CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
12Next
Return to list New
View: 6697|Reply: 36

angin dlm badan ?

[Copy link]
Post time 11-12-2012 11:38 AM | Show all posts |Read mode
morning semua..
korang tau x mcmane cara nk buang angin yg bnyk dlm badan....
sy dh seminggu pening2 kepala..pusing2,, rsa mcm mabuk3 2 jer...
sesape penah alami mcm sy..please share mcmne nk hilang kan rase mcm nie....
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 11-12-2012 12:03 PM | Show all posts
Pegila berurut..mesti best je badan lepas tu.Tido pun lena..
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2012 12:13 PM | Show all posts
hai TT. kat bawah ni saya senaraikan makanan2 yg boleh hilangkan angin dalam badan

*Minuman Ringan.
*Makanan seperti Halia.
*Bawang.
* Buah-buahan seperti Epal buah pear.
*Jus buah.
*Makanan seperti Susu & Keju.
*Biji-bijiran.
* Makanan yg mengandung Laktus seperti Roti dan sos Salad.

macam komen kat atas saya ni, berurut antara cara yg paling berkesan selain tu manfaat lain seperti rasa tenang dan selesa.
Last edited by DoktorFaizal on 11-12-2012 12:15 PM

Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2012 01:10 PM | Show all posts
nak urut tu kena hati2 aku pernah pi urut, maki9n sakit adalah. Carilah urut tradisional
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2012 02:10 PM | Show all posts
boleh cuba bekam angin.
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2012 11:53 AM | Show all posts
Saya ni declare diri memang banyak angin dalam badan. Especially bila dah lama tak exercise. Nak buang angin yang banyak, tengok keadaan.

1. Secara am: banyak angin akan keluar semasa sedang exercise. Atas bawah dia keluar. Jadi moralnya, kena exercise, especially lari. Cara kedua urut secara tradisional.
2. Secara khusus: Ini berlaku bila mana badan2 saya rasa sakit/lenguh. Contoh, kalau lengan rasa lenguh, saya urut part lenguh tu. Disebabkan dah selalu buat, saya boleh identify macam ada biji kat lengan tu dan angin akan keluar atau lenguh hilang biji ni dah takde. Kalau lenguh dikaki, saya akan meniarap dan mintak anak or suami urut atau pijak kaki. Selalunya lepas urut, bila bangun je mesti keluar angin.

Kalau setakat eno, halia tak jalan sangat.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 14-12-2012 01:19 PM | Show all posts
sy pn penah berurut...lepas urut la angin kt badan mkin mnjadi2..
tiap2 mlm kepala akan pening,pusing2 jer...
stress sgt bile keadaan mcm nie...
nti ader mase yg sesuai berurut lagi,,mgkin urut kali yg ke 2 ni akn ok...

part bersenam tue ader malas sikit... hihi
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2012 02:29 PM | Show all posts
aku kalo pening2 kpla angin, aku pkai bwang putih...
ko amik 5 bjik...ko greng jgn ade minyakkk....smpai msak..
pastu selawat sblom mkn...insyallah..

angin dlm bdn pecah...nih petua
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
 Author| Post time 14-12-2012 02:40 PM | Show all posts
insyaAllah,,kang mlm nti nk try la.. tq share  petua..
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2012 03:08 PM | Show all posts
sharing is caring..
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2012 09:55 PM | Show all posts
just nak sharing.... sharing is caring...

Saya pun jenis badan banyak angin. Kalau nak makn mesti kena pantang, tak boleh makan benda2 sejuk dan berangin . kalau tak badan masuk angin sampai pedih hulu hati.... pastu bos saya perkenalkan satu produk. lepas saya makan, alhamdulillah.... berkurang.... pastu yang bagusnya produk ni satu untuk semua... dan semua seisi keluarga boleh makan... dari kanak2 hinga dewasa... tak ada specifik mengkut umur dan penyakit.... produk ni mmang semua penyakit boleh sembuh..insya allah.... kalau nak tahu produk apa sila PM ye.... tq
Reply

Use magic Report

Post time 17-12-2012 07:45 AM | Show all posts
kalo angin2 ni,kena cek buang air besar ok ke x....must everyday,soft stool,
Reply

Use magic Report

Post time 17-12-2012 08:23 AM | Show all posts
kalo nak berurut, takkan setel dgn 1 sesi aje. kena ada follow up. 3-4 sesi mungkin lebih.
urat biasanya kendur or tegang, kena adjust bagi loose balik.

kalo tahu part mana angin tu berkumpul, bole aje urut sndiri guna minyak angin.
kalo aku, biasanya kat dahi, blakang tengkuk, bawah telinga, bahu, tulang belikat, betis, tulang keting, tumit kaki, and jari kaki.
kalo ada masa, spend time urut2 picit2 bahagian tu guna minyak angin.  
tapi kalo dah skali urut, kena buat slalu...

kalo korang tau part mana angin berkumpul. senang le nak urut kawasan tu aje.
anyway, bersenam especially stretching mmg boleh kurangkan masalah angin.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 17-12-2012 10:16 AM | Show all posts
bzzts posted on 17-12-2012 08:23 AM
kalo nak berurut, takkan setel dgn 1 sesi aje. kena ada follow up. 3-4 sesi mungkin lebih.
urat bi ...

kene urut slu eh,,,mklom la x biase urut..pasni gigih tiap2 bulan g urut..
tq awk..
Reply

Use magic Report

Post time 18-12-2012 06:24 PM | Show all posts
sweet17 posted on 14-12-2012 09:55 PM
just nak sharing.... sharing is caring...

Saya pun jenis badan banyak angin. Kalau nak makn mesti ...

apa nama produk tu ek?
Reply

Use magic Report

Post time 19-12-2012 10:43 AM | Show all posts
nak tau produk buang angin boleh pm saya jugak..insyaAllah..pas makan produk ni berdebush2 angin keluar atas bawah....
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 26-12-2012 06:40 PM | Show all posts
angah69 posted on 19-12-2012 10:43 AM
nak tau produk buang angin boleh pm saya jugak..insyaAllah..pas makan produk ni berdebush2 angin kel ...

produk apa tu utk buang angin? blh share dgn pM sy? tq

Reply

Use magic Report

Post time 27-12-2012 12:15 PM | Show all posts
aku pun kategori banyak angin..sekali kena memang pening-pening loya n xabis2 dok belahak..tapi sejak2 mendietkan diri ni..rasa dah lame xkene angin=)
Reply

Use magic Report

Post time 27-12-2012 12:44 PM | Show all posts
tt org mana?
if dkt n9..ade 1 nenek ni..
pakar cabut angin...
die cabut angin pkai tepung smbil ade la bace2 sket..
saya selalu pegi sebulan sekali..
mmg trasa angin xde dlm bdn..ringan sangat...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 28-12-2012 01:58 PM | Show all posts
n9 kt mane leh bg address x?
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: Kesihatan

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

16-8-2022 09:16 AM GMT+8 , Processed in 0.084584 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list