CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 9879|Reply: 10

Pinjaman PNS (Untuk Perniagaan Francais)

[Copy link]
Post time 21-3-2012 10:37 AM | Show all posts |Read mode
Siapa dekat sini yang ada pengalam pinjaman utk membuka pinjaman francais? Boleh tak bagi dia punya proses mcm mana & berapa lama diorg ambil masa utk keluarkan offer letter sehingga wang di keluarkan dan mcm mana diorg buat pembayaran?
Sebab tanya ialah aku ada masalah bila francaisor nak duit kita keluarkan dulu utk progress utk siapkan outlet. Maknya diorg tknk tahu mana nk cekau duit kita kena bayar on time masa diorg nk setup tmpt tu.

So kalau sipa yg ada pengalaman mungkin boleh bagi tips utk permudahkan cara pinjaman ni supaya boleh byr dgn francaisor.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 21-3-2012 03:54 PM | Show all posts
Reply 1# johan3036


   buat biz sendiri....francais org kaya...u kerja utk diorng...unless u nak bukak McD ke....comfirm masyukk
Reply

Use magic Report

Post time 23-3-2012 12:27 AM | Show all posts
Reply  johan3036


   buat biz sendiri....francais org kaya...u kerja utk diorng...unless u nak  ...
faisyah Post at 21-3-2012 15:54


McD starting diorg mau RM 1.0 to 1.5M..fancais dgn busness sendiri plus minus sendiri ada lebih ada kurang sama jee

FRANCAIS= Product brand sudah ada,customers sediaada,equipment,brg diorng supply(beli dgn diorg) and others diorg settle,just urus Manning and manage dgn wisely.additional some francaisor kutip percentage ada yg xde ..pandai2 la compare and select.

BUSNESS SENDIRI=Kene promote/advertise.,kene cri customer,brg kene beli dgn supplier(sama dgn franchais)lesen,urusan penubuhan company.etc

p/s;sekadar bg pendapat...saya pun tgh belajar nak buat franchais tp xtau ape..emm
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 23-3-2012 09:32 AM | Show all posts
MAsalah yg saya hadapi sekrg ialah jangka waktu menunngu loan dan penubuhan outlet tak seragam maknanya...

Francaisor: Nak setup secepat mungkin, selepas bayar duit Francais fee & Tenancy deposit akan terus buat perbincangan dan beri sebut harga utk kos outlet.

PNS: Kena tunggu 3 bulan utk dapat duit sebelum tu apa2 kos kena pakai duit tabung atau sumber lain dulu (Mana nak korek kalau byk2 sgt)

Masalah: Francaisor tknk tahu mana kita nk dapat sumber duit yg diorg tau bila samapi nk kena bayar..bayar jer. Nk proses utl dpt Offer Letter dr franchaisor kena byr fee yg saya kata kat atas tu, tp bila dgr nk ambil loan diorg dh hesitate nk bg trus.

Trus ckp nk kena interview dulu plak sdgkan seblum tu beriya saja ckp lepas bg letter of intent trus diorg akan proses letter offer apa bagai (kan pelik) tk dpt LO n Tenancy agreement tkleh proceed utk apply loan PNS.
Reply

Use magic Report

Post time 23-3-2012 10:26 AM | Show all posts
MAsalah yg saya hadapi sekrg ialah jangka waktu menunngu loan dan penubuhan outlet tak seragam makna ...
johan3036 Post at 23-3-2012 09:32


Johan.. baik kau bgtau nama franchisor tu.. mana la tau ada kawan2 boleh bg nasihat..
meniaga ni kena relek dulu.. risiko pun kena calculate.. jgn main terjun lombong je..


Xpernah aku tgk franchisor yg terburu2 suruh franchisee keluar duit dulu..
there is something wrong with the franchisor..

klu bebetul franchise ni boleh ada masa depan..
saya rasa xde masalah nak dpt loan klu buat permohonan..
Ni tetiba lak franchisor suruh franchisee keluar duit dulu..
penubuhan outlet tu bukan xleh tangguh.. seragam ke tidak.. kita yg tentukan bukan franchisor..
apa2 jadi akan dtg franchisor hanya sbg supplier dan penasihat je..
bab hutang2 loan tu kita yg tanggung risiko 100% bukan franchisor..

so pikir bebetul.. jgn teruja sgt dgr ckp franchisor..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 23-3-2012 10:36 AM | Show all posts
Reply 5# tampinus

Aku paham maksud hang bro tapi..niat diorg bukan nk duit kita secara terburu2 tapi sebab diorg baru ni ada sign agreement secara usaha sama dgn sebuah stesen minyak jadi ada sebb diorg bila dh appoint franchisee diorg kena buat outlet tu secara on time..sebab nk meet diaorg punya time frame utk launch..

Sebenarnya PNS bg tau kalu Franchise yg aku nk amik ni diorg tkdk masalah nk bagi pinjam kiranya mmg reputation Francise tu mmg dipercayai lah..

Aku takleh nk disclosed nama franchise tu kat sini maaf..sekadar nak bertanya berkenaan subject aku tu jer
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 23-3-2012 10:45 AM | Show all posts
Nk proses utl dpt Offer Letter dr franchaisor kena byr fee yg saya kata kat atas tu, tp bila dgr nk ambil loan diorg dh hesitate nk bg trus.
Trus ckp nk kena interview dulu plak sdgkan seblum tu beriya saja ckp lepas bg letter of intent trus diorg akan proses letter offer apa bagai (kan pelik) tk dpt LO n Tenancy agreement tkleh proceed utk apply loan PNS.


dah tau ada benda pelik kenapa nak diteruskan.. terserah johan la..
igt ya.. risiko nanti johan yg tanggung 100%..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 23-3-2012 10:46 AM | Show all posts
Reply 7# tampinus
hehehe terima kasih... kerana bagi pandangan..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 1-4-2012 04:13 PM | Show all posts
Ini comfirm scam
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 3-4-2012 08:59 AM | Show all posts
Reply 9# faisyah

Boleh tlg xplain apa yg scam? saya tk faham?

Siapa yg ada pengalaman buat pinjaman dgn PNS, SME atau yg sewaktu dgnya boleh la tlg share proses yg diambil tu berapa lama?


tq
Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2017 04:11 PM | Show all posts
2017-6-4 xiaozheng6666
cheap authentic nba jerseys
polo ralph lauren
air jordan shoes
nike outlet
cheap ray ban sunglasses
prada outlet store
nike shoes
nike shoes outlet
asics outlet
nike shoes
canada goose outlet
true religion jeans
canada goose
valentino outlet
pandora outlet online
canada goose
kate spade outlet store
nhl jerseys
michael kors outlet clearance
polo ralph lauren
adidas yeezy boost
lacoste clothing
fred perry clothing
mcm bag
christian louboutin sale
polo ralph lauren
ralph lauren uk
nike shoes
adidas yeezy
pandora rings
michael kors outlet
adidas nmd
michael kors outlet online
cheap jerseys wholesale
christian louboutin
oakley sunglasses
valentino outlet store
true religion outlet store
michael kors handbags
mbt outlet
kate spade bags
mont blanc outlet
cheap oakley sunglasses
ed hardy
christian louboutin shoes
michael kors outlet online
true religion jeans
michael kors outlet
coach factory outlet
mlb jerseys
ralph lauren uk
polo ralph lauren
coach factory outlet
oakley sunglasses
cheap mlb jerseys
nike outlet
jordan shoes
polo ralph lauren outlet online
canada goose outlet store
mbt shoes outlet
canada goose outlet
longchamp outlet
canada goose jackets
michael kors outlet store
cheap oakley sunglasses
kate spade handbags
michael kors outlet
cheap ray ban sunglasses
lacoste polo
michael kors outlet
michael kors outlet
ralph lauren uk
cheap nba jersey
oakley sunglasses
yeezy shoes
cheap oakley sunglasses
ed hardy outlet
fitflops sale clearance
michael kors outlet clearance
canada goose jackets
yeezy boost 350 v2
christian louboutin shoes
oakley sunglasses
coach factory outlet
hermes birkin
polo shirts
oakley sunglasses wholesale
nike shoes for men
coach outlet store online
cheap nike shoes
canada goose jackets
polo ralph lauren outlet
michael kors outlet clearance
longchamp outlet store
ralph lauren polo
polo ralph lauren outlet
coach outlet online
lacoste shirts
air jordan shoes
fitflops sale clearance
hermes outlet
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

23-6-2024 12:26 PM GMT+8 , Processed in 0.075157 second(s), 37 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list