CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
View: 115009|Reply: 1541

Temerloh[Bndr IKAN PATIN] : Pembangunan & Kemajuan

[Copy link]
Post time 24-11-2010 05:05 PM | Show all posts |Read mode
Post Last Edit by masarju at 18-2-2012 10:53

Salam
Ni thread pertama koi kat umoh Pahang, koi memang anak jati Pahang, Mak asal Chenor, Aboh asal Kg Buntut Pulau Temerloh, koi ni kira akak2 dgn adik2 pompuan dan lelaki dlm forum/rumah Pahang.

Koi balik Chenor kadang2 1 bulan skali, kadang2 2 bln skali, tengok pada jadual kerja dan jadual skolah anok2..

Time balik raya Haji baru ni, koi nampok mak oiii..Temerloh membangun betol..dah nak bercantum dah dgn Mentakab, ala2 PJ/SA/KL kekdahnya..Rumah2 kedai dan taman perumahan naik bagai nak rak..rege pun masih dlm tahap waras lagik....

Area Bus Stand/The Store tu ponn, bukan maen lagik rancok membangun...asal dulu zaman koi skoloh SMKT kawasan tu lemabh aje, belakang pasor temerloh tu..skang ni macam2 kedai tumbuh...allergic koi tengok..jauh di sudut hati teringin nya membeli 1 asset di tengah2 bandor Temerloh, kut dah tuer2 nanti, setel down kat saner jerk...duk KL/Sel ni tak tahan beb..selangkah aje duit duit...

Jom kawan2 kita kongsi citer bab perkembangan pesat kat Temerloh/Mentakab..kut ada forumer kat sini yang berniaga/berkerja kat Temerloh, kot2 ada peluang boleh la share2 kat sini..Sharing is caring maa;)

wasalam
~aa
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 24-11-2010 07:38 PM | Show all posts
bagus beli satu
koi plan nok beli tapok umoh se. kalo xdpt buat banglo, pondok pun jadi
pencen nanti nok duduk temerloh.
senang nok ke kontan ke kl ke
sebab tengoh2....
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 1-12-2010 11:48 AM | Show all posts
arish
ha'ah betul sgt tu..

Temerloh ni strategik..betul2 tengoh2 antara kontan dan kolumpor..tak jauh pun drp LPT..

Sibuk daa seminggu 2 ni..ulang alik ke Kelantan, adik kawin..
pahtu buat pulok kenduri kat rumoh mok kat chenor..

tapi serious, memang menjadik idaman koi laa nok dapatkan satu rete kat temerloh ni...

mudoh2an tercapei laaaaaaaa hajat koi tu.....
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 1-12-2010 11:49 AM | Show all posts
Ahad lepas koi kononnya nak bawok la budok2 ke zoo temerloh...rupernya dah tutup..bala betoi..naya kat koi jerk gi
Reply

Use magic Report

Post time 15-3-2011 10:01 PM | Show all posts

Temerloh Bandar Ikan Patin Continue (Chapter 3..)

Jom check-in
Reply

Use magic Report

Post time 15-3-2011 10:02 PM | Show all posts
Salam
pindoh ke umoh baru weeihhh
Reply

Use magic Report

Post time 15-3-2011 10:29 PM | Show all posts
tq arish dah buka rumah baru
esok koi balik temerloh..
tapi balik hari je
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2011 08:08 PM | Show all posts
balik hari jer ker???
ujan x kt tmloh??
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 17-3-2011 11:59 AM | Show all posts
balik hari jer ker???
ujan x kt tmloh??
arish9867 Post at 16-3-2011 20:08



    ada urusan resmi kat temerloh sambil menziarah sepupu baru bersalin
alhamdulillah cuaca ok je
sempat lah beli 3 ekor ikan patin
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2011 11:59 AM | Show all posts
malam tadi sampai
masih kepenatan
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2011 02:46 PM | Show all posts
yeay..dah ader umoh baru...thanks tukang rumah
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2011 06:53 PM | Show all posts
wah sedapnya...
hari tu x sempat tapau patin ngan talapia...
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2011 06:54 PM | Show all posts
Reply 7# ctsueraya

mane aok lame x nampok???
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2011 06:57 PM | Show all posts
Reply  ctsueraya

mane aok lame x nampok???
arish9867 Post at 17-3-2011 18:54


sebuk melampau weh
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2011 06:59 PM | Show all posts
nape???
cho cite.. cho cite...
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2011 09:43 AM | Show all posts
wah sedapnya...
hari tu x sempat tapau patin ngan talapia...
arish9867 Post at 17-3-2011 18:53



    tak dapat beli talapia
dah abis masa koi datang membeli
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 19-3-2011 10:07 AM | Show all posts
lewat sgt aok dtg,....
tue yg habis?
bese beli kat area mane?
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2011 11:59 AM | Show all posts
lewat sgt aok dtg,....
tue yg habis?
bese beli kat area mane?
arish9867 Post at 19-3-2011 10:07



    beli kat kg je
sepanjang jalan tu ramai yg jual patin/talapia
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2011 07:38 PM | Show all posts
koi selalu beli kt area buntut pulaun, pangsenam...
ikan dia ok2 ar...
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2011 12:12 PM | Show all posts
koi selalu beli kt area buntut pulaun, pangsenam...
ikan dia ok2 ar...
arish9867 Post at 19-3-2011 19:38



    cuba beli kat area kg koi pulak
kg bangau tanjong ter.........mesti aok lalu lalang je nak gi ke bandor
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

8-8-2022 03:35 PM GMT+8 , Processed in 0.082931 second(s), 22 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list