CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: pantun-man

Komen pasal majlis Perbandaran korang...

[Copy link]
BolThrower This user has been deleted
Post time 17-7-2003 01:35 PM | Show all posts
oo begitu ke....so bagaimana pula dengan klinik pesakit luar yang terletak di semenyih......bangunan ini baru sahaja di bina....
mungkin agaknya.......untuk kemudahan penduduk semenyih kot...:re:
Reply

Use magic Report

BISA-BERBISA This user has been deleted
Post time 17-7-2003 01:44 PM | Show all posts
Originally posted by BolThrower at 2003-7-17 01:35 PM:
oo begitu ke....so bagaimana pula dengan klinik pesakit luar yang terletak di semenyih......bangunan ini baru sahaja di bina....
mungkin agaknya.......untuk kemudahan penduduk semenyih kot...:re:

begitulah agaknya

Bagaimana dgn STESEN BAS masih lagi tak pindah ke tempat baru dan apa permasalahannya sampai sekarang tak clear

Saudara ada cadangan ALTERNATIF bagi kesesakan di PEKAN KAJANG
Reply

Use magic Report

pantun-man This user has been deleted
 Author| Post time 17-7-2003 03:00 PM | Show all posts
Originally posted by BISA-BERBISA at 2003-7-17 01:32 PM:
Hang habaq orang je ... hang punya bila ... nak tunggu bil sampai ka ...


uish hari tu rasa dah bayar kan...err dalam setahun berapa kali bayar? ehehe
Reply

Use magic Report

Post time 17-7-2003 05:25 PM | Show all posts
Originally posted by BISA-BERBISA at 2003-7-17 01:44 PM:
begitulah agaknya

Bagaimana dgn STESEN BAS masih lagi tak pindah ke tempat baru dan apa permasalahannya sampai sekarang tak clear

Saudara ada cadangan ALTERNATIF bagi kesesakan di PEKAN KAJANG


pasal sesak kat kajang tue tok sah cakap ler.... memang sakit jiwa jek.... pasal klinik kesihatan tue..tak silap kat sg. sekamat ada satu klinik kesihatan... mungkin memana yang dekat tue boleh refer ke situ.

pasal bus stn. tue...itu lagi satu..adoi.... pasar kat pekan...mana yang tak de transport tue..just imagine ler kene naik bas...pastue perhentian kat depan Billion bayangkan dia orang kene menapak nak pegi ke pasar basah tue then dengan menjinjit plastik berat lagi pegi balik ke area Billion tue utk balik kerumah..my mom selalu bising. Lagi satu bus stn. yg disedikan kat bangi tue tak ramai yang nak turun kat situ. penah jugak pegi kosong jek kat situ.

taxi stand lagi ler tengah2 bandar.... aduhaiiiiiii..... tension...tension... ehehehe..bila tok sebut bangunan koboi..nak tergelak pulak Melati... Eon Finance tue dulu asalnya tempat bas Foh Hup alah bas kaler hijau yang gedehek tue... (eheh tak baik Melati)...

pasal korek jalan.... itu pun pelik jugak...tetiap tahun memang kene tukar pembentung ker?? adoi!! jgn kata depan SAAS jek... sebelum traffic light taman ceupacs tue pun sama jugak.... geduk..geduk.g.eduk bila bawak keta.... kat sg. long tue pun tengah under construction nak wat highway..ngan berdebunya lagi...... adoi!!!!

jalan sg. ramal tue tak reti nak cakap ler.....

kalau baca paper..kan banyak komplen kat area balakong ngan seri kembangan tue!!! ehehehe... teruk rupanya Kajang nie yer... patut ler Menteri Besar Selangor tukarkan ngan orang baru....

tapi kalau nak kata rumah dijadikan kedai tue..rasanya area lain pun banyak jugak yang wat camtu.... bukan kat Kajang je....
Reply

Use magic Report

BolThrower This user has been deleted
Post time 17-7-2003 05:39 PM | Show all posts
tu la pasal...hehehehe....
tu belom cerita pasal pendatang asing yang ramai kat kawasan kajang nih...dah macam pekan indon pulak.......
kalau kat simpang balak pun ada kampung yang majoritinya orang kemboja...
tu belom lagi sg sekamat dengan indonnya......
kenapa la....mereka tak pegi check kat sana.......
tu blom lagi cerita pasal kilang haram, kekotoran sg langat.....isk..isk
Reply

Use magic Report

BolThrower This user has been deleted
Post time 17-7-2003 05:42 PM | Show all posts
err...klinik kesihatan kat sg sekamat tu berfungsi ke......
sebab dah duduk kat bt 13 sejak lahir lagi....tak pernah pegi pun kat situ...ke untuk rumah bidan je kat situ....:eek:
Reply

Use magic Report

BolThrower This user has been deleted
Post time 17-7-2003 05:50 PM | Show all posts
mungkin ada bagusnya....bandar..opsss pekan koboi kajang ni....dijadikan bandar tanpa kenderaan........bole pakai basikal je.....kalau nak bawak kenderaan...kena ada pas untuk penduduk/kedai didalam saje.......
lepas tu bina parking lot bertingkat kat pinggir pekan.....ala macam kat TaipanUSJ tu(tapi kat luar pekan la).......
lagi pun aku tak puashati pasal hostel jururawat dan kuaters kerajaan tu diambilalih pemaju(rasanya Metro beli kut).....sepatutnya digunakan sebaiknya untuk kemudahan penduduk sekitar......contohnya bazaar atau tempat istirehat ke macam playground gitu.....
barulah ada ciri-ciri bandar moden:re:....
Reply

Use magic Report

Post time 17-7-2003 08:48 PM | Show all posts

katanya larrrrr

salam,

dengar Kajang ni sebenarnya ada Outer Ring Road. Dari highway Kajang tu sepatutnya sambung terus sampai kawasan perumahan ape ke namanya tuh dah tu ke prison tu terus ke jalan semenyih pas tu link dengan KASIH.. tu dia... So sesapa yg nak ke Semenyih, atas lagi ke Beranang, Mantin, Seremban Melaka ke Johor ker hehehehe boleh bypass the town centre.

So at least dpt kurang kan jem kat titi sebelah sekolah agama tu.. and terus kat simpang 4 tu. Ntah kenapa tak siap siap lagi. Jalan sikit kat prison tu dah buat dah cuma tak link jer..

Hmmm nasib baik ingatkan.. nampak gaya kena follow up dgn JKR.. errr sapa director JKR Selangor sekarang nih?
Reply

Use magic Report

BISA-BERBISA This user has been deleted
Post time 18-7-2003 09:24 AM | Show all posts
Originally posted by BolThrower at 2003-7-17 05:50 PM:
mungkin ada bagusnya....bandar..opsss pekan koboi kajang ni....dijadikan bandar tanpa kenderaan........bole pakai basikal je.....kalau nak bawak kenderaan...kena ada pas untuk penduduk/kedai didala ...


satu padangan yg membina - 4 credit dari saya
Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2003 11:13 AM | Show all posts
Originally posted by BolThrower at 2003-7-17 05:42 PM:
err...klinik kesihatan kat sg sekamat tu berfungsi ke......
sebab dah duduk kat bt 13 sejak lahir lagi....tak pernah pegi pun kat situ...ke untuk rumah bidan je kat situ....:eek:



eh hang duk bt 13 ka?? aku pun dok bt. 13 gak....  
ha ah memang betul pun orang indon ka orang kemboja ka memang ramai kat Kajang nun, tak campo lagi ngan orang bangla..kekadang nak pi kajang sengsorang pun takut. boleh gitu??

aku rasa ramai ibu2 mengandung pegi ke klinik kesihatan kat sg. sekamat tue..aku pun tak penah pie gak.... tapi ada orang cakap berfungsi lagi kat situ....


yang idea pekan beskal tue kan... Melati dok pk kalau K.L pun wat camtue bagus jugak. Kerajaan sediakan satu kawasan lapang luar dari key ell, kat situ la letak segala tok nenek kemudahan awam. dari LRT sampai ler ke bus. park keta kat situ jek. tak pun kalau still nak bawak masuk keta gak ke K.L nieh depa kene bayar (cam singapore wat) letak ler harga mahal sikit. At least boleh kurangkan kesesakan.  Kita nak berjalan pun senang.

Kajang nieh dalam fikiran Melati aper tau... jadikan padang jarak padang tekukur dulu baru start pembangunan baru..ekekekekkee..tak masuk akallll.cuma kalau boleh depa sediakan satu kawasan bus stand dekat ngan pekan pun dah cukup bagus. Bangi tue jauh sangat..... tak pun pindahkan jek pekan Kajang ke satu kawasan pembangunan yang baru...ala-ala pekan baru ler gitu kan..kat situ ler segala tok nenek kemudahan ada. dari pasaraya sampai ler ke pasar basah...cewah..itu mau makan puluh tahun tue
Reply

Use magic Report

Paja This user has been deleted
Post time 18-7-2003 11:42 AM | Show all posts

melati

nak jadikan kajang padang jarak padang tekukur .. kekekkekee ... sebelum depa buat camtu  ... depa kena bom dulu! ekekkeke ...

paja ni memang dah lama sangat tak ke pekan kajang .. maksudnya berjalan2 ke sana. kali akhir few weeks back .. ke MPKj ... aduhaiii .. tak paham traffic system dia. nak kuar dari pekan kena pusing sana, pusing sini ... kalau datang lagi sekali sosat den!

nasib pergi ngan member yang terror jalan ni .. kalau dak memang naik komuter, turun stesen, naik teksi jer.

dulu masa kecik2 nak gi lenggeng, broga ..selalu ler ke kajang, semenyih ... sebab nak amik bas gi sana. sekarang tak hafal langsung apa jadi kat kajang dah.

tapi kawan2 memang cakap kajang punya traffic memang teruk. sepatutnya PBT dah lama buat something to rectify the problem. pastu yang tak faham bus station kenapa ler letak jauh dari pekan .. kan ke susah. sekarang ni dah jadi gajah putih ... bad planning.

harap2 kajang akan lebih teratur ... tapi bila tu yea?? isyyy nak gi sate kajang pun susah ler gini ... nak merasa kena gi awan besar ler pulak! ekekekek

Reply

Use magic Report

BISA-BERBISA This user has been deleted
Post time 18-7-2003 11:46 AM | Show all posts
Originally posted by melati-putih at 2003-7-18 11:13 AM:
eh hang duk bt 13 ka?? aku pun dok bt. 13 gak....  
ha ah memang betul pun orang indon ka orang kemboja ka memang ramai kat Kajang nun, tak campo lagi ngan orang bangla..kekadang nak pi kajang s ...


Satu SARANAN yg bagus .. ianya perlu ada satu BANDAR BARU .. tapi takut orang tak nak pergi kat BANDAR BARU tersebut  ... tapi saya rasa jln yg paling mudah ialah dgn memindahkan separuh PEJABAT KERAJAAN dan SEKOLAH di BANDAR BARU tersebut dan orang ramai tidak terlalu tertumpu diPEKAN sahaja. Sepatutnya PEGAWAI PERANCANG BANDAR MPKJ harus memikirkan sedemikian



[ Last edited by BISA-BERBISA on 18-7-2003 at 12:47 PM ]
Reply

Use magic Report

Paja This user has been deleted
Post time 18-7-2003 12:46 PM | Show all posts
hmmmm ... camana nak pikir BB .... pegawai perancang bandar MPKj sibuk pikir hal lain! ;)

Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2003 02:39 PM | Show all posts

ahakss..

betoi tue.... poket pun rasanya penuh jek...ekekekeke
jahat melati...uiks..tak ingat nieh..tak ingat nieh...
Reply

Use magic Report

pantun-man This user has been deleted
 Author| Post time 21-7-2003 02:47 PM | Show all posts
kajang femes sebab sateynya kan...hmm apa kata di pindahkan semua penjaja dan penjual satey ke tempat lain...putrajaya ke..alaaa puta heights pons ok hehe...sure lepas nie org nak makan satey pi tempat lain..then kita tengok jem ke tidak lepas tu..kalau jem gak...sapa yg buat cadangan supaya
satey tu dipindahkan kena belanja korang makan satey free 8 hari 8 malam
hehehe..
Reply

Use magic Report

Paja This user has been deleted
Post time 22-7-2003 12:34 AM | Show all posts
Originally posted by pantun-man at 2003-7-21 02:47 PM:
kajang femes sebab sateynya kan...hmm apa kata di pindahkan semua penjaja dan penjual satey ke tempat lain...putrajaya ke..alaaa puta heights pons ok hehe...sure lepas nie org nak makan satey pi te ...


errr .. kalau satey kajang pindah putrajaya .. hilang ler originality dia .. kena panggil satey putrajaya ler plak! ekekekekeke

p/s: hari ahad pm ngan BB ada kat 3K ya? sakan ler tu ... kita memerap kat rumah jer ... baby demam. :cf: tapi dah sihat pun

Reply

Use magic Report

BISA-BERBISA This user has been deleted
Post time 22-7-2003 09:26 AM | Show all posts
Originally posted by Paja at 2003-7-22 12:34 AM:
errr .. kalau satey kajang pindah putrajaya .. hilang ler originality dia .. kena panggil satey putrajaya ler plak! ekekekekeke

p/s: hari ahad pm ngan BB ada kat 3K ya? sakan ler tu ...  ...


Rugilah PAJA tak tenguk SENARIO dan yg lebih penting tenguk saya tengah BERNIAGA sakan di sana ....penat wui 8.00 pagi sampai 11.00 malam
Reply

Use magic Report

pantun-man This user has been deleted
 Author| Post time 23-7-2003 11:37 AM | Show all posts
Originally posted by BISA-BERBISA at 2003-7-22 09:26 AM:
Rugilah PAJA tak tenguk SENARIO dan yg lebih penting tenguk saya tengah BERNIAGA sakan di sana ....penat wui 8.00 pagi sampai 11.00 malam


hajat di hati memang nak datang malam tu teringin gak nak nonton senario
live...tapi baru perasan malam tu ada F1 hehehe...kensel 8 saat lah...ehh BB
zone mana menang tarik tali?
Reply

Use magic Report

BISA-BERBISA This user has been deleted
Post time 23-7-2003 01:29 PM | Show all posts
Originally posted by pantun-man at 2003-7-23 11:37 AM:
hajat di hati memang nak datang malam tu teringin gak nak nonton senario
live...tapi baru perasan malam tu ada F
1 hehehe...kensel 8 saat lah...ehh BB
zone mana menang tarik tali?



Sorrylah kawan sibuk meniaga tak sempat nak tenguk sapa yg menang ... janji masuk dan barang clear sebab senang nak punggah dlm kereta bila balik

tapi masa balik sikit lagi nak terlanggar kereta KANCIL WAHID SENARIO dekat depan SUMMIT ...
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2004 11:25 AM | Show all posts
Kalau nak cakap tentang majlis perbandaran di SARAWAK boleh ker?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

24-5-2022 01:30 PM GMT+8 , Processed in 0.370483 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list