CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: brown93

[BEST + ULTRA SERAM ]Misteri Riviera II Apartment

  [Copy link]
Post time 8-5-2013 01:16 PM | Show all posts
Waahh ada jugak penghuni riviera kat sini!!!
Akhirnye dpt pengesahan pasal crite yg aku penah dgr... Scary ok!!
Wei korang, crite laa lg... Aku ada a few crite lg... Dh taip tp too bad file corrupt..
Bercinta tul aku nak menaip balik... dah laa panjang...
Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2013 01:32 PM | Show all posts
mizzriena posted on 7-5-2013 01:43 AM
cakap pasal terjun ni barulah teringat, masa ai duk situ dulu ade kes student tido, ntah mcmana di ...

uol xde crite ke? meh laa share crite pasal riviera nie...
Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2013 01:33 PM | Show all posts
safwan2309 posted on 7-5-2013 10:48 AM
cerita ni memang betul, memang ada budak terjun dari tingkat 5, patah pinggang dan tulang pinggul, ...

wehh.. crite laa pape pengalaman yg ko alami sendirik kat riviera nie...
Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2013 01:23 PM | Show all posts
safwan2309 posted on 7-5-2013 02:54 AM
BSK .. mizzriena? aku dari 03 -- 06 .. antara paling lama la duduk di rivera tu..

tu la pasal, ...

owh.. aku amik cos dpp... aku duk sebulan je kat situ.. pastu pindah.. situ mmg seram.. huhuhu.. rasa macam teringgin plak nk singgah.. hehehh
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2013 12:17 PM | Show all posts
Story la lagi korg.. mesti banyak lagi tak cite nie kan..
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2013 02:49 PM | Show all posts
dah abis ker citer? nak dengar lagikk
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2013 12:37 PM | Show all posts
aku penah tinggal kat rivera 2 tu, tahun 2001..masa tu study kat ypm..ramai je alami benda2 seram ni,termasuk rumah aku..
masa tu waktu maghrib, tetiba semua pintu bilik & toilet ada tulisan jawi..macam guna kapur..mula aku ingatkan 1 of the hsemate sengaja conteng tapi bila tanya semua tak mengaku..bila baca balik tulisan tu, ialah ayat english yg ditulis dalam jawi NECKLESS..

nasib baik ada sorang hsemate ni call ayahnya soh datang tengok..pakcik tu datang dan panggil warden sekali.. tak lama kemudian
pakcik tu call sorang ustad soh datang.. ustad tu baca apa ntah..kemudian amik air bersihkan semua contengan..ustad tu kata ada benda saje nak takut2 kan kami semua..

nasib aku tak tinggal situ lama sbb dapat offer study tempat lain..kalau tak mmg hidup diselubungi misteri...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2013 02:53 PM | Show all posts
hoho... gula2 tu mmg dah aim ko dr awal kot... nasib baik xde pape jadik kat ko...
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2013 03:44 PM | Show all posts
espritvin posted on 17-5-2013 12:37 PM
aku penah tinggal kat rivera 2 tu, tahun 2001..masa tu study kat ypm..ramai je alami benda2 seram ni ...

NECKLESS ditulis dalam jawi??

macam mana nak eja tu?
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2013 04:30 PM | Show all posts
akhirnye khatam citer korang,,meremang bulu roma bace petang2 ni.citer la lagi. dpt jugak hilg boring cuti2 ni
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2013 04:43 PM | Show all posts
SakuraMiyagi posted on 18-3-2013 01:20 PM
Bile aku bukak sket mataku… Ya Allah!! Dh start bergerak2plak benda nihh!! Lembaga itu mengge ...

pergh aku yg bace pengalaman ko ni yg meremang bulu rome....berderau darah laju jantung aku terbaikla
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2013 07:31 PM | Show all posts
alongweeda posted on 17-5-2013 04:43 PM
pergh aku yg bace pengalaman ko ni yg meremang bulu rome....berderau darah laju jantung aku terbai ...

tengkiu laa sbb baca pengalaman aku yg x seberape nie.... ada lg pengalaman lain.. dh taip aritu, tiba2 bile nak paste sini file x bley bukak.. corrupted pulok...
mmg bercinta betul laa aku nak taip balik... dh laa panjang wehh... tgh kumpul kekuatan nak taip balik sesatu...
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2013 08:25 PM From the mobile phone | Show all posts
La mcm ni ke jadi nye skrg rivera apartment? Aku penah jadi student kolej duduk kat rivera ni tahun 1998. Masa tu penuh student sampai tingkat atas. Siap pernah terperangkap aku kat dlm lif rivera nih. Hampeh tul. Panik aku skejap.
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2013 09:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Masa jadi student dulu, stay kat rivera ni, pernah naik lift nak balik rumah, lif mesti stop kat tingkat 3. Tapi tak pernah nampak apa apayg muncul la depan lift.
Tapi stp kali lift stop tingkat 3, pintu lif trbukak je mesti automatik bulu rroma kat tengkuk meremang kaw kaw punye. Damn.
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2013 09:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Story paling best pernah aku baca dalam forum cari ni...sila tambah lagi adik adik..real life scary stories
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2013 12:03 AM | Show all posts
Matakilat posted on 17-5-2013 09:35 PM
Masa jadi student dulu, stay kat rivera ni, pernah naik lift nak balik rumah, lif mesti stop kat tin ...

Nie lift block tengah eh?? lift nie laa kenanganku lemah lutut, lembik rasa nak pijak lantai....
zamanku jugak salu benti ting 3.. x kira siang/mlm... kot siang ok lg, mlm kalu mmg spooky giler sbb area depan lift ting 3 salu xde lampu...
cer bayangkan keadaan itew...
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2013 12:14 AM From the mobile phone | Show all posts
SakuraMiyagi posted on 18-5-2013 12:03 AM
Nie lift block tengah eh?? lift nie laa kenanganku lemah lutut, lembik rasa nak pijak lantai. ...

Lift yg tepi. Kalau masuk entrance apartment kan,  kite ke kiri kan ada lift belah kiri tu. Lift tu la slalu bawak satu melawat tingkat 3. Mmg gelap situ.  Unit yg saya stay kat 4. Mesti lalu tingkat 3 and stop. tahun 98 student penuh rivera tu. Meriah.
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2013 12:18 AM From the mobile phone | Show all posts
SakuraMiyagi posted on 18-5-2013 12:03 AM
Nie lift block tengah eh?? lift nie laa kenanganku lemah lutut, lembik rasa nak pijak lantai. ...

Time aku duduk rivera pun ada budak histeria dah. Bayang kan budak yg histeria ni bleh menjerit jerit dari magrib bawak ke subuh esoknye. Kami unit yg brjiran and satu blok xleh tido lena. punye la cuak aku mlm tu dgr sore dia mnjerit nyaring. Uish. Seriau.
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2013 12:27 AM | Show all posts
Matakilat posted on 18-5-2013 12:14 AM
Lift yg tepi. Kalau masuk entrance apartment kan,  kite ke kiri kan ada lift belah kiri tu. Lift t ...

Oohh... zaman saya lift tgh yg buat hal suke benti tingkat 3... lift kiri tu salu x bole guna. salu kene panah petir... banyak sgt setan kot..
pastu tingkat 9,10&11 xde org duduk langsung.. siang bute klu bosan saya n kengkawan naik tingkat 9,10&11 sesaje jenjalan... siang bute pon scary kot..
unit2 sume mcm rumah tinggal... bersepah2...








Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2013 12:31 AM | Show all posts
Matakilat posted on 18-5-2013 12:18 AM
Time aku duduk rivera pun ada budak histeria dah. Bayang kan budak yg histeria ni bleh menjerit je ...

Riviera mmg scary.. katanye sebelom buat asrama lama jugak abandon. pastu baru wat asrama. tp x tau sahih ke x sbb saya dok tumpang tahun 2002 - 2003 mcm tu..
matakilat xde pengalaman kah? cer cite..cer cite....
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

27-5-2022 09:28 PM GMT+8 , Processed in 0.189493 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list