CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
View: 14118|Reply: 18

[Aduan] hati2 beli barang dengan superbuy.my

[Copy link]
Post time 3-6-2012 07:40 PM | Show all posts |Read mode
Post Last Edit by ctredzuan at 3-6-2012 19:45

salam, dh bertahun tak buka topik baru di forum ni, harini ct nak buka jugak sbb rasa dah tertipu, dalam 25hb saya beli jam jenama Timex yg harga rm1008, less ke rm897 di www.superbuy.my , beli pun sbb maybank2u yg suggestkan, sampai ke harini tarikh 3jun brg belum diterima, bila email cust svc dia bgtau yg poslaju jam tu dari dealer , habis tu kenapa duit masuk direct ke akaun mereka superbuy.my ? hati2 laa beli dengan superbuy.com ni, dah nak masuk 10 hari dah ni..
http://www.superbuy.my/shop/default.aspx

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2012 03:13 AM | Show all posts
Tingin jugak nk beli jam dkny...kene jold dulu.ke brg dr oversea?
Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2012 06:33 AM | Show all posts
tgk term and conditions....delivery tu ( Cooling off period ) amik berapa lama...biasanya 10 working days ( tak kira sabtu dan ahad taw)....so kalau beli 25hb...korang2 pun akan sampai sehari atau 2 hari sebelum 10hb Jun....

Pe2 nanti update k....
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 4-6-2012 07:16 PM | Show all posts
Tingin jugak nk beli jam dkny...kene jold dulu.ke brg dr oversea?
poison_paradise Post at 4-6-2012 03:13


bukan, semua transaksi dari malaysia sini je
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 4-6-2012 07:16 PM | Show all posts
tgk term and conditions....delivery tu ( Cooling off period ) amik berapa lama...biasanya 10 working ...
medangmru Post at 4-6-2012 06:33



   dia bgtau lps byr 3-4 working days, pastu bila ct email dia bgtau supplier yg akan pos direct
Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2012 08:18 PM | Show all posts
dia bgtau lps byr 3-4 working days, pastu bila ct email dia bgtau supplier yg akan pos dire ...
ctredzuan Post at 4-6-2012 07:16 PM


kalau camtu company tu mmg pedajal sgt la...
Reply

Use magic Report

Post time 5-6-2012 04:41 PM | Show all posts
Any update?
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2012 02:33 AM | Show all posts
ambil masa 2 hingga 3 minggu..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 7-6-2012 12:35 PM | Show all posts
setelah ugut nak announce dalam FB dan paper baru nak balas, kenapa baru nak bgtau takda stok selepas 10 hari, kan?

Hi *******

Thanks for your interest with Superbuy.
We have double check your order.

Item you purchase Timex Expedition E-Tide Temp Compass Men's Watch - T49860 is out of stock.

Please advice if you willing to replace with other item or fully refund.

We sorry again for the inconvenience caused.
As one of our valued customer, your satisfaction is our primary concern.












Thank you,

(Superbuy Customer Support)



--


Thank you,

Superbuy Sales Support
Please do not hesitate to contact us for enquires:
017-6507 288  (9am-6pm)
017-5477 288  (9am-6pm)
012-3099 376  (9am-6pm)
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2012 09:07 PM | Show all posts
kak ct...dpt blik tk duit..??
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2012 09:32 AM | Show all posts
Wah..nasib x beli kat superbuy juga..dh complaint ke maybank? Sbb maybank lh kita beli brg tu kan..reputasi maybank tu m'jdkan kita tergoda nk beli brg2 dlm superuy tu..ish..
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2012 10:50 AM | Show all posts
sbr..lmbt skit pos die smpai tu..
try la call balik maybank / superbuy tu
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2012 12:44 PM | Show all posts
Aku pernah beli dr Superbuy ni....barang dpat la..tapi amik masa 3 minggu nk sampai. Sib baik brg aku murah je..xder nk chase2 ni
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 4-7-2012 07:53 AM | Show all posts
akhirnyaaa berminggu nk dpt refund
case closed.. hati2 beli brg mahal di online
Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2013 06:55 AM | Show all posts
Tengok pada barang juga kot di SuperBuy.my tu.

Saya baru beli 2 set Samsung Galaxy Mega 6.3, pembayaran pada 27 Jun 2013 dan barang sampai pada 3 Julai 2013 dengan selamatnya.
Kebanyakkan barang yang SuperBuy jual dimiliki oleh pembekal luar yang bekerjasama dengan mereka, sekiranya pembekal tidak kemaskini barangan tersebut ada atau tidak sebelum penjualan dibuat itu memang diluar jangka. Namun sekiranya pembekal tiada stok memang boleh ganti dengan barangan lain atau refund.

Support email mereka memang kadang-kadang buat kita tidak puashati, mereka kena tambah baik lagi petugas bahagian tersebut agar pandai tekel hati pelanggan.

Setakat ini sudah beberapa pembelian saya dengan SuperBuy berjalan lancar tiada masalah besar.
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2013 04:16 PM | Show all posts
superbuy ni superorangtengah..

baik beli dari seller direct cm lelong ka..yg betul2 punyela..
klu beli dri org tgh, tkde stok..lmbt, atau cancel order..
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2013 10:44 AM | Show all posts
batmana posted on 8-7-2013 04:16 PM
superbuy ni superorangtengah..

baik beli dari seller direct cm lelong ka..yg betul2 punyela..

O..baru tau..
diorang ni selalu iklan kt email..
superbuy dgn lelong, bukankah sama k?
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2013 02:17 PM | Show all posts
dari pengetahuan ku, portal macam ni biasanya diorang act as re-seller. diorang tak simpan stock, diorang hanya buat pengiklanan je. keuntungan diorang amik dari iklan website ngan commision atas jualan. kadang tu, kalau diorang iklankan barang yang memang tiada di Malaysia, ia akan ambil masa untuk diorang process sebab nak kena contact dealer dari luar. sebab tu kadang order lambat, stock habis alamat salah, sebab stock memang bergantung atas availability kat dealer.
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2021 06:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Kenapa ni ? Kasihan CT ......

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-1-2022 06:47 PM GMT+8 , Processed in 0.215671 second(s), 24 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list