CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 49131|Reply: 12

Macam mana nak letak barang kat KEDAI KEDAI ?

[Copy link]
Post time 27-8-2011 07:02 PM | Show all posts |Read mode
Saya seorang pembuat makanan dalam plastik dan kotak kecil kecilan .Masalah saya ialah bagaimana nak memasarkan produk.
Adakah agensi pengedaran makanan yang boleh menolong atau saya terpaksa pergi dari satu kedai ke kedai yang bertanya samada mereka setuju untuk terima barang.

Dan bagaimana selalunya cara pembayaran .Adakah letak dahulu baru dibayar ,atau letak dan dibayar terus.
Ada sesiapa pengalaman dalam hal ini, boleh tolong tak ?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 28-8-2011 01:37 AM | Show all posts
katakan 1 brg tu RM5, ko suh tokey jual RM6...... pastu suh TT sign terima stok....... kekerapan pi kedai check ikut kelarisan produk TT..... amik bayaran ikut jumlah jualan...... pastikan tauke kedai chop & sign terima barang...... satu kedai, satu senarai laa.......
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 28-8-2011 07:20 PM | Show all posts
Thank you AhChong. Tapi mula mula letak barang, dapat bayaran terus ke atau letak barang dulu baru dibayar lepas orang beli barang kita.
Reply

Use magic Report

Post time 29-8-2011 12:35 AM | Show all posts
dpt duit pas org beli barang laa......... pastikan tauke kedai sign terima barang...... dulu kedai famili selalu gak ada pakcik sorg tu tumpang letak buah pisang, ubi kayu, keledek utk jual..... kekadang dia minta advance cam beras, dedak, gula & rokok..... pasal dah kenal, famili aku okay je..... time cuti skolah, aku slalu jadik tukang hantar barang....... sambil2 tu gi ngorat anak pacit tu.......
Reply

Use magic Report

Post time 2-9-2011 08:03 PM | Show all posts
dpt duit pas org beli barang laa......... pastikan tauke kedai sign terima barang...... dulu kedai f ...
Acong Post at 29-8-2011 00:35



    kalo nk letak kat petronas ke shell ke seven eleven ke cam ner? dorang ada procedure ke?
Reply

Use magic Report

Post time 2-9-2011 08:53 PM | Show all posts
Reply 5# punchup


ada kot procedure diorg........ btw....... famili aku bukan pengilang laa...... kami dulu cuma ada kedai runcit je laa.......
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 2-9-2011 08:55 PM | Show all posts
http://www.majalah.com/?classified:ada-sesiapa-yang-pernah-masuk-kedai-mesra:6HG897T5NZ

Rozana Othman - 25 Jan 2011, 9:58am

Salam.Sy pernah supply chocolate halal,kalau kenal dgn tauke stesyen lbh senang,blh hantar bill to bill..nanti kita check stok weekly...tp kalau ada stok yg stabil dan byk blh try di bwh:

1.Dptkan borang jadi rakan supplier dari Petronas..borang dpt di KLCC (blh tanya tauke Stesyen)

2.Tak susah nk supply CUMA pastikan bila dh diterima,anda boleh supply pd SEMUA stesyen yg ada cth: Lembah Kelang ke..tak leh sekejap ada sekejap takde..

3.Barang akan ditaruh label 'barcode'

4.Harga kita blh tentukan,lagi murah tentu lg cepat pusingan.

5.Bayaran kena tunggu lepas hantar stok baru.

6.Itu sbb ramai yg test hantar kt stesyen yg dia kenal dulu..maknanya tak menerusi direct ofis Petronas..hanya share untung dgn tauke stesyen.

Good luck saudara,semoga info dari sy ada manfaat utk yg lain juga.

Wassalam.
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2011 01:56 AM | Show all posts
barang apa yg nak jual kat shell minyak ni?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 21-9-2011 12:31 AM | Show all posts
Reply 8# yanyan07


    macam2 leh letak, dah jd macam pasar raya skrg.
ade yg jual
selain mart yg standard tu, ade stesen yg jual
baju kurung, baju melayu, kain tudung,
kek cheese, choc yg potong petak2 tu (fresh punya)
keropok& kerepek buatan tempatan,
nasi lemak
dan bermacam2 lg....
Reply

Use magic Report

Post time 22-9-2011 11:25 AM | Show all posts
good info,thank you
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2011 10:45 AM | Show all posts
Camne kita nak deal dgn tokey station minyak sbb kita x kenal?
Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2017 04:05 PM | Show all posts
2017-6-4 xiaozheng6666
pandora outlet store
cheap jerseys
mlb jerseys wholesale
adidas shoes
ralph lauren
mont blanc
ralph lauren
ralph lauren outlet
lebron shoes
polo ralph lauren outlet online
fred perry polo
canada goose jackets
christian louboutin uk
oakley sunglasses wholesale
ray ban
nike shoes for men
prada outlet
prada outlet store
ray ban sunglasses
polo ralph lauren
fitflop sale
canada goose
christian louboutin shoes
christian louboutin
coach factory outlet online
cheap ray ban sunglasses
kate spade bags
coach outlet online
polo ralph lauren
oakley sunglasses wholesale
cheap uggs
pandora charms
coach outlet
uggs outlet
cheap mbt shoes
cheap ray bans
nike outlet store
polo shirts
adidas outlet
polo ralph lauren
nike outlet store
adidas yeezy shoes
coach outlet
coach factory outlet online
pandora outlet
oakley sunglasses wholesale
mlb jerseys
cheap jordans
lunette ray ban
canada goose jackets
ralph lauren outlet
ralph lauren uk
prada outlet
cheap ugg boots
adidas yeezy shoes
ray ban sunglasses for men
michael kors outlet store
coach factory outlet
yeezy boost 350
cheap ugg boots
true religion jeans sale
coach outlet clearance
polo ralph lauren outlet online
coach outlet
prada outlet stores
coach outlet online
canada goose outlet
air jordan shoes
nba jersey
cheap mlb jerseys
asics running shoes
adidas outlet online
oakley sunglasses outlet
true religion outlet
cheap oakley sunglasses
ralph lauren outlet
polo ralph lauren outlet online
longchamp outlet
air jordan 4 retro
nike outlet store
ugg boots
polo ralph lauren outlet
coach outlet
fitflops sale
cheap ray bans sunglasses
canada goose
oakley sunglasses
coach outlet store online
fitflops sale
ugg outlet online
ray ban sunglasses on sale
coach factory outlet
coach outlet store online
cheap mlb jerseys
polo outlet
michael kors outlet clearance
fitflops sale clearance
michael kors outlet
michael kors outlet
cheap authentic nba jerseys
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2023 01:56 AM | Show all posts
С удовольствием поделюсь этой https://championclub.net/ полезной ссылкой.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

25-5-2024 03:23 AM GMT+8 , Processed in 0.062384 second(s), 39 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list