CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 37714|Reply: 251

Nak Beli Kereta [update: Dah Beli]

[Copy link]
Post time 12-10-2011 11:45 AM | Show all posts |Read mode
Post Last Edit by wanitajelita at 7-12-2011 11:11

Assalam.

Boleh tak bagi cadangan kat aku kereta jenama Nissan/Honda/conti/dll utk kereta BRAND NEW yg ;

1. monthly + FC within 2,000 or less (secara kasarnya tempat kerja pergi balik 25 km sehari).
2. Motif beli untuk IMEJ (bisnes). Pengguna adalah wanita ye.
3. Praktikaliti utk career (individu). Bukan utk family.
4. Maintenance senang nak bela atau yg free maintainance utk duration tertentu ke. Senang citer, yg paling tak memeningkan kepala otak.
5. Re-sale market value tinggi sebab nak trade in selepas 3 tahun.

Pastu pulak, skrg ni aku guna kereta kelisa Auto. Aku memang tak boleh bawak manual. Jadi, soalan sepu emas

1. Patot tak aku trade in kelisa beli kereta baru;
2. atau simpan dua2.
3. camane cara nak trade in? bank apa yg senang approve loan kereta dan bagi rate murah? pastu, boleh tak apply 2-3 bank sekaligus sebab nak tengok offer yg paling best?
4. better jual sendiri ke atau trade in?


thank sangat2 pada yg sudi membantu. aku ni 0 pasal kereta.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 12-10-2011 11:59 AM | Show all posts
Honda Accord
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2011 12:00 PM | Show all posts
Go for Honda Hybrid..
Kelisa auto tu saya cadangkan jual aje..or trade in, sebab saya tak rasa u nak bawa lagi kelisa tu bila u dah feel bawa new car....
- btw.... saya tgh cari kelisa auto, kalau rasa2 nak jual, sila pm saya. TQ
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 12-10-2011 12:22 PM | Show all posts
hybrid? accord?

mahal la... aku bajet minyak+maintenance 800 sebulan pastu monthly installment maksima 1,200.
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2011 12:22 PM | Show all posts
boleh amik keta yg monthly rm 1.5k tu
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 12-10-2011 12:22 PM | Show all posts
zulka, kereta saya pernah accident. depan belakang pulak tu. still nak book ke?
Reply

Use magic Report

Follow Us
 Author| Post time 12-10-2011 12:27 PM | Show all posts
boleh amik keta yg monthly rm 1.5k tu
al-asil Post at 12-10-2011 12:22



    kereta apa yg sebulan 1,500? accord ke? tapi nanti bajet minyak tinggal 500 je. mana cukup.
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2011 12:32 PM | Show all posts
Reply 7# wanitajelita


aik, minyak sebulan 500 tak cukup ke

keta aku yg kuat makan minyak ni pon sebulan dalam 450 ++ je guna minyak
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 12-10-2011 12:39 PM | Show all posts
honda accord 2.0, civic 2.0, camry 2.0G, chevrolet cruze, lancer GT 2.0, x-trail 2.0 dsb, dll yg dirasakan bersesuaian iaitu harga baru dlm range 100k hingga 150k memang bleh pergi rm1.2k sebulan kalo downpayment nya bersesuaian..  klo ikut perkiraan dengan rate 2.5% downpayment around rm50k atau buat pinjaman sebanyak rm100k je maka monthly installment dalam lingkungan rm1.2k la...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 12-10-2011 12:44 PM | Show all posts
lupa nak cakap, d/p 10%. tak nak bayar lebih2.
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2011 12:46 PM | Show all posts
honda hybrid minyak save la yang oi....ada ofis mate pakai
dia kata lebih save dari kete lama dia....kete lama dia MyVi..
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2011 12:47 PM | Show all posts
kalau amik keta2 ford, dapat free fully servis utk 2 tahun kot
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 12-10-2011 01:16 PM | Show all posts
honda hybrid minyak save la yang oi....ada ofis mate pakai
dia kata lebih save dari kete lama dia.. ...
zulka Post at 12-10-2011 12:46



   apa harga hybrid?
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2011 01:30 PM | Show all posts
Honda Hybrid kalau tak silap latest price RM109K.
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2011 01:32 PM | Show all posts
Mazda 3 pun ok, singaporean paling suke keta mazda... low maintanance, fuel saver, power mari... Mazda 3 (yg 1.6 punya) harga dia RM110K..kalau tak silap...yg 2.0 punya RM130K.
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2011 01:32 PM | Show all posts
honda ada promotion, 2 tahun free service...
pilih mana suka

www.honda.com.my
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 12-10-2011 01:39 PM | Show all posts
kalo yg saiz besar Toyota Camry, Mazda6, Hyundai Sonata

kalo saiz sederhana Toyota Altis, Naza-Kia Forte, Honda City

kalo saiz kecik VW Polo/Polo GTi, Mini cooper
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 12-10-2011 01:43 PM | Show all posts
kalo yg saiz besar Toyota Camry, Mazda6, Hyundai Sonata

kalo saiz sederhana Toyota Altis, Naza-Ki ...
H4dRi Post at 12-10-2011 13:39



    rasanya tak terlalu mahal sampai mcm ni. baseline <130,000. allocation 2,000 per month. semua sekali termasuk FC, installment.
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2011 01:49 PM | Show all posts


Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2011 02:02 PM | Show all posts
honda jazz...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

1-3-2024 09:13 AM GMT+8 , Processed in 0.057517 second(s), 43 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list