CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12
Return to list New
Author: ultra78

[Tempatan] Disangka cyst, rupanya kanser payudara 'triple-negative'

  [Copy link]
Post time 23-4-2024 10:57 PM | Show all posts
edayildiz replied at 23-4-2024 12:26 PM
tktnya..
kdg kdg rasa ngilu ngilu kt tetek..awat ek...
cyst tu kn bkn dlm perut ke...

ko amek booster bekcin kobid 19?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 23-4-2024 11:13 PM From the mobile phone | Show all posts
cm_vungtau replied at 23-4-2024 10:45 PM
Kalau period tak regular, makan EPO dik. Pastu terus ok. Kadang2 sebab stress atau tak cukup kalor ...

epo tu apa menda kak..nama penuh...
i strt xperiod bln 123...lps kena covid aritu..ni bln 4 tgh period dah..

Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2024 11:14 PM From the mobile phone | Show all posts
pengecatbintang replied at 23-4-2024 10:57 PM
ko amek booster bekcin kobid 19?

amek..nape?
tmpt kerja i wajib amek vaksin..x amek vaksin kena resign
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2024 11:37 PM From the mobile phone | Show all posts
edayildiz replied at 23-4-2024 11:13 PM
epo tu apa menda kak..nama penuh...
i strt xperiod bln 123...lps kena covid aritu..ni bln 4  ...

Evening primrose oil uols. Boleh dapat kat pharmacy
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2024 12:20 AM From the mobile phone | Show all posts
cm_vungtau replied at 23-4-2024 11:37 PM
Evening primrose oil uols. Boleh dapat kat pharmacy

baiklah sista..tqvm..nnti i tgk
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2024 10:41 AM | Show all posts
Edited by pengecatbintang at 24-4-2024 10:45 AM
edayildiz replied at 23-4-2024 11:14 PM
amek..nape?
tmpt kerja i wajib amek vaksin..x amek vaksin kena resign

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9692149/

The study found a potential association between the COVID-19 vaccine and menstrual cycle irregularities, which could impact females' quality of life.

--

https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fdsfr.2024.1338466/full

In conclusIon, evidence suggests that COVID-19 vaccines may cause menstrual changes in women of reproductive age. However, there is a need for more longitudinal studies because of important limitations in the study designs of many of the included studies. Although menstrual changes are short-lived and predominantly mild, it is important for women and healthcare professionals to be informed about these potential adverse reactions and to assess these events in clinical trials on vaccines.












Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 24-4-2024 10:58 AM From the mobile phone | Show all posts
manjalara_01 replied at 22-4-2024 10:31 PM
I ada tgk dokumentari mmg dari bijih benih lg dijahanamkan tu yg sedih tu

Skrg kalau nk beli biji ...

Maksudnya benih2 sayur sayuran semua tu bukan asli lagi ke? Ntah2 sayur2 dan buah2 yang kita dok beli selama ni semua hasil dari modified seed tu ke
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2024 11:02 AM From the mobile phone | Show all posts
Pikir2 balik tetiap hari kita dok makan makanan yang siap diproses dah. Apa je makanan yang tak proses selain ikan daging sayur buah?

Contoh sarapan pagi bancuh kopi 3in1 makan dengan roti atau biskut.
Lunch makan nasik, sayur, lauk ikan daging. Yang ini takpa la masak sendiri.
Petang bancuh minuman teh makan dengan roti.
Malam tak makan dah. Minum air kosong je.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 24-4-2024 08:33 PM From the mobile phone | Show all posts
kotakbaju replied at 24-4-2024 10:58 AM
Maksudnya benih2 sayur sayuran semua tu bukan asli lagi ke? Ntah2 sayur2 dan buah2 yang kita dok b ...

Nnt kalau i jumpa balik dokumentari tu i share kat sini
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2024 08:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Bini cousin aku pun baru ni dignos kanser payu dara.,2 2 belah pulak tu + kanser pangkal rahim.
Anak kecik lagi baru 8 bulan., tengah melasak.
Ulang alik Hospital KL -HSI/HSA Jb  jumpa doc pakar n buat kemo.
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2024 08:39 PM From the mobile phone | Show all posts
edayildiz replied at 23-4-2024 11:13 PM
epo tu apa menda kak..nama penuh...
i strt xperiod bln 123...lps kena covid aritu..ni bln 4  ...

Kiranya tahun 2024 uols tak period. Pastu bulan 4 baru period. Adakah covid memberi kesan/ganggu kpd period cycle?

Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2024 07:49 AM From the mobile phone | Show all posts
manjalara_01 replied at 24-4-2024 08:33 PM
Nnt kalau i jumpa balik dokumentari tu i share kat sini

Orait
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2024 08:06 AM | Show all posts
Madel replied at 24-4-2024 08:39 PM
Bini cousin aku pun baru ni dignos kanser payu dara.,2 2 belah pulak tu + kanser pangkal rahim.
Anak ...

ya Allah keciknya anak.
bini dia umur berapa tu
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2024 08:47 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Madel at 25-4-2024 12:48 AM
mawarputih2612 replied at 25-4-2024 12:06 AM
ya Allah keciknya anak.
bini dia umur berapa tu


Bini nya dlm umur 30an
Cousin lelaki aku duda tak ada anak
Bini dia janda anak 2
Punya baik cousin lelaki aku ni, anak tiri 2 org tu pun dibela sekali.
Tnguk life depa aku yg penat n lelah
Cousin aku bawa lori, mana nak urus bini sakit ulang alik hospital, mana dgn anak kecik yg lgi membuas., dgn nak urus anak2 tiri sekolah n belanja keperluan rumah.
Raya aritu kami sefamily n sedara2 pakat2 kumpul duit kasi kat cousin aku utk persiapan raya n keperluan harian depa.
Anak lelaki yg kecik tu pulak ada jntung berlubang.
Ari tu anak dgn mak sama2 warded.
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2024 09:16 AM | Show all posts
sharlenetexas replied at 24-4-2024 08:39 PM
Kiranya tahun 2024 uols tak period. Pastu bulan 4 baru period. Adakah covid memberi kesan/ganggu k ...

Bila kita sakit n makan ubat mmg akan ganggu cycle period...
Ikut byk mana ubat kita telan, hormon pn main peranan jugak..

Pendek kata kita sndri kena kenal betul badan kita...
Klu iols, sakit gigi mkn pain killer pn period akn delay.. msa mula2 amek vaksin dlu dekat seminggu demam n mkn panadol so x period 2 bln lebih.. zaman muda sket dlu klu bulan puasa pn kadang2 x period sbb x makan byk, kurang zat kot
Reply

Use magic Report

12
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

22-6-2024 01:25 PM GMT+8 , Processed in 0.062134 second(s), 39 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list