CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 16566|Reply: 97

Shakilla Khoriri Sedih Anak Dah Pandai Tinggikan Suara - "Entah Kenapa Kebelakangan Ini Dia Bercakap Suka Tinggi Suara And Agak Kasar"

  [Copy link]
Post time 2-3-2024 09:28 AM | Show all posts |Read mode







Pelakon Shakilla Khoriri, 34, risau apabila anaknya, Ameena Sofia, 5, bercakap suka tinggi suara dan agak kasar kebelakangan ini.


Shakilla berkata sebagai ibu dia perlu mencari penyelesaian perubahan sikap anaknya itu supaya tidak terbawa-bawa dan berlanjutan.


"Aku ni tengok saja macam pengkid. Kerja berat boleh buat, uruskan segalanya pasal anak seorang-seorang boleh buat tapi aku lemah bab hati. Ada macam-macam bunga.


"antanglah orang kasar atau tinggi sikit suara itu bila bercakap dengan aku mesti terasa 'kaw kaw'. Termasuklah dengan Ameena sekali. Entah kenapa kebelakangan ini dia bercakap suka tinggi suara and agak kasar. Berkali-kali tegur.


"Malas nak babitkan pergaulan dia dengan kawan-kawan atau sesiapa saja. Bagi saya, saya emak, saya kena cari penyelesaian. Macam mana cara nak ajar atau buang cara percakapan macam itu pada Ameena. Takut terbiasa and bawa sampai ke besar atau pada orang luar," katanya.


Shakilla bagaimanapun tidak akan penat melayan dan manfaatkan masanya bersama Ameena. Katanya, kadang hatinya juga rapuh memikirkan apabila anaknya itu sudah membesar.


"Tapi tak apa biarlah nak mengada pun, bukan banyak masa lagi dengan Ameena. Nanti sudah besar nak peluk cium pun sudah tak nak kot. Selagi ada masa dan peluang, umi manfaatkan.


"Beratnya rasa bila anak-anak sudah besar ini. Saya tak pernah meninggi suara pada Ameena, itu yang sentap sampai tak tertanggung rasa sedih itu. Akhirnya jatuh juga airmata umi pagi-pagi hari sambil memandu ke sekolah semalam.


"Susah. Aku memang susah! Sampai hari ini dia punya minta maaf itu. Harap dia ingat sampai bila-bila sebab tak ada orang mampu faham aku setakat ni kecuali Ameena. Hidup dengan aku masuk lima tahun tapi macam sudah berpuluh tahun," katanya.


Shakilla akui momen itu pasti akan dirinduinya dan reda terpaksa melepaskan Ameena bila sampai waktunya dia mendewasa.


"Saya tak sabar tunggu Ameena besar. Banyak cerita nak saya sembang dan kongsikan," katanya.


Ameena adalah anak tunggal hasil perkahwinan dengan penyampai radio Fizi Ali, namun rumah tangga yang dibina pada 2018 hanya bertahan selama tiga tahun.


Pada 24 Februari lalu, Shakilla bergelar isteri kepada lelaki pilihan hati yang dikenali sebagai Fariz dalam sebuah majlis tertutup di Shah Alam, Selangor.


Manakala, bekas suaminya pula terlebih dulu bertemu jodoh dengan usahawan yang juga ibu tunggal anak satu pada 23 Oktober tahun lalu.




Sumber : Harian Metro
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 2-3-2024 09:41 AM From the mobile phone | Show all posts
Haaa…dia dah mula dahhhh
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2024 09:47 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by telracs at 2-3-2024 03:10 AM

Anak² saya sampai dah besar dah jadi bini orang, dah jadi laki orang, kalau jumpa saya masih peluk cium, walaupun depan publik... dah tentu saya ibunya, buat apa diorang nak malu ke hapa ke...

Didikan bermula di rumah... apa yang ibu bapa (family) buat/cakap, mereka akan ikut. Bukan ke Ameena ni lebih banyak bersama dengan Shakilla.

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2024 09:50 AM From the mobile phone | Show all posts
monkey see, monkey do githuuuu..anak tu cerminan kita mak bapak..tengok kau pun boleh tahan mulutnya bercakap..taknak cermin diri ke
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2024 09:51 AM From the mobile phone | Show all posts
Ikut perangai hang la kot. Dh sah2 anak tu mmg banyak dgn hang
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2024 09:51 AM | Show all posts
yondu replied at 2-3-2024 09:50 AM
monkey see, monkey do githuuuu..anak tu cerminan kita mak bapak..tengok kau pun boleh tahan mulutnya ...

true 150% , tak abis2 mnyindir n nak salahkan org
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 2-3-2024 09:54 AM From the mobile phone | Show all posts
Anak yang 5 tahun pulak kena paham & jaga perasaan kau yang dah berbulu tu. Patutnya kau tu yang kena paham perasaan anak. Kau ni pun takde beza dengan si ngai tu, dua2 acah terpaling ibu mithali, dua2 gunakan anak, dua2 tak habis2 merempan nak salahkan ex. Dah dapat batang baru pun masih nak merempan.

Takde pulak kau nak salahkan diri kau yang asyik mengulit jantan lain, pisahkan anak dengan ayah kandungnya that's why anak kau dah tunjuk tanda2 tantrum. Macamlah kalau kau sorang jaga budak tu, budak tu punya etiquette macam royal family, behave je semedang. Anak2 royal family pun ada yang tantrum, dah nama pun budak biasa la ada time dia tantrum. Anak kau tinggikam suara tu bukan tanda kurang ajar. Dia baru umur berapa tahun.

Drama queen much!
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2024 10:03 AM From the mobile phone | Show all posts
laki baru tinggi suara ke tu?
pastu salahkan amna
sindir laki baru ke tuuuu
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 2-3-2024 10:16 AM From the mobile phone | Show all posts
Nasib baik ameena tinggikan suara sblm p kat fizi.
Kalo tak, mula lah tu nak suruh netizen kecam fizi, wife n anak tiri konon ajar macam tu..
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2024 10:24 AM From the mobile phone | Show all posts
Hek eleh standard ya nyah...ko pun idoklah ckp lemah lembut melayu terakhir mcm aida rahim tuh.ank2 akan ikut dgn oersekitaran yang dia sering duduk tauuu.uuu
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2024 10:25 AM From the mobile phone | Show all posts
kau kne byk membaca pertumbuhan dan perkembangan ank2...

it's normal ank behaviour mcm tu..sbb dorg tgh belajar expresi perasaan.. so kita as parents la bgth benda tu ok or not.. yg kau nk bgth media knape.. halah!!!

xkn anak nk tumbuh gigi geraham nk bgth media
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2024 10:32 AM From the mobile phone | Show all posts
Tak reti cermin diri ke asyik la salahkan org lain dan sekeliling. Ko jela betul, org lain salah
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2024 10:34 AM From the mobile phone | Show all posts
Dia mula dah..merempan nak cari someone to blame kherrrr..anak tu makin membesar..akal dah makin bertambah..dah mula pandai terasa..ntah2 anak ko menyampah tgk ko dengan laki baru ko..tak kuasa nak melayan..so ada lah sikit2 mula nak rebel..gitewww aku memandai mengolah peristiwa ini..
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2024 10:41 AM From the mobile phone | Show all posts
Anak broken family ni fragile ya...jaga2 kesian depa..
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2024 10:45 AM From the mobile phone | Show all posts
Lohhh..ingatkan dah kena sontot memalam aman bahagia..chill aman sentosa serata alam.. still royanan..tak bahagiakah..kurma comes early kah..or excitement dah pudar..

Awal sangat nak merempan oiiit..enjoi la hanimum dulu..x penat ke asyik pegang enpon catat segala permasalahan di socmed..kami yang nerakazen nie pon penat tau nak membuat rumusan diatas permasalahan diatas..
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2024 10:49 AM From the mobile phone | Show all posts
Ko nak ckp apak dia mengajo bukan2 ke akak tiri dia mengajo pekik2?? Bahana pompuan ni semoga kurma menyinggah cepat utk ko
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 2-3-2024 11:02 AM From the mobile phone | Show all posts
Malas nak babitkan pergaulan dia dengan kawan-kawan atau sesiapa saja. Bagi saya, saya emak, saya kena cari penyelesaian. Macam mana cara nak ajar atau buang cara percakapan macam itu pada Ameena. Takut terbiasa and bawa sampai ke besar atau pada orang luar," katanya.


So kenapa kau merungut hal ni??? Dah kata malas nak babitkan org lain????? Bodoh
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2024 11:04 AM From the mobile phone | Show all posts
Shu leh ambik modal ni.. utk buat bahan caption terpaling ibu.. bila anak2 dia nanti.. dapat hak bermalam dgn apiz
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2024 11:13 AM From the mobile phone | Show all posts
matjerk replied at 2-3-2024 03:04 AM
Shu leh ambik modal ni.. utk buat bahan caption terpaling ibu.. bila anak2 dia nanti.. dapat hak ber ...

Huwaaaaass...
Jangan dicadangkan cik mat oiiiiiii...
Naik benang baru nanti, jenuh forumer nak menghencap...
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2024 11:41 AM From the mobile phone | Show all posts
mai dah
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

12-6-2024 11:22 PM GMT+8 , Processed in 0.799548 second(s), 46 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list