CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: NagaVillage

[Cadangan] KAD KREDIT TERBAIK

[Copy link]
Post time 19-4-2013 03:54 PM | Show all posts
medangmru posted on 19-4-2013 03:20 PM
Mebe masa you sign up tu ada clause pasal potong insurance melalui baki tertunggak atau mende2 lai ...

xde,ni company lain yang xde sangkut paut ngan Bank..bank pi jual info pasal cust pastu company tu call nak buat potongan,tapi x dpt pasal ada prob nga cc,nasib baek,hu2...ada satu company tu lagi syok,call nak antar satu surat,bila sampai terus kena potong dari cc,padahal xde sign ape2 n ckp ape2 setuju ke tidak.bila call bank,dia suruh call company tu pulangkan duit..ape ke bangang bank,dia ingat company tu main chipmore ke kejap potong kejap pulang balik,sampai kesudah x dpt duit balik...last2,sakit ati terus pi potong cc bank tu,BANK RAKYAT nama dia,memang silaka n mengong

skang aku pakai cc BANK ISLAM,aman dan tenteram gitu
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2013 04:00 PM | Show all posts
silica_SiO2 posted on 19-4-2013 03:38 PM
oo.itu gomen tax rm50
aritu by call die ckp just swipe 3x, any amount acceptable RM10 pon ok ka ...

biasanya BANK akan serap tax tu,tapi kena guna cc banyak kali la...kalu takat 3 kali dengan amoun 10ringgit cam x logik,maybe promoter tu saje je gurau kot,hu2




Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2013 04:02 PM | Show all posts
silica_SiO2 posted on 19-4-2013 03:34 PM
pastu...yg touch n go n reload tuh
cemana plak?
kite kena reload dgn beli kat toll ke

ko apply cc RHB ek,skali dpt 2 kad,matercard nga visa touch n go??
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2013 04:03 PM | Show all posts
xpdckelate posted on 19-4-2013 04:00 PM
biasanya BANK akan serap tax tu,tapi kena guna cc banyak kali la...kalu takat 3 kali dengan amoun  ...

itu yg nak konfem kan balik tuh
3x dgn bape amount?
sbb tadek black n white
just cakap di angin lalu jah
macik ssh nak caye jgk..
cemana??
cemana??


Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2013 04:08 PM | Show all posts
silica_SiO2 posted on 19-4-2013 04:03 PM
itu yg nak konfem kan balik tuh
3x dgn bape amount?
sbb tadek black n white

guna je sekerap yang boleh,kalu dia ckp 3x,maknanya betul la tu...cuma amount dia sekali guna jgn la 10 ringgit,minimun pun 50 ringgit ok la....kalu nak senang camni,selalu beli barang kt pasaraya x???ok kalu selalu belanja pakai cash,skang gunakan cc,pastu dalam masa seminggu,jgn lebih 5 hari la,pi bayar terus kt BANK
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2013 04:14 PM | Show all posts
xpdckelate posted on 19-4-2013 04:08 PM
guna je sekerap yang boleh,kalu dia ckp 3x,maknanya betul la tu...cuma amount dia sekali guna jgn  ...

er dah nak ujung2 bln ni..
tadek spend apa2 daa
bese awal bln byk gune duit..gaji kekdah nye..

nanti macik cube la...
tengkiu

Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2013 04:16 PM | Show all posts
silica_SiO2 posted on 19-4-2013 04:14 PM
er dah nak ujung2 bln ni..
tadek spend apa2 daa
bese awal bln byk gune duit..gaji kekdah nye..

lagi sempoi,masa nak isi minyak,pakai ler cc,baru nampak berkelas gitew,ahaha...tapi payment mesti dibuat dlm masa seminggu kalu xnak kena interest
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2013 04:18 PM | Show all posts
xpdckelate posted on 19-4-2013 04:02 PM
ko apply cc RHB ek,skali dpt 2 kad,matercard nga visa touch n go??

tak, cimb call offer CC.
dapat tadik tadek pon tulis visa kah mastercard kah
die ade tulisan ZING, pastu ade touch n go.itu jah..CC CIMB ar ni
tgk kat cimblicks iols dah ade outstanding RM60 mastercard, siap die daa register
nombor CC tuh tuk pembayaran bil kekdah nye.


Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2013 04:24 PM | Show all posts
silica_SiO2 posted on 19-4-2013 04:18 PM
tak, cimb call offer CC.
dapat tadik tadek pon tulis visa kah mastercard kah
die ade tulisan ZIN ...

tggu dpt penyata akhir tahun la camno,hu2..kalu bank serap,ok la....kalu idok,terpaksa la bayo

tapi RM60...biasa gov tax RM50 jah,mana datang RM10???cer tanya bank kalu ado maso,hu2
ker serbis caj bank....

Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2013 04:24 PM | Show all posts
xpdckelate posted on 19-4-2013 04:16 PM
lagi sempoi,masa nak isi minyak,pakai ler cc,baru nampak berkelas gitew,ahaha...tapi payment mesti ...

Duk berkire2 nak beli minyak kete jgk ni
tapi RM50 tuh macik pakai 2weeks..jln pon 20km jah sehari..
esok serbis kete rase die accept kot CC..
so baru 2x swipe.aya aya..ssh jgk nak spend duit ni..
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2013 04:31 PM | Show all posts
silica_SiO2 posted on 19-4-2013 04:24 PM
Duk berkire2 nak beli minyak kete jgk ni
tapi RM50 tuh macik pakai 2weeks..jln pon 20km jah sehar ...

isi je minyak RM50..pastu minggu depan isi lagi RM50,hu2

weekend pi la ronda jauh skit,ahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2013 04:41 PM | Show all posts
xpdckelate posted on 19-4-2013 04:31 PM
isi je minyak RM50..pastu minggu depan isi lagi RM50,hu2

weekend pi la ronda jauh skit,ah ...

macik tadek driver skrg..
ngn baby 7mths susah nak jln.
nak soping pon susaah..
somi berbulan2 autstesen, tatau bile balik..
kalo ade drebar..huuu laju je jalan+soping+makan..
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2013 04:43 PM | Show all posts
silica_SiO2 posted on 19-4-2013 04:41 PM
macik tadek driver skrg..
ngn baby 7mths susah nak jln.
nak soping pon susaah..

tapi macik,penggunaan minimum 3x tu bukan untuk sebulan tapi setahun rasanya....hu2
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2013 08:43 AM | Show all posts
nak tanya, if apply shell citibank, bole ke apply citibank clear card?
Reply

Use magic Report

Post time 27-4-2013 08:32 PM | Show all posts
ureyes posted on 23-4-2013 08:43 AM
nak tanya, if apply shell citibank, bole ke apply citibank clear card?

nanti kene bayar 2 tax...mau ka???Bank ni sebenarnya sker kalau ada yg nak apply 2 card....tp cer tanya dulu Kredit Limit tu kongsi atau tak????biasanya share credit limit kalau 2 kad dr bank uh sama...
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2013 05:21 PM | Show all posts
application utk kad maybank ikhwan dh kne reject.. kad2 lain yg mana bagus & berbaloi yer?

ada cadangan....
Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2013 07:03 AM | Show all posts
lostnfaun posted on 9-5-2013 05:21 PM
application utk kad maybank ikhwan dh kne reject.. kad2 lain yg mana bagus & berbaloi yer?

ada ca ...

apa reason depa reject ???
Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2013 11:49 AM | Show all posts
medangmru posted on 10-5-2013 07:03 AM
apa reason depa reject ???

gaji tak ckup.. diorg kata BNM naik kan had limit gaji kpd rm2500..

selain maybank, CC mana yg berbaloi utk apply?

Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2013 12:06 PM | Show all posts
lostnfaun posted on 10-5-2013 11:49 AM
gaji tak ckup.. diorg kata BNM naik kan had limit gaji kpd rm2500..

selain maybank, CC mana yg  ...

cer try HSBC...
Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2013 03:49 PM | Show all posts
medangmru posted on 10-5-2013 12:06 PM
cer try HSBC...

HSBC ok jgk ek?

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-6-2022 09:14 PM GMT+8 , Processed in 7.375934 second(s), 22 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list