CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: brown93

[BEST + ULTRA SERAM ]Misteri Riviera II Apartment

  [Copy link]
Post time 14-3-2013 09:57 AM | Show all posts
tt hupdate hupdate...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 17-3-2013 05:24 AM | Show all posts
hai semua..sorry dah lama tak update...alarr nk citer ape lagi..dah xde citer dahh..lagipun saya da stop dan tak berminat dah larr nk cari2 hantu dan tempat2 angker nih..sy pun busy belajar dan bermain kugiran...so mmg xd masa larr nk layan balek aktiviti2 ghost hunting nih...huhu..sorryy ekkk...so utk jangka masa panjang mmg saya xkn ada benda nk update pasal hantu2 nih..maybe cuti sem Nov hujung tahun ni baru buat balek kot..maybe larr...huhuhu..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 17-3-2013 05:28 AM | Show all posts
mienina posted on 12-3-2013 09:45 AM
thanks TT share citer.. menarik sgt... walaupun mula2 berpinar biji mata nak ngabih... tapi gigih ju ...

waahhh..thanx kerana sudi membaca dengan jaya nya..huhu..kalu nk rasa pengalaman sebenar...try larr g sendiri..huhu..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 17-3-2013 05:32 AM | Show all posts
mute posted on 14-3-2013 09:57 AM
tt hupdate hupdate...

broo..sorryy larr..sy mmg dah stop larr buat kerja cari2 hantu nih..dah tak berminat larr..so mmg dah tak de update apa2 arr pasni...huhu..tgk larr kalu tibe2 minat tu datang balek..sy akan update larr aktiviti2 yg baru nanti k..
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2013 10:43 AM | Show all posts
Eh... Idup lagik benang neh?? Hehe...
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2013 10:49 AM | Show all posts
mienina posted on 12-3-2013 09:45 AM
thanks TT share citer.. menarik sgt... walaupun mula2 berpinar biji mata nak ngabih... tapi gigih ju ...

Dgr cerita laa... dikosongkan sbb gangguan yg melampau...
sampai ada yg terasuk lalu terjun dari tingkat 4 ke 5 x ingat dh...
so sbb tu kot dikosongkan..
last aku jejak sini tahun 2002 / 2003 gitu kot...
tahun2 lepas tu ada lg student dok situ.. lepas tahun 2005 kot theyol kosongkan...
masa aku selalu lepak sana dulu pon mmg tempat tu keras ya amat!!
penah la merasa pengalaman kat sini...
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2013 02:04 PM | Show all posts
SakuraMiyagi posted on 17-3-2013 10:49 AM
Dgr cerita laa... dikosongkan sbb gangguan yg melampau...
sampai ada yg terasuk lalu terjun dari  ...

Merasa pengalaman yg anker kah???
Haa pe lagik..cerciiter...
Tgh tggu cik sakuramiyagi nk bercerita anker sambei mkn muruku..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 18-3-2013 12:50 AM | Show all posts
SakuraMiyagi posted on 17-3-2013 10:49 AM
Dgr cerita laa... dikosongkan sbb gangguan yg melampau...
sampai ada yg terasuk lalu terjun dari  ...

apa kata encik sakura berkongsi pengalaman seram encik dengan kami semua..boleh kah?? hu2..sebab saya pun dah xde benda nk cerita dah..haha..
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2013 09:19 AM | Show all posts
brown93 posted on 17-3-2013 05:28 AM
waahhh..thanx kerana sudi membaca dengan jaya nya..huhu..kalu nk rasa pengalaman sebenar...try lar ...

nk pg sndri? x de brann nye.... baca2 pun da tkt... sib baik x de gamba angker kt sini... kalo x mau ngigau...

Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2013 09:20 AM | Show all posts
SakuraMiyagi posted on 17-3-2013 10:49 AM
Dgr cerita laa... dikosongkan sbb gangguan yg melampau...
sampai ada yg terasuk lalu terjun dari  ...

dikosongkan sbb gangguan melampau? ade kene ngena ngn aktiviti penduduk disitu ke? jarang ade gangguan melampau kalo org2 masih ade disuatu bangunan tu kan?.. kecuali kalo ade yg bwk dtg.... urmm...  ceritala cerita anda tu... nak dgr....

Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2013 11:19 AM | Show all posts
SakuraMiyagi posted on 17-3-2013 10:49 AM
Dgr cerita laa... dikosongkan sbb gangguan yg melampau...
sampai ada yg terasuk lalu terjun dari  ...

sepat sepat...kiteworang nak degar cerite ni
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2013 11:19 AM | Show all posts
Sorry guys... Nak cerita smlm tp x sempat sbb ada hal.. Ok.. Aku crite yg mane aku ingat jek eh..
Ada tu crite yg aku dgr dari mulot ke mulot jek.. So klu tipu org yg sampaikan kat aku maka tipu laa segala crite aku tu..
Tp mmg ada pengalaman yg aku alami sendiri...
K, baru nak start menggarap.. So stay tune....
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2013 11:23 AM | Show all posts
mienina posted on 18-3-2013 09:20 AM
dikosongkan sbb gangguan melampau? ade kene ngena ngn aktiviti penduduk disitu ke? jarang ade gang ...

Yg dok situ sume student and a few warden...
so paham2 laa student life nie mcmane...
balik jauh2 mlm ada yg ikut dari luar pastu terus tinggal situ benda2 tu..
dgn maksiat berleluasa bagai... harus laa benda2 tu suke...
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2013 11:24 AM | Show all posts
mute posted on 18-3-2013 11:19 AM
sepat sepat...kiteworang nak degar cerite ni

Sabaq naa... chek tgh taip neh.. sat lg chek paste...
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2013 01:03 PM | Show all posts
Ni pengalaman yang aku alami sendiri...
P/S: Aku x pandai tulis crite, main belasah jek nieh.. klu x paham atau x best sori ehh..


Masa  study dulu akusuke lepak umah Mila (bukan nama sebenar). Mila nie kawan sekolej aku, satucourse.. Kitorg jd kawan from day 1 lagi.. sampai laa sekarang... Mila dok katasrama tp aku ulang alik umah kakak... malas rasanye nak dok asrama.. Mila dokkat asrama (apartment yg dijadikan asrama oleh pihak kolej) apartment 3 bilikdgn 8 org kawan sekolej yg lain... Master bedroom 4 org, senior aku dgn Mila,satu course..(dianggap senior sbb diorg kat kolej tu dari zaman sijil.. Pastutime amik diploma si Mila nie join rumah tu.. tu yg theyol gelar theyol seniorwalopun satu course..)

Bilik kedua 3 org, lain course, sorg senior, 2 junior masuk saing Mila.. andbilik ketiga mila dgn sorg lg junior Siti (bukan nama sebenar).. Siti x samacouse dgn aku dan mila, tp aku kenal rapat dgn siti masa kami sesame orientasi..

Mila nie jenis lembut hati, salu kene buli dgn senior rumahdia, kene basuhkan baju laa, kene ironkan baju laa.. so dia salu ngadu kat aku…aku nie plak jenis yg sgt protective.. Tiap kali mila ngadu kat aku sure aku hangin gile , suke-suki nak arahkan org, x reti buat sendiri ke sume tu… Aku punjumpe Siti, tanya betul ke Mila salu kene buli, siti ckp mmg ye… Senior bilikkedua Kak Rozi salu suruh Mila buat mcm2… Lg laa aku hangin.. so aku tanya siti bole ke aku tumpang umah diorg (harus laa aku kene tido bilik mila dgn siti sbb bilik lain dh penuh, tu yg mintak izin siti tu..) untuk beberapa hari nak tgk sendiri betul ke Kak rosi tu buli Mila.. Siti kata no problem tp xtau laa penghuni lain… Aku x risau penghuni lain x setuju sbb most of them aku kenal rapat.. bilik master sume senior aku, bile tanya diorg sume ok, bilik kedua junior Iris (budak sabah) dgn zana, aku kenal rapat masa orientasi.. Cuma kakrozi jek aku kenal2 gitu jek masa dtg bertandang ke umah diorg…

So dari situ laa start aku salu berumah bertangga kat umah Mila, walopun aku duduk situ x bayar sewa ke kolej tp api air aku bayar kat diorg, pastu salu aku belikan barang dapur and masakkan utk diorg, sbb tu laa diorg x kisah aku dok situ free.. ahahaha.. hubungan diplomasi kene jaga baikk punye kan…

** sori eh opening aku panjang sket.. ok now masuk ke criter seram lak..

Lepas beberapa hari aku lepak umah Mila, ada satu hari tu, bile menjelang malam jek aku rasa lain macam… panas semacam jek…  Aku tanya mila, umah nie penah ada pape gangguan ke.. mila ckp ada, tp xde laa teruk.. Cuma penah nampak kelibat2 jek…Si mila ni plak mmg penakut yg amat.. disebabkan dia penakut laa dia selalu ajak aku dok umah dia jugak.. Siti selalu balik umah parents dia. Siti ni anak org kaya, manja, so bile home sick jek mmg terus balik umah dia. Umah dekat jek dgn kolej dgn hostel tp saje cari pengalaman dok sendiri.. So tu yg mila selalu dok sorg dlm bilik tu.. jadinye satu lg sebab kenape aku selalu berumah bertangga kat umah diorg nie..

Aku nie xde laa kelebihan ke ape, Cuma aku boleh rasa klu benda2 tu ada berdekatan… mujur x penah nampak sebelum nie, klu nampak pun xclear sgt..

So mlm tu aku dgn mila tido lewat mcm biasa lepas siapkanassignment.. Bilik mila nie x pakai katil, walopun disediakan pihak kolej tpdiorg bukak katil tu simpan kat tmpat sidai kain luar pintu dapur.. Hanya tilamjek dibentangkan kat tengah2 bilik, sbbnye bilik tu kecik, dgn almari besar ygmmg sedia ada, dgn meja study lg tu yg diorg x pakai katil…
Aku jenis yg susah nak tido klu tempat tu baru bagi aku…seperti biasa lepas mila tido aku still lg dok terkebil2 sorg2 dlm gelap..Tiba2 aku dgr bunyi ketukan, slow jek.. aku terdiam. Pale otak terus pk mebibudak2 lain balik kot sbb tu dgr slow, sbb pintu bilik kitorg bertutup… Ketukanstill kedengaran..


Last edited by SakuraMiyagi on 18-3-2013 01:13 PM

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2013 01:11 PM | Show all posts
Tookk!! Tookkkk!! Toookkk!! Setiap ketukan berselang sesaat gitu…

Ehh.. dh lain mcm sgt plak bunyiknye.. kata aku dlm hati..aku diamkan diri lg… hati dh mula x sedap.. aku pun start baca mcm2, ape yg terlintas sume aku baca.. ketukan still kedengaran.. tokk!! Tookkk!! Tookkk!! Makin lama makin kuat..

Keadaan kembali tenang bile aku baca ayat2 Al-Quran. Terasa mula mengantok. Aku pasang telinga. Tiada lg bunyi ketukan. Aku dh x pedulik lg sbb dh start ngantok… dlm pada aku mamai2 antara sedar dgn tido, bunyik tu start balik. beralih mcm dari dlm bilik mila nie plak… terus aku sedar.. dada makin berdebar.. tp mata still tutup. Cuma pasangtelinga…

Bunyi ketukan semakin kuat. Mmg jelas kedengaran seperti ketukan di almari kayu dlm bilik tu.. aku buat2 berani jek, walopun dada mcm nak meletup.. membatukan diri. Dari ketukan bunyik tu bertukar jadi bunyik cakaran… skreeettt!!! Skkrreeettttt!!! Skreeeetttt!! Aahhh sudah!!! Ape plak nie??? Aku dh start berpeluh…  masih membatukan diri. Mata mmg pejam dari tadik, x berani bukak.. Aku amati bunyik tu betul2… sah! Bunyik tu mcm bunyik cakaran kuku pada almari kayu…Aaarrgghhh!!! Apakah semua ini?? Aku makin x keruan..

Masih cuba nak tido tp masakan bole tido klu degupan jantung mcm nak terkeluar!! Aku cuba tenangkan diri.. bukak sket mata… Haaaaa!!! Tu dia!! Perempuan berbaju putih, berambut panjang duduk atas meja study dihujung kakiku…. Aku amati susuk tu betul2 sbb susah nak tgk, mata bukak sket jek.. jelas tangan perempuan itu sedang mengetuk2 meja study dgn kukunye.. ye!! Kukunye sgt panjang, tangannye berkedut2.. walopun bilik gelap tp aku boleh nampak dgn jelas dgn bantuan cahaya bulan dari tingkap..

Ketekokk!! ketekokkk!! ketekoookkk!! Kettekooookkkk!! Bunyik jari jemari perempuan tu bermain2 di meja study… Ahhh!! Ape aku nak buat ni?? Otak mmg blank tiba2… mataku still mencuri pandang kearah lembaga tu.. aku still xberani bukak mata besar2… dada makin rasa nak meletup!! Aku pejamkan mata rapat2. Dgn harapan semua tu hanya imiginasiku.. dgn harapan semuanya akan hilang apabila aku buka mataku kembali…

Last edited by SakuraMiyagi on 18-3-2013 01:17 PM

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2013 01:20 PM | Show all posts
Bile aku bukak sket mataku… Ya Allah!! Dh start bergerak2plak benda nihh!! Lembaga itu menggerak2kan kepalanye sambil kakinye dihayunkanke kiri dan ke kanan.. hujung kaki aku x nampak sbb gelap. tp mmg jelas dari lutut ke betis dihayun2kan..

Huurrrmmm…. Huuurrrmmm… Hurrrmmm!!! Pulakk dahh!!! Lembaga itu mula humming kan lagu.. x jelas lagu ape tp mcm lagu lama… diselang selikan dgn ketawa kecil… adduhhh!! Seksa jiwa aku mcm nie!! Peluh jgn ckp, dh basah aku dgn peluh walopun kipas tepat menghala kearah aku.. aku cuba gapai Mila kat sebelah, tp badan, kaki, tangan aku x bole gerak… kedengaran ketawa kecil dari lembaga tu… seperti mempersendakan aku.. Sialan!! Ko gelakkan aku eh??

Dari perasaan takut yg amat aku jd marah… marah sangat2sebab seperti dipersendakan oleh lembaga itu… makin galak lembaga tu bernyanyi2 diselangselikan dgn gelak tawa kecil.. Aaarrggghhhh!! Nie x bole jd!! Nape aku bodoh sgt jd penonton jek dari td?? Otakku mula berfikir secara waras. Mcmane nak gerakkan badan nie.. Heyy!! Kenape laa aku ni bodoh sgt?? Kataku dlm hati menyumpah diri sendiri!! Lebih takutkan makhluk tu dari Allah?? Ya Allah!! Ampunkan aku!! Pada saat kepalaku terlintas nama Allah terus aku azan kuat2dalam hati.

Ya, itu je yg mampu aku lakukan sbb seluruh badanku bagai lumpuh. Semasa azan aku tutup mata rapat2. Tumpuan aku hanya pada bacaan azan hingga keakhirnye. Lepas tu terus badanku boleh digerakkan. Aku terus terbangun dari pembaringan… sunyi. Tiada lg humming dan ketawa kecil. Tiada lg bunyi ketukan yg kedengaran. Tiada lg lembaga yg duduk atas meja study…. Hanya langsir beralun seperti ditiup angin… mane dtg angin? Kipas x hala langsung ke tingkap… tingkap pun tertutup rapat…..

Aku pandang mila disebelah. Enak sungguh dibuai mimpi minah nie……

Last edited by SakuraMiyagi on 18-3-2013 01:23 PM

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2013 01:26 PM | Show all posts
Korang... pengalaman lain aku crite len kali bole x? x free sgt plak arini... Aku taip banyak2 dulu nnt aku paste eh...
Sorry eh korang...
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2013 03:55 PM | Show all posts
SakuraMiyagi posted on 18-3-2013 01:20 PM
Bile aku bukak sket mataku… Ya Allah!! Dh start bergerak2plak benda nihh!! Lembaga itu mengge ...

perghh. terbaik! aku yg baca ni pon nk terkencing mengimagine diriku di tempatmu.
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2013 04:09 PM | Show all posts
rangkaikartika posted on 19-3-2013 03:55 PM
perghh. terbaik! aku yg baca ni pon nk terkencing mengimagine diriku di tempatmu.

Hehe..  nak lg ke crite lain? tp arini x sempat nak post..
bz sket.. mlm smlm free tp xde org reply mcm xde sambutan tu malas nak post lg...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

28-5-2022 01:59 AM GMT+8 , Processed in 0.079137 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list