CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: NagaVillage

[Cadangan] KAD KREDIT TERBAIK

[Copy link]
Post time 10-11-2013 09:24 PM | Show all posts
berkira2 nk apply CC nxt year.....tp nk yg islamic pnya....my sis ckp amek supplementary kad dr dia je....

sbb aku mmg seorg yg berkira dlm berbelanja, bkn kaki shoping....ni nk ada CC pn sbb nk ada rekod kredit yg baik je in the future sbb lgsung xda apa2 komitmen skang....CC if ada nnt pn bkl gna utk beli tket flight je blk kg,cuti2
Reply

Use magic Report

Post time 13-11-2013 03:32 PM | Show all posts
cayunk posted on 23-9-2013 11:04 AM
Minta bantuan otai2 CC ni..CC dr bank mana yg sesuai or ada rebate kalau nk booking flight..
Hrp su ...

air asia citibank!!
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2013 08:08 PM | Show all posts
medangmru posted on 3-10-2013 07:16 PM
Boleh try RHB Travel Money CC dr RHB...

kad ni.. not bad.. 10% ada cap. limited?
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2013 01:30 PM | Show all posts
I rasa kalao nak cari cash back rebate yg paling baik adalah OCBC titanium..ada 5%..
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2013 06:06 PM | Show all posts
OCBC titanium card 5% rebate sampai 29 Nov 2013 ini saje!! jika nak guna cpat guna!!
lepas tu semua akan jadi 1%. tapi 1% ini unlimited rebate lah! i rasa OCBC akan bagi lebih benefits lagi utk customer kut

anyway, bila nak sign credit card baru, ingat baca T&C dulu, u setuju barulah sign, jgn bila kena apaapa then baru rasa macam kena tipu..
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2013 01:12 AM | Show all posts
klo bolh, baik pakai kad ni sebanyak mungki seblom 29hb nov je la.. nanti lepas 29hb, hanya kurang kpd 1% rebate je.. tak berbaloi la
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2013 05:40 PM | Show all posts
i x dak masalah sambung guna OCBC kad kredit ni kerana i kad ni mmg kad kedua i yg utk spare. tak byk guna, jdi 5% ataupun 1% rebat, pun tak sangkut byk. 1 bulan guna Rm1,000 jika 5% pun dapat RM 50 cash back, jika 1% jadi RM 10. ini macam extra yg bagi oleh OCBC selama ini. lagi, OCBC kad kredit macam ada macam macam promosi yg lain macam makan di restaurant singapore dapat sampai 10% OFF.
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2013 04:04 PM | Show all posts
Jangan risau sangat...biar tunggu apa bank cakap hari ni...kan launch sekarang feature kad baru hari ni....mungkin ada special feature yg lebih baik untuk customer??
Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2014 09:22 PM | Show all posts
Kad Kredit terbaik adalah Bank Rakyat, banyak manfaat dan lebih islamik, tp aku pun tak berjaya masa pohon kad kredit ni, huhuhu....jadi selain itu aku tak akan guna kad kredit walaupun bank2 lain asyik call aku utk ambil kad kredit....
Reply

Use magic Report

Post time 14-4-2014 10:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Sambung pakai yang ayah punye.
Semata untuk isi minyak SAHAJA.
Yang penting ade had.
Untuk keperluan lain better pakai tunai.
Hutang tetap hutang.berhutang best tapi nak bayar balik menangis.

:lol
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2014 03:39 AM | Show all posts
xde kad kredit sbb pernah try apply kat maybank tapi x lepas sbb aku keje hotel basic rendah so hantar slip gaji 4k/5K pun dia x layan.itu pun aku dah cantikkan saving akaun aku.tapi xpelah akupun xde keperluan sgt,x drive,xde keperluan nak beli flight tiket kampung jauh2 bagai,bercuti pun jarang sbb busy keje kekdahnya...tapi xdela heran sgt kat kad kredit sebab dah hari2 keje tgk kad kredit macam2 pesen,yang plastik,yang logam,yang plastik transparent pun ada....yang berat mcm black card atau chase shappire...

akupun bukan jenis shopping2 online nak bercredit card bagai sbb aku keje kat kl ni shopping depan mata je,seingat aku pernah sekali je aku shopping online beli jamu pakai bank transfer...pehtu malas dah sebab boleh posmen tu hantar kad je kat pintu soh aku collect kat post office? dahla pos ofis tu jauh bukan kat kawasan aku padahal kawasan aku tu ada je pos ofis.dah satu hal plak aku kena bayar taxi gi pos ofis ,x jimat langsung shopping online nih

dulu pun apply sbb ingat nak gi bercuti somewhere tapi percutian pun tertunda....for now my debit card will do.....shopping handbag di michael kors pavi pun pakai debit card sajork.

bahana card credit ni kalau yg liat bayar ngan yg jenis belanja x beringat dan suka hutang2.i ada kawan muda lagi ada hutang 8 credit card,sbb dia sendiri pun keje ngan credit card company tulah dia senang buat hehehe.hutang dia dalam 40K la....now dgr citer joun AKPK

pasni aku nak try Affin Bank sbb aku nak card yang boleh bubuh gambar sendiri tu.takpun nak try ocbc sbb banyak cash rebate Last edited by ana_w_houb on 15-4-2014 03:47 AM

Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2014 06:22 PM | Show all posts
maybank...
Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2014 09:28 AM | Show all posts
aechae posted on 10-11-2013 09:24 PM
berkira2 nk apply CC nxt year.....tp nk yg islamic pnya....my sis ckp amek supplementary kad dr dia  ...

akak pangkah bank islam, sebab semua transaction kena shariah compliance, tak boleh beli benda haram macam arak, tak ada privacy langsung

haritu akak order dildo dari luar negara, bank islam block transaction sebab sex toys ni tak shariah compliance, dia ingat duit bapak dia nak block-block akak


Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2014 09:31 AM | Show all posts
ana_w_houb posted on 15-4-2014 03:39 AM
xde kad kredit sbb pernah try apply kat maybank tapi x lepas sbb aku keje hotel basic rendah so hant ...

berbeza dengan akak, akak baharu satu bulan bekerja gaji RM2150, bulan esoknya maybank sendiri hantar 2 kad gold+amex tuh, tak pasal-pasal akak kena pergi pos opis ambik kad kredit, padahal tak pernah isi borang apply pun, maybank yang pandai-pandai bagi akak
Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2014 09:47 AM | Show all posts

HSBC tetiap tahun waived annual fees....Maybank tak pernah pun...hampeh....
Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2014 11:17 PM | Show all posts
kakikuDibibirmu posted on 17-4-2014 09:31 AM
berbeza dengan akak, akak baharu satu bulan bekerja gaji RM2150, bulan esoknya maybank sendiri han ...

ni zaman bila kak?tahun lepas apply maybank dia nak basic minimum 3500...penat yo eden apply nak print statement bank 3 bulan satu page 2 hengget nak yg berverified bagai.last2 x kemana gak

macam ni nak kene tunggu keje kat petronas atau beli sebijik kete honda baru baru dorang nak bagi kot



Last edited by ana_w_houb on 17-4-2014 11:22 PM

Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2014 11:46 PM | Show all posts
ana_w_houb posted on 17-4-2014 11:17 PM
ni zaman bila kak?tahun lepas apply maybank dia nak basic minimum 3500...penat yo eden apply nak p ...

hoho, bukan zaman tahun lepas

dah naik ya sekarang, makcik baharu tahu
Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2014 11:50 PM | Show all posts
ana_w_houb posted on 17-4-2014 11:17 PM
ni zaman bila kak?tahun lepas apply maybank dia nak basic minimum 3500...penat yo eden apply nak p ...

tapi kan sis, http://www.maybank2u.com.my/mbb_info/m2u/public/personalDetail04.do?channelId=&cntTypeId=0&cntKey=CRD01.61&programId=CRD01-CreditCards&chCatId=/mbb/Personal/CRD-Cards

cakap gaji RM2500



akak apply credit card platinum ka?   itu gaji nedim dengan nowa danish bolehlah

pillay lah kad mana yang akak suka: http://www.maybank2u.com.my/mbb_info/m2u/public/programCardsList.do?programId=CRD01-CreditCards&chCatId=/mbb/Personal/CRD-Cards
Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2014 11:56 PM | Show all posts
kakikuDibibirmu posted on 17-4-2014 11:50 PM
tapi kan sis, http://www.maybank2u.com.my/mbb_info/m2u/public/personalDetail04.do?channelId=&cntTy ...

masa tu i nak apply kad biasa2 je yg entry level jah....


itu kepalsuan semata2 minimum 2500.....
sama la mana2 bank pun website tulis min rm2500...
padahal....
last tanya ocbc pun nak 3k.......

mungkin dia pilih bulu gak kot.....mungkin kalo keje gomen senang lepas...or keje petronas ke.....

sesape keje yg basic rendah taulah peritnya camno Last edited by ana_w_houb on 18-4-2014 12:00 AM

Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2014 07:26 PM | Show all posts
kakikuDibibirmu posted on 17-4-2014 09:28 AM
akak pangkah bank islam, sebab semua transaction kena shariah compliance, tak boleh beli benda har ...

senget ko kassim

akak bkn nk guna utk beli mnda haram taww.....nk beli tiket flight je pn..
tp dah kensel dah keinginan gini...lps pikir pnjg2 guna jela debit kad yg ada ni...
dr nk pikir nk byr hutang kad klu xleh kontrol blanja, baik akak tebalkn muka mintak org2 tersayang blanja aje klu nk pape x ckup bajet kn
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

2-7-2022 04:12 AM GMT+8 , Processed in 0.080472 second(s), 22 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list