CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
View: 2800|Reply: 3

PHP -Store Selected Value Ke Dalam Database

[Copy link]
Post time 26-11-2013 11:01 AM | Show all posts |Read mode
Salam semua,

Newbie tumpang bertanya, mcm mna nak save selected value ke dalam database ideastatus_id. FYI script ni diambil dari joomla component, harap ada yg boleh membantu:

<select name="ideastatus" name="ideastatus">
    <option value="pending">Pending</option>
    <option value="review">Review</option>
    <option value="complete">Complete</option>
</select>

<option  value="<?php echo ($this->feedback->ideastatus_id; ?>"/></option>




Terima Kasih,

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 26-11-2013 11:04 AM | Show all posts
Newbie tumpang bertanya, mcm mna nak save selected value ke dalam database? -PHP
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2013 05:55 AM | Show all posts
kira nak paparkan dlm page user back-end akan status feedback ke?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 29-11-2013 06:17 PM | Show all posts
Thanks bro yg reply, dah jumpa dia punya solution, tnya org, tp xfham apa pun..hehe

<select id="division" name="division">
<option value="NAT" <?php //echo ($this->feedback->division == NAT) ? 'selected="selected"' : ''; ?>>NAT</option>
<option value="ND" <?php //echo ($this->feedback->division == ND) ? 'selected="selected"' : ''; ?>>ND</option>
<option value="NNO" <?php //echo ($this->feedback->division == NNO) ? 'selected="selected"' : ''; ?>>NNO</option>
</select>         
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

6-10-2022 10:08 AM GMT+8 , Processed in 0.294758 second(s), 26 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list