lens, and is immediately available for

Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2014 10:00 PM | Show all posts
tumpang lalu...sony nak jenguk2 je.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 5-3-2014 10:27 PM | Show all posts
kambeng_masam posted on 5-3-2014 10:00 PM
tumpang lalu...sony nak jenguk2 je.

Takpe carl zeiss 24-70 f/2.8 sony ada selit sini ;)
Reply

Use magic Report

Post time 7-3-2014 10:33 AM | Show all posts
sue_cinta posted on 5-3-2014 02:40 PM
Hahaha... rachun baekk punya nak kasik pinjam D600

Tapi nie aku bagi rachun dslr baek punya.... ...

Kalu haku ambek yang ni gambar menangis di Aidil Adha pulok
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2014 02:49 PM | Show all posts
Nak join boley...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 22-4-2014 01:55 PM | Show all posts
mamaimran posted on 21-4-2014 02:49 PM
Nak join boley...

nak join ke mana?
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 7-5-2014 01:57 PM | Show all posts
tak ada poll untuk model2 nikon yang digunakan ke?
boleh tengok model apa yang glamor
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2014 04:33 PM | Show all posts
@kitul @sue_cantik
Salam.

Auntie ada masalah - Lensa kamera auntie berkabus bila keluar drp bilik. Auntie kena tunggu lebih kurang 10 minit sebelum lensa kembali normal.

Soalan auntie:  

- Adakah ini normal?
- mcm mana nak buat supaya lensa tak berkabus?
- mcm mana nak normalize kan lensa tu dgn secepat mungkin? Any tips?

Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2014 04:36 PM | Show all posts
Hahaha.... Sorry silap... Should be @sue_cinta instead of sue_cantik...
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2014 11:02 PM | Show all posts
sue_cinta tak jwb2 lagi, meh saya tolong jwbkan sikit.  Nanti sue_cinta tambah apa yg patut.  

Bilik tu ber-airconditioner ke?  Kalau ye, dan mmg takde bilik lain yg tak ber-aircond, sorok camera dlm almari atau bwh meja yg jauh dari aircond.  Balut tebal2 for extra warmth. Last edited by Genkidesuka on 7-5-2014 11:04 PM

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

11-8-2022 08:23 PM GMT+8 , Processed in 0.096437 second(s), 23 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list