CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: dr_stein

[Cadangan] ★ALL ABOUT BANKRAPSI/MUFLIS★

  [Copy link]
Post time 7-7-2008 01:56 PM | Show all posts
hehehehehe takde la sampai tahu ke tahap tu kot.  setakat ingat apa yang berkaitan berdasarkan pengalaman 5-6 tahun lepas kat bank je.  jadi mungkin ada maklumat yang saya berikan tu dah tak digunapakai lagi.
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2008 01:30 PM | Show all posts

Balas #129 Gemukkkkkkk\ catat

tapi saya x buat bankrap..buat penggulungan syarikat
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2008 02:26 PM | Show all posts
ooo bahagian winding-up ye.
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2008 03:52 PM | Show all posts
ye..tu pun ssh gak tp xleh lawan dgn bhgian bankrap punyer keje mmg byk
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2008 03:55 PM | Show all posts
saya pun baru 6 bulan kje..baru2 msuk tu penin gak
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2008 04:01 PM | Show all posts
saya pun baru 6 bulan kje..baru2 msuk tu penin gak
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2008 04:01 PM | Show all posts
saya pun baru 6 bulan kje..baru2 msuk tu penin gak
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2008 04:01 PM | Show all posts
saya pun baru 6 bulan kje..baru2 msuk tu penin gak
Reply

Use magic Report

Post time 14-7-2008 03:38 PM | Show all posts

Reply #109 Gemukkkkkkk's post

apsal aku call bank tu dah banyak kali nak mintak bayo installment...dia kata tunngu judgement...lamanyer riso la aku...bile aku call bnyk kali dia kt bank pun tak suker nak bankrupt kan org.......so dia mintak aku sabo dulu..leh caya ker cakap officer tu///kang lagi tambah interest aku....aku tk nk bankrupt...
Reply

Use magic Report

Post time 14-7-2008 07:18 PM | Show all posts
ni judgement apa ni?  aku rasakan ini maksud dia judgement katakan kau berhutang sebanyak jumlah tertentu dengan pihak bank.  selepas tu, baru diorang boleh proceed untuk dapatkan mahkamah mufliskan anda.

hmm, kalau ikut proses, mahkamah kena panggil anda untuk dengar kenyataan anda dan buat judgement.  bila dah diserahkan kepada mahkamah untuk buat judgement, memang bank tak boleh terima duit.

tapi, anda boleh cuba 'sabotaj'kan kes ni.  

anda call bank dan pegawai atasan kepada staff tu dan cakap anda nak mulakan bayaran.  kalau ada lawyer, lagi best.  boleh maklumkan kepada mahkamah yang anda hendak bayar tetapi bank tak mau terima.  
simpan bukti anda dok call selalu tu.  kalau dipanggil untuk judgement hearing, bawak semua bukti.

bukan apa, taktik bank tu ialah kalau dapat judgement, dia boleh proceed untuk ambil tindakan ke atas anda dalam banyak cara.  bukan setakat mufliskan aje.  tipu je komen diorang tu.

jadi kalau anda sabotajkan apa diorang buat sekarang, diorang terpaksa mulakan semuanya sekali lagi next time...  
Reply

Use magic Report

Post time 16-7-2008 09:40 AM | Show all posts

Reply #150 Gemukkkkkkk's post

camner nak simpan bukti nyatakan kt call selalu yer....
Reply

Use magic Report

Post time 16-7-2008 09:54 AM | Show all posts

Reply #150 Gemukkkkkkk's post

tapi camner nak simpan record call tu.....
Reply

Use magic Report

Post time 17-7-2008 04:30 PM | Show all posts
bil telefon.
Reply

Use magic Report

Post time 17-7-2008 04:37 PM | Show all posts

Reply #153 Gemukkkkkkk's post



lebih bak kalau yg ada recorder nyer...
Reply

Use magic Report

Post time 17-7-2008 04:41 PM | Show all posts
a'ah betul tu, mod medangmru.  rasanya kebanyakan hp sekarang ada fungsi nak rekodkan perbualan telefon.  bagus tu.
Reply

Use magic Report

Post time 17-7-2008 04:43 PM | Show all posts

Reply #155 Gemukkkkkkk's post

dulu masa aku guna N82 ...ada software leh record conversation....sbrg call yg aku rasakan penting -esp call Bank ..aku sanggup guna HP.....so...inilah bukti yg paling kuat ...dan boleh diterima dimahkamah...
Reply

Use magic Report

Post time 17-7-2008 04:48 PM | Show all posts
a'ah.  sebenarnya aku pun terjumpa fungsi n82 tu minggu lepas     tapi terplayback masa masih dok berborak.  free free je kena marah dengan amoi pasal dok ralit main fungsi telefon sampai tak dengar dia pok pek pok pek berleter kat aku dari tadi.  kantoi  
Reply

Use magic Report

Post time 17-7-2008 04:49 PM | Show all posts

Reply #157 Gemukkkkkkk's post

Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2008 02:23 PM | Show all posts
kalau pegi pejabat insolvensi tu apa yg dorang bole tlg ?
Reply

Use magic Report

Post time 31-10-2008 10:16 AM | Show all posts
Originally posted by misbehave at 28-10-2008 14:23
kalau pegi pejabat insolvensi tu apa yg dorang bole tlg ?


mcm2 dier org leh tolong..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

1-7-2022 05:45 AM GMT+8 , Processed in 0.077948 second(s), 19 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list