CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 11473|Reply: 115

[Tempatan] Sheriff kutip RM16 juta 5 hari

  [Copy link]
Post time 20-4-2024 08:14 PM | Show all posts |Read mode
Edited by maklukpenggoda at 23-4-2024 09:00 PM

PETALING JAYA – Selepas lima hari ditayangkan, filem Sheriff terus menjadi pilihan penonton sehingga mencatat kutipan cemerlang sebanyak RM16.3 juta.

Pengerusi Skop Productions merangkap Penerbit Eksekutif Bersama, Datuk Yusof Haslam berkata, pihaknya teruja dengan sambutan luar biasa khalayak terhadap Sheriff.

“Alhamdulillah atas sambutan memberangsangkan filem ini yang tentu saja menunjukkan sokongan kaki wayang terhadap naskhah tempatan".


KUALA LUMPUR: Filem Sheriff: Narko Integriti terus mencetus fenomena dan mencatat rekod luar biasa apabila berjaya mencatat kutipan RM6.4 juta pada hari kedua tayangannya, semalam.

Filem arahan Syafiq Yusof itu juga berjaya mengatasi rekod filem Mat Kilau: Kebangkitan Pahlawan arahan abangnya, Syamsul yang mencatat kutipan sebanyak RM1.8 juta pada hari kedua tayangannya pada 2022.

Berkongsi berita gembira itu di platform media sosial rasmi, Astro Shaw meluahkan rasa syukur dengan sokongan penonton terhadap filem arahan Shafiq yang cukup dikenali sebagai 'Raja Plot Twist'.

"Alhamdulillah, sokongan anda memang mantap. Dua hari tayangan dan tayangan awal RM6.4 juta. Terima kasih atas sokongan semua dan mana yang masih belum tengok, tunggu apa lagi? Jom kita serbu panggung wayang ramai-ramai," katanya.

Terdahulu, filem genre aksi thriller Sheriff terbitan dua syarikat gergasi, Skop Productions dan Astro Shaw berjaya mencatat kutipan melebihi RM1 juta menerusi tayangan awal.

Sheriff adalah filem keenam hasil daripada kerjasama bersama Skop Productions selepas Polis Evo 3, Abang Long Fadil 2 dan 3, KL Special Force dan Misteri Dilaila.

Filem yang mula menemui penonton sejak Khamis lalu dibarisi pelakon hebat seperti Zul Ariffin, Syafiq Kyle, Datuk Aaron Aziz, Azira Shafinaz dan Elizabeth Tan.


This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 21-4-2024 08:45 AM From the mobile phone | Show all posts
Dah tgk semalam..
-Lakonan pelakon lelaki semua tiptop.Yg perempuan Azira dan Lizzy Tan, agak  biasa2 je.some scene nmpak x natural.
-Byk watak mati...ada utama i rasa mcm x perlu mati..too easy nak tutup kes polis jahat
-toward the end, tiba i rasa mcm tajuk Sheriff tak sesuai sbb watak Sheriff hilang agak lama...watak Capik dan Azira plak dominate.

-overall ok..and yes i setuju durasi 2 jam tu tak terasa wei..
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2024 08:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Klo boleh sampai 90 juta memang terbaik laa abam jul..
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2024 08:46 PM From the mobile phone | Show all posts
ezacbee replied at 20-4-2024 08:34 PM
Klo boleh sampai 90 juta memang terbaik laa abam jul..

Dia ke hero?
Movie ni budak2 tak bole tengok.
Tapi, hari kedua dah dapat kutipan byk tu.
Betul2 best?
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2024 08:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Nurul8001 replied at 20-4-2024 08:46 PM
Dia ke hero?
Movie ni budak2 tak bole tengok.
Tapi, hari kedua dah dapat kutipan byk tu.

Dia yg hero. Tah esok baru nak tengok baru boleh komen.
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2024 08:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Oklah Sapik. At least pelakon pompuan dak Sapik tak payah nak pakai serkup tudung segala
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 20-4-2024 09:00 PM From the mobile phone | Show all posts
adik ckp bagus.. ni mcm citer polis hongkong.
byk penyamaran polis² ni ler.. depa tgk pra tonton kot.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 20-4-2024 09:07 PM | Show all posts
(SPOILER ALERTZZ!!)



Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 20-4-2024 09:11 PM From the mobile phone | Show all posts
polis tangkap polis mcm tema mubi tamil kan agitu. best ke kome
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2024 09:13 PM From the mobile phone | Show all posts
zehra2 replied at 20-4-2024 09:00 PM
adik ckp bagus.. ni mcm citer polis hongkong.
byk penyamaran polis² ni ler.. depa tgk pra tonton ko ...

haah yek hongkong pun ade citer tema gini
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2024 09:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Aktiviti hiburan dan benda-benda bodoh dan takda faedah tetap on macam biasa
Barang mahal kononn
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2024 10:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah lama tak g panggung. Layan muvie kat tepon je
Walaupun ada tv kat umah hahah
Ntahlaa mcm lg mudah tgk kat tepon berbanding tv tu, takde gangguan dan bleh tgk sorang2
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2024 10:10 PM From the mobile phone | Show all posts
maklukpenggoda replied at 20-4-2024 09:07 PM
(SPOILER ALERTZZ!!)

Mcm x best jer....
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2024 10:15 PM From the mobile phone | Show all posts
lightheaded67 replied at 20-4-2024 09:11 PM
polis tangkap polis mcm tema mubi tamil kan agitu. best ke kome

haa
ada polis baik ada polis jahat..
polis tangkap polis
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2024 10:20 PM From the mobile phone | Show all posts
tunggu masuk Netflix
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2024 12:54 AM From the mobile phone | Show all posts
Kwn iols da tgk, dia ckp best
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 21-4-2024 02:26 AM From the mobile phone | Show all posts
Macik dah nengok hari pertama
Best
5/5
Kecuali Azira je
Macam tak sampai intonasi suara dia
Nyaring sangat
Sebab dalam movie ni semua cakap tone rendah
Besttttt
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2024 04:20 AM From the mobile phone | Show all posts
vespa_oren replied at 20-4-2024 02:20 PM
tunggu masuk Netflix

Sama. Filem2 Melayu memang aku tengok sana ja.
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2024 06:33 AM From the mobile phone | Show all posts
maklukpenggoda replied at 20-4-2024 09:07 PM
(SPOILER ALERTZZ!!)

Abam jul udah serupa salman khan badannya
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2024 06:56 AM From the mobile phone | Show all posts
lightheaded67 replied at 20-4-2024 09:13 PM
haah yek hongkong pun ade citer tema gini


Cerita hongkong penyamaran polis Internal Affair antara yg famous sampai hollywood buat remake
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2024 07:04 AM From the mobile phone | Show all posts
safix meth killer…tapi plot cite mcam pernah ku tgk….


a yea
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

31-5-2024 04:23 AM GMT+8 , Processed in 0.076489 second(s), 53 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list