CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 7488|Reply: 7

Tak perlu nak jadi begitu sempurna duhai wanita

[Copy link]
Post time 12-5-2024 06:40 PM | Show all posts |Read mode


Tak perlu nak jadi begitu sempurna duhai wanita.

Bahagiakan diri mu sendiri.

Anak akan membesar dan akan pergi kepada keluarga dia.

Suami tak akan selamanya dengan kita.

Rumah yang kita sudah bersihkan tetap akan kotor kembali.

Tetapi peliharalah emosi kita dan kesihatan kita kerana disitu tiada istilah peluang kedua.



Kredit : Aqeela Amani

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 30-5-2024 10:49 AM | Show all posts
Agree! Another way to look at this ialah bila kita as ibu and isteri happy, the rest are happy too. Our emotional, mental & physical health automatically affect that of our children & partner. And kalau kita spiral down into depression or deeply unhappy, whole household tak function.
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2024 10:50 AM | Show all posts
Konsepnya like Moira Rose once said,  "If airplane safety videos have taught me anything, David, it's that a mother puts her own mask on first" agituuuuu
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2024 01:45 PM | Show all posts
Tapi for me, kalau rumah bersih, kerja dah siap, hidup takde problem dah cukup buat i relax

Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2024 03:55 PM | Show all posts
Kita manusia takkan pernah sempurna. Terimalah kelebihan dan kekurangan kita.
Kadangkala sebab nak cuba jadi sempurna, kita jadi stress, marah-marah sebab tak dapat apa yang nak dicapai. Keluarga pula jadi mangsa kemarahan kita.
Belajar bersyukur dan redha.
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2024 04:38 PM | Show all posts
itulah prinsip yg saya amalkan selama ini..baju tak perlu gosok licin skdr jgn terlalu berkedut, dapo tak perlu luas dan cantik cukuplah ada kelengkapan yg perlu. wajah tak perlu putih mulus saya biarkan bintik2 hitam agar lebih nmpk asli

anak2 pun bgitu..saya htr sekolah hari-hari dgn harapan mereka dpt sedikit ilmu dan kawan-kawan baju diorg tak perlu berpasang-pasang saya bgi je diorg pakai baju yg sama 2-3 kali tak rugi basuh bersih. basuh baju takde saya nk asing ikut kaler baju kerja yg kain mahal tu pon sudah saya rasmikan masuk sekali. ahh malas aku nk merumitkan hidup. kalau aku penat stop kejap tido dalam 15 min pastu smbg. tapi pandai2 la kita susun waktu keje kita jika penat rehat jika malas tido. yg pasti rumah kena kemas selalu baru tak stress
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 16-6-2024 10:20 AM From the mobile phone | Show all posts
Ur mind is ur happiness
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2024 04:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Syukur apa adanya. Alhamdulillah..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

24-6-2024 10:05 PM GMT+8 , Processed in 0.064000 second(s), 36 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list