CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: NagaVillage

[Cadangan] KAD KREDIT TERBAIK

[Copy link]
Post time 30-5-2013 11:14 AM | Show all posts
mmmm, aku lebih suka untuk mendapatkan kad cashback untuk lebih penjimatan. Satu soalan untuk tanya diri anda apabila memohon kad kredit .. mengapa anda memerlukannya?
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2013 09:52 PM | Show all posts
huisam21 posted on 30-5-2013 11:14 AM
mmmm, aku lebih suka untuk mendapatkan kad cashback untuk lebih penjimatan. Satu soalan untuk tanya  ...

mungkin masa kesempitan wang, bolehlah pakai CC..
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2013 09:11 AM | Show all posts
ni kad pertama aku,aku tak mau susah sgt masa bayar, susah kalau bawa cash byk-byk masa nak byr >.<
Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2013 04:13 PM | Show all posts
cc ape yg offer 0 interest nk beli handphone?
citibank ok x? tgk byk sgt kad.. tak tau yg mana 1 ok..
Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2013 04:55 PM | Show all posts
nak suruh husband apply citibank card
kalau nak bayar, citibank kena g kaunter ke
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2013 05:31 PM | Show all posts
kalau cc dari aeon tu ok x?sebab sblm ni penah amik beli barang ngan aeon. tu haritu org tu call ofer cc..kalau amik ngan dorg klau nk beli barang installment mst senang lulus kan..ape pendapat otai2 semua? tarak cc pon sblm ni pki debit je..tp cam berminat ngan collect point tu..sbb skrg pki maybank debit card pon sbb nk collect point ja
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2013 04:09 PM | Show all posts
aku pakai cc bank islam x pernah pikir pun nak collect point ka apa,pakai sebab berguna time emergency aka hujung bulan pastu nak berlagak time isi minyak,ahahahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2013 01:08 PM | Show all posts
xpdckelate posted on 11-6-2013 04:09 PM
aku pakai cc bank islam x pernah pikir pun nak collect point ka apa,pakai sebab berguna time emergen ...

Errtrrr.....berlagak ke guna CC isik minyak......i rasa mcam mesikin jah guna CC isik minyal....
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2013 01:10 PM | Show all posts
piringterbang posted on 10-6-2013 05:31 PM
kalau cc dari aeon tu ok x?sebab sblm ni penah amik beli barang ngan aeon. tu haritu org tu call ofe ...

apa2 brg dengan installment kalau TUAN PUNYA BARANG aka TOKEI yg bg installment guna CC depa mmg konpom senang lulus....kalau  dlm kes ko ni....guna CC AEON dan apply installment guna Company depa mmg konpom lulus...
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2013 11:31 AM From the mobile phone | Show all posts
Boleh share tak kenape cc cimb xbagus? Aku br terpkr nk apply 1
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2013 11:35 AM From the mobile phone | Show all posts
Ade org ckp walaupn bli brg pakai cc utk dpt easypymt 0%, tp ttp kne byr intetest kt bank cc utk late pymt sbb 0% tu kita dpt drp tukang kedai dan bkn dr sykt cc. Betol ke? Mcm tu sme gk aku byr lump sum drp ansuran kn?
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2013 11:36 AM From the mobile phone | Show all posts
piringterbang posted on 10-6-2013 05:31 PM
kalau cc dari aeon tu ok x?sebab sblm ni penah amik beli barang ngan aeon. tu haritu org tu call ofe ...

Aku pki maybank debit kad xdpt point pon. Mcmmne nk dpt point?
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2013 12:21 PM | Show all posts
lurvelylorra posted on 19-8-2013 11:35 AM
Ade org ckp walaupn bli brg pakai cc utk dpt easypymt 0%, tp ttp kne byr intetest kt bank cc utk lat ...

late payment akan dikenakan intrest walaupun kita sedang buat 0% installment....tp base on current outstanding la....bukannya base on Lump Sum outstanding....teruk arr kalau camtu....paham dak???

maksudnya late intertest tu akan dikenakan untuk baki installment bulan tersebut jah....katakan installment bulanan RM100...so late payment akan dikira base on RM100 jah....buklannya jumlah keseluruhan....katakan retail transaction ko RM5000 sebe;um convert...Bank takkan charge late payment based on that figure....
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2013 12:24 PM | Show all posts
lurvelylorra posted on 19-8-2013 11:31 AM
Boleh share tak kenape cc cimb xbagus? Aku br terpkr nk apply 1

Hmmm....aku start guna CC CIMB pada 1997 ( masa tu rsnya mcm bukan CIMB lagi kot.......5 tahun lepas depa convert kat ke Platinum...so far CIMB antara yg terbaekk la bg aku...CUMA...Credit limit yg diberi pd aku mmg amat MENGGERUNKAN.....
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2013 12:24 PM | Show all posts
lurvelylorra posted on 19-8-2013 11:36 AM
Aku pki maybank debit kad xdpt point pon. Mcmmne nk dpt point?

boleh cek dekat maybank2u..rajin2 la godek bende tu ok
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2013 12:28 PM | Show all posts
piringterbang posted on 19-8-2013 12:24 PM
boleh cek dekat maybank2u..rajin2 la godek bende tu ok

di M2u rewards point melebihi 2000 sahaja yg akan di display
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2013 12:37 PM From the mobile phone | Show all posts
medangmru posted on 19-8-2013 12:24 PM
Hmmm....aku start guna CC CIMB pada 1997 ( masa tu rsnya mcm bukan CIMB lagi kot.......5 tahun l ...

Kalau installment utk bulan2 tu aku byr on time  still kne charge interest gak ke?
Ade org ckp processing fee utk 0% cc cimb tinggi.. betul ke?
Mcm bsn processing fee utk 24mth ialah 5%. Tu consider tinggi ke tak?
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2013 01:17 PM | Show all posts
lurvelylorra posted on 19-8-2013 12:37 PM
Kalau installment utk bulan2 tu aku byr on time  still kne charge interest gak ke?
Ade org ckp pr ...

processing fee sbnrnya tgk jumlah pembelian....cuba tgk PB nyer installment dekat link .....maksimum pembelian yg bakal dicaj interest one time charges adalah 5%....so lebey skeeet pembelian maka jumlah tu lebey rendah....

http://www.pbebank.com/en/en_content/personal/promotions/flexipay.html





Last edited by medangmru on 19-8-2013 01:25 PM

Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2013 11:04 AM From the mobile phone | Show all posts
Minta bantuan otai2 CC ni..CC dr bank mana yg sesuai or ada rebate kalau nk booking flight..
Hrp sudi bg pndgan...tq
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2013 07:16 PM | Show all posts
cayunk posted on 23-9-2013 11:04 AM
Minta bantuan otai2 CC ni..CC dr bank mana yg sesuai or ada rebate kalau nk booking flight..
Hrp su ...



Boleh try RHB Travel Money CC dr RHB...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

3-7-2022 12:37 AM GMT+8 , Processed in 0.076653 second(s), 22 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list