CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
View: 3631|Reply: 10

study oversea with scholarship

[Copy link]
Post time 16-7-2013 10:04 AM | Show all posts |Read mode
hai. apa ek prosedure nak study oversea dengan tajaan. mara atau jpa atau mana2 sumber tajaan.

sekarang tengah nak habiskan degree n bercita2 nak sambung acca.

thnx in advance
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 16-7-2013 03:59 PM | Show all posts
ok... aritu kawan iols nak apply master kt uk.. jadi mara cakap... kalau nak stdy obersi, dapatkan offer letter dulu... camne nak taw katne nak blajo? ok leh gi british council kt dpn klcc tu... sebelah hotel maya kot... kat situ dorang sediakan banyak program,.. blaja kt U mane kt obersi esp uk la... kalau nak negara laen, gi tempat laen... aku tengok kt subang jaya, banyak tempat nak jadi reference...

cakap je ko nak belaja ape,, nanti berbuku2 die bagi kat ko soh pleh.. then die guide camne nak apply sume.. kadang2 dorang tolong apply kan... ko cume kene stdy bi n lulus toefl / ielts... then da dpt offer letter, gi menapak kat mara tuk isi borang n apply biasiswa... mudah aje....

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 18-7-2013 09:26 AM | Show all posts
oo. terima kasih. mana2 tempat pon mara bole sponsor ke?
Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2013 06:00 PM | Show all posts
biozipstar posted on 16-7-2013 03:59 PM
ok... aritu kawan iols nak apply master kt uk.. jadi mara cakap... kalau nak stdy obersi, dapatkan o ...

mara akan sponsor any course ke?
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2013 01:07 PM | Show all posts
blythes posted on 20-7-2013 06:00 PM
mara akan sponsor any course ke?

mara sponsor course tertentu je..die ade list kan kat website... aku ade salin dulu..tapi aku dah lupe... tapi kalau kos standed cam engineering/medic tu kompem leh taja...
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2013 07:01 PM | Show all posts
biozipstar posted on 23-7-2013 01:07 PM
mara sponsor course tertentu je..die ade list kan kat website... aku ade salin dulu..tapi aku dah  ...

oh ade tau list tu. mana tau kan, kadang-kadang ada tahun dia tanak sponsor certain course, certain location, etc. tnx anyway
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2013 01:56 PM | Show all posts
biasanya mara taja kos kritikal je...
Reply

Use magic Report

Post time 29-8-2013 01:54 PM | Show all posts
tak nak try scholarship from corporate/private companies?
Sekarang company banyak yg offer scholar pun as part of their CSR
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 4-9-2013 09:13 PM | Show all posts
akak rekemen wat acca kat uk..best
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2013 08:06 PM | Show all posts
Any idea untuk HR punya master di oversea?
Reply

Use magic Report

Post time 22-12-2013 02:52 PM | Show all posts
aku pun plan nak sambung PHD kt oversea..cuma x tahu kat mana nk pilih...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

12-8-2022 05:21 AM GMT+8 , Processed in 0.091788 second(s), 25 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list