CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
View: 173756|Reply: 653

Mencari/Menawarkan Kerja Kosong......

[Copy link]
Post time 27-2-2007 11:43 AM | Show all posts |Read mode
Post Last Edit by lavender_aqua at 21-8-2011 16:22

kawan kawan....

nak cadangan ni...tak taulah thread ni dah ada ka takdak tapi aku nak bukak jugak....nanti jj tolong merge kalau dah ada

thread ni berobjektifkan tolong kawan kawan cari kerja.
contoh
kalau sorang tu ada keja kosong kat tmpat dia....iklankanlah....
pastu kalau ada org tgh cari keja, samada dia atau kawan dia atau awek dia...tolonglah



camner nak tolong?
org yg ada keja kosong kat tmpat keja dia (dipanggil majikan) dia akan letak posting berisi camni lebih kurang

tajuk: title pekerjaan
umur dikehendaki
jantina
pengalaman
tahap pendidikan
area...
special notis (cam utk fresh grad je ke, aatau untuk x-army ke)

dah tu sapa sapa teringin pm la dia utk maklumat lanjut

then org yang nak cari keja lak (pencari) tulis la camni

tajuk:nak cari keja apa
umur,
jantina
pengalaman
pendidikan
area....

dah tu kalau sapa ada kekosongan tolonglah pm dia....


bolehkan?

[ Last edited by  jj at 1-3-2007 08:40 AM ]
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 27-2-2007 11:46 AM | Show all posts
aku mula dulu.....

aku nak cari keja utk sedara aku:
age: 40
gender: lelaki macho bangat
pengalaman: 17 thn keja makmal, 3 thn keja supervisor
pendidikan :spm
area: mana mana area kedah tgh (dari sp ke as)

apa apa pun takpa.....supervisor pun ok, kalau makmal lagi best

tolong
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2007 12:04 PM | Show all posts
dulu dah ada... kerja kosong kat kedah/perlis...
lepas pembersihan... kena delete...
btw... good thread...nnt aku digest kan....
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2007 12:05 PM | Show all posts
rasa nya sblm ni da ada thread jwtn kosong...

tp tak tau p mana dah thread tu....
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 27-2-2007 12:15 PM | Show all posts
Originally posted by que_sha at 27-2-2007 12:05 PM
rasa nya sblm ni da ada thread jwtn kosong...

tp tak tau p mana dah thread tu....

oh patutlah kami cari tak jumpa....
sbb mmg ada teringat gak penah ada thread camni dulu.............tp taktaulah mimpi ke apa


tp kawan kawan tolong lah yer
so atleast bleh bagi peluang kat org lain gak
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2007 01:10 PM | Show all posts
bagus thread ni..harap2 dpt membantu kami2 yg tgh cari keje ni.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 27-2-2007 02:16 PM | Show all posts
Originally posted by ahlam_nabiha at 27-2-2007 01:10 PM
bagus thread ni..harap2 dpt membantu kami2 yg tgh cari keje ni.

great
then ahlam letak la sekali sedikit sbyk pasal diri ahlam...keja apa nak cari camtu
mana tau ada org yg tau

bleh kan!
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2007 06:18 PM | Show all posts
yeahhh..aku dah tolong sowang mmbr cari kerja kat porum ni dan dia dah dpt :clap:
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2007 09:31 PM | Show all posts
Originally posted by hitamputih at 27-2-2007 02:16 PM

great
then ahlam letak la sekali sedikit sbyk pasal diri ahlam...keja apa nak cari camtu
mana tau ada org yg tau

bleh kan!


ok ni serba sket sal maklumat kami

Tajuk: nak cari keje yang berkaitan dgn research / education / IT /management
umur: 25 thn
jantina : perempuan
pengalaman : industrial training jer (fresh graduate)
pendidikan : educational management + IT management
area....: Mana2 saje tak kisah.
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2007 09:35 PM | Show all posts

Reply #1 hitamputih's post

X dpt nk nolong..pasai haku pon keja x tetap lg..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 28-2-2007 08:55 AM | Show all posts
Originally posted by MsCinderella at 27-2-2007 06:18 PM
yeahhh..aku dah tolong sowang mmbr cari kerja kat porum ni dan dia dah dpt :clap:

err jom la tolong tolong lagi hehe
Reply

Use magic Report

ninjamerah This user has been deleted
Post time 1-3-2007 08:23 AM | Show all posts
Originally posted by que_sha at 27-2-2007 12:05 PM
rasa nya sblm ni da ada thread jwtn kosong...

tp tak tau p mana dah thread tu....


mungkin dudk dalam thread PERKEMBANGAN TERBARU KULIM kot?
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2007 08:24 AM | Show all posts
Originally posted by hitamputih at 27-2-2007 11:46 AM
aku mula dulu.....

aku nak cari keja utk sedara aku:
age: 40
gender: lelaki macho bangat
pengalaman: 17 thn keja makmal, 3 thn keja supervisor
pendidikan :spm
area: mana mana area kedah t ...


makmal tu bahagian apa...? makmal kimia ke, makmal operate tikus ke atau makmal sekolah untuk pembelajaran sains amali...?
Reply

Use magic Report

ninjamerah This user has been deleted
Post time 1-3-2007 08:26 AM | Show all posts
aku ada la nampak iklan untuk Laban Marketing di Kulim. kilang baru bukak untuk buat yogurt. tak tau la kalau dah cukup orang. anyway, boleh cuba hantar resume kepada mereka.

rujuk: http://www.adpost.com/my/employment/11523/
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2007 08:34 AM | Show all posts


Location : Bayan Lepas, Pulau Pinang



Administrative Executive
Job Description:
  • Performsstandard, advanced and confidential secretarial duties requiring broadexperience, skill and knowledge of organization policies and practices.
  • Operates a personal computer and applicable software packages.
  • Prepares correspondence, presentations, reports, etc.
  • Composes routine correspondence and memoranda.
  • Screens telephone calls and visitors, and resolves routine and some complex inquiries.
  • Schedules and maintains calendar of appointments, meetings and travel itineraries, and coordinates related arrangements.
  • Tracks operational data in a database, including financial and other reporting metrics.

Principal Accountability:
  • Maintainaccurate schedule of activities of the manager/executive, includingcomplex meeting coordination and may include travel arrangements.
  • Maintain confidential records and information.
  • Independently prepare presentations and recurring reports.
  • Coordinates special projects and department activities.
  • Coordinates office functions with other departments.
  • Works on assignments that are semi-routine in nature where ability to recognize deviation from accepted practice is required.
  • Abilityto effectively cope with change, maintain confidential information,work independently as well as within a team, follow tasks and projectsthrough to completion, deal comfortably with senior management.
  • Supports Manager, Senior Manager or Director.

Qualifications
  • Diploma or Certificate with related 1 yr working experience.
  • Speak fluent English.
  • Computer literate and good knowledge in microsoft office.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 1-3-2007 09:25 AM | Show all posts
Originally posted by jj at 1-3-2007 08:24 AM


makmal tu bahagian apa...? makmal kimia ke, makmal operate tikus ke atau makmal sekolah untuk pembelajaran sains amali...?

makmal medical diagnostic, cam makmal test darah test serum camtu

UPDATE: smlm si polan tu bgtau company dia tak jadi transfer dia so dia tak jadi berhenti....diorg nak transfer org lain..sbb transfer tu sbb lebih menpower kat caw tu. tp kalau lah camtu maknanya ada la can lagi diorg nak fire org lain lak...

in other word, this polan akan keja terus tapi dia akan still cari keja...tapi tak segiat sebelum ni la...

thanks to all
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2007 02:08 PM | Show all posts

Reply #16 hitamputih's post

ooo.. si polan tu tak resign lagik ekkk....
ingatkan dah resign baru nak carik keje....
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2007 02:10 PM | Show all posts
sila daftar online di sini....

www.spp.jpm.my



rasa nya ada p'bantu makmal
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 1-3-2007 02:15 PM | Show all posts
Originally posted by barney1412 at 1-3-2007 02:08 PM
ooo.. si polan tu tak resign lagik ekkk....
ingatkan dah resign baru nak carik keje....

dia dah siap surat berhenti nak hantar tapi tak jadi
takper
neway thanks ye cik barney!
Reply

Use magic Report

Post time 9-3-2007 12:40 PM | Show all posts
up kan topic nih...

kawan aku pun dok tgh carik keje lain..dia ni ada degree in masscomm. kalau ada keje kosong kat opis korang, bagitau la.. apa2 pun tak per
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-5-2022 09:40 AM GMT+8 , Processed in 2.732588 second(s), 24 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list