CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: Mak_Bee

[Cadangan] Penama EPF-letak nama siapa?

[Copy link]
 Author| Post time 17-12-2013 02:12 PM | Show all posts
cammie1711 posted on 17-12-2013 12:53 PM
kat dunia ni susah nak cari org yg betul2 amanah sebenarnya
nampak harta je semua kelabu asap
Ak ...

tah la..pada Mak Bee..mudahan jodoh berpanjangan.
tapi andai kata setakat tu je jodohnya, Mak Bee tak kisah kot kalau x dpt tu sume..kalau dapat pon, susah gak nak maintain cukai pintu/tanah/indahwater/monthly semua.
susah2 Mak Bee balik umah mak bee aje...kalau suami ada akal fikiran..dia sediakanlah yg terbaik untuk anak2 dia.
andai kata mak bee pergi dahulu sebelommu..cewah mcm lagu..harap2 dia dapatkanlah org yg betul utk bimbing untuk uruskan perkara2 tu.

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 17-12-2013 02:14 PM | Show all posts
purpledesire posted on 17-12-2013 01:29 PM
kalo sy plak letak nama abg kandung..utk sementara jer..nanti kalo dah kawin dan ada anak nanti leta ...

mak n ayah purple xde lagi eh..abg kandung purple tu bujang ke dah kawin?
Reply

Use magic Report

Post time 17-12-2013 02:21 PM | Show all posts



Isteri = 50%
Anak Sulung = 25%
Anak Bungsu = 25%

Ibu = Telah meninggal dunia
Ayah = Dah ada bahagiannya sendiri.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 17-12-2013 02:25 PM | Show all posts
Z28 posted on 17-12-2013 02:21 PM
Isteri = 50%
Anak Sulung = 25%
Anak Bungsu = 25%

hehe..confirm ke 2 org je anak..sulung n bongsu..gurau je bro!
just nak tanye...umo anak brp?knp tak letak terus nama wife?
Reply

Use magic Report

Post time 17-12-2013 02:40 PM | Show all posts

Insyaallah,

Anak ada 2 (lelaki), pompuan takde  

Yg sulung dah 21 tahun; yg bungsu baru 17 tahun.   

Isteri dah ada EPF sendiri, saya cuma bantu m'nambah tabungannya m'lalui  EPF drp bahagian saya.        
Reply

Use magic Report

Post time 17-12-2013 02:45 PM | Show all posts
saya sebelum ni ada letak  ayah jadi penama..tapi epf kata x updated penama tu
so letak nama waris yg blh dipercayai..
lagipun invest kat public mutual...so kena pandai lah letak nama waris..huhu
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 17-12-2013 02:57 PM | Show all posts
vierra_trisya28 posted on 17-12-2013 02:45 PM
saya sebelum ni ada letak  ayah jadi penama..tapi epf kata x updated penama tu
so letak nama waris  ...

aik..mcm tu pulak?
so vierra invest kat public mutual?
Reply

Use magic Report

Post time 17-12-2013 03:01 PM | Show all posts
Mak_Bee posted on 17-12-2013 02:57 PM
aik..mcm tu pulak?
so vierra invest kat public mutual?

haah tak tau cemana blh jadi mcm tu..entah nak kena buat semakan semula...
haah invest ke p.mutual....i think itu yg terbaik kot makbee....ada yg ckp rugi lah ada yg ckp untung..
tapi bg sya...sya ikut yg mana terbaik untuk future kan..kita ni keje swasta x mcm org gomen ada pencen..so ape2hal nanti kita harap duit epf jelah kan makbee..huhu



Reply

Use magic Report

Post time 17-12-2013 03:08 PM | Show all posts
saya dulu letak nama mak saya...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 17-12-2013 03:10 PM | Show all posts
vierra_trisya28 posted on 17-12-2013 03:01 PM
haah tak tau cemana blh jadi mcm tu..entah nak kena buat semakan semula...
haah invest ke p.mutua ...

arr same le kita..swasta

@ijamartgallery pon ada rekemen suh invest kat public mutual..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 17-12-2013 03:12 PM | Show all posts
Hellghast posted on 17-12-2013 03:08 PM
saya dulu letak nama mak saya...

dulu.......

skang hellghast..(mak aii nama punya hell) ..letak nama sape?
Reply

Use magic Report

Post time 17-12-2013 03:14 PM | Show all posts
Mak_Bee posted on 17-12-2013 03:12 PM
dulu.......

skang hellghast..(mak aii nama punya hell) ..letak nama sape?

skrg letak nama sendiri aje
Reply

Use magic Report

Post time 17-12-2013 03:14 PM | Show all posts
Mak_Bee posted on 17-12-2013 02:14 PM
mak n ayah purple xde lagi eh..abg kandung purple tu bujang ke dah kawin?

yup..dua2 org tua sy dah takde dah..
abg kandung sy dah kawin tp sy letak sbb dia yg temankan sy pegi letak penama aritu..
alang2 dia yg temankn baik sy letak terus nama dia..huhuu
Reply

Use magic Report

Post time 17-12-2013 03:17 PM | Show all posts
Mak_Bee posted on 17-12-2013 03:10 PM
arr same le kita..swasta

@ijamartgallery pon ada rekemen suh invest kat public mutual..

kan? betul tau makbee..kalau kita xde investment payah nanti...huhu
Reply

Use magic Report

Post time 17-12-2013 03:20 PM | Show all posts
kite bukan gomen..pencen tarak...epf je yg ade...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 17-12-2013 03:22 PM | Show all posts
Hellghast posted on 17-12-2013 03:14 PM
skrg letak nama sendiri aje

takde warih ke
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 17-12-2013 03:22 PM | Show all posts
purpledesire posted on 17-12-2013 03:14 PM
yup..dua2 org tua sy dah takde dah..
abg kandung sy dah kawin tp sy letak sbb dia yg temankan  ...

baiknya awak..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 17-12-2013 03:23 PM | Show all posts
vierra_trisya28 posted on 17-12-2013 03:17 PM
kan? betul tau makbee..kalau kita xde investment payah nanti...huhu

nanti nak ajak cik suami invest sesame..laki bini keje swasta ni..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 17-12-2013 03:24 PM | Show all posts
ijamartgallery posted on 17-12-2013 03:20 PM
kite bukan gomen..pencen tarak...epf je yg ade...

kita serupaaaaaaaaaa...kita serupaaaaaa
Reply

Use magic Report

Post time 17-12-2013 03:24 PM | Show all posts
Mak_Bee posted on 17-12-2013 03:22 PM
baiknya awak..

heheee..tu pun sementara jer tt..nanti kalo dah kawin nanti sy letak nama anak2 sy plak..huhuu
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

25-5-2022 07:00 PM GMT+8 , Processed in 0.424793 second(s), 22 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list