CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 14420|Reply: 80

Saya Takkan Merayu Pada Malique, Saya Tidak Hubungi Dia Sebab Tahu Tiada Guna Pun – Joe Flizzow

  [Copy link]
Post time 1-3-2024 07:25 PM | Show all posts |Read mode







“Mengapa saya perlu merayu kepadanya (Malique) untuk buat dokumentari ini.”


Demikian respons penyanyi Joe Flizzow mengenai persiapan menghasilkan dokumentari autobiografinya berjudul This Is Johan yang tidak memerlukan kerjasama Malique selaku rakan duonya dalam kumpulan Too Phat suatu ketika dahulu.


Kata Joe atau nama lengkapnya Johan Ishak, 45, tindakan tidak mencari Malique menghilangkan diri sebelum ini dilakukan demi menghormati keputusannya untuk bergerak solo yang selesa berada di belakang tabir.


“Saya tidak hubungi dia (Malique) sebab tahu tiada guna pun kalau saya cari, jawapannya tetap sama.


“Ramai lagi orang hubungi dia untuk meminta bermacam-macam perkara. Saya hormati keputusannya enggan lagi berada dalam Too Phat, jadi mengapa saya perlu tidak menghormati dia dengan merayu melakukan dokumentari ini.


“Lagipun, ini bukan cerita dia walaupun dia sebahagian daripada itu. Ini kisah saya,” kata Joe kepada Kosmo! Online pada sidang akhbar dokumentari autobiografi This Is Johan.








Ditanya sekiranya pemilik nama sebenar Malik Ibrahim itu menonton dokumentari terbabit, Joe yang juga dikenali sebagai Mr. President berharap tiada sebarang kontroversi tercetus kerana dia sahaja masih membuatkan nama Too Phat terus relevan.


“Saya harap awak gembira. Sejujurnya, siapa yang masih menghidupkan nama Too Phat? Hanya seorang iaitu saya.


“Saya tidak nampak alasan untuk marah terhadap perkara ini. Sekurang-kurangnya saya masih memikirkan mengenai Too Phat.


“Malah, saya tidak nampak orang lain boleh melakukan perkara sama,” ujarnya lagi.


Sebelum ini, Too Phat ditubuhkan oleh Joe dan Malique pada 1998 sehingga terkenal di peringkat antarabangsa khususnya rantau Asia.


Bagaimanapun, langit tidak selalunya cerah apabila mereka memilih membawa haluan masing-masing dengan meneruskan kerjaya solo pada tahun 2007.




Sumber -KOSMO! ONLINE
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 1-3-2024 07:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Awal sangat masuk
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2024 07:36 PM | Show all posts
Ditanya sekiranya pemilik nama sebenar Malik Ibrahim itu menonton dokumentari terbabit, Joe yang juga dikenali sebagai Mr. President berharap tiada sebarang kontroversi tercetus kerana dia sahaja masih membuatkan nama Too Phat terus relevan.


Sejak bila pulak nama dia Malik Ibrahim. Siapa la reporter bodoh ni
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2024 07:38 PM From the mobile phone | Show all posts
rayna_raynes replied at 1-3-2024 07:36 PM
Sejak bila pulak nama dia Malik Ibrahim. Siapa la reporter bodoh ni

Iols rasa dia google Ni ..
Kat wiki
Hahahaha
Padahal nama.malique lain sungguh kot
Hahaja
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2024 08:58 PM From the mobile phone | Show all posts
tak abes2 pasal isu malik ni
xde forumer yg boleh pecahkan rahsia ke selain drp isu dia kena hentam ngn bini dia dulu tu
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2024 10:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Tapi bg iols malique lagi best dr segi lyric and maksud..less poyo and rap dia sedap dengar…in future tak tau la kalo both of them tu akan kuar single too phat … dj T bone bukan part of too phat ke?
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 2-3-2024 01:00 AM From the mobile phone | Show all posts
Kalau aku nk compare Malique & Joe dlm grup, rasanya Malique lg berbekas dlm ingatan
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2024 02:52 AM | Show all posts
Maz_Jeffri replied at 2-3-2024 01:00 AM
Kalau aku nk compare Malique & Joe dlm grup, rasanya Malique lg berbekas dlm ingatan

Kalau lirik BM, Malique power
Kalau lirik English, Joe lg sedap


Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 2-3-2024 06:59 AM From the mobile phone | Show all posts
Nape Malik ni merajuk sgt?
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2024 07:31 AM From the mobile phone | Show all posts
Senang copy nama kat wiki Malik Ibrahim. Wartawan bbnu ni.



Cairel Adrin Ibrahim

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2024 07:53 AM From the mobile phone | Show all posts
Suatu ketika dulu aku pernah seharian menggugel cerita disebalik tabir perpecahan Too Phat dan rajukan si malique ni. Ape cer sebenarnya? Sayanglaaa...dua2 ada bakat tersendiri. Blh pegi jauh
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2024 08:19 AM From the mobile phone | Show all posts
Bukan ke nama dia Aldrin ke haper. Nama omputih sikit
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2024 09:58 AM From the mobile phone | Show all posts
Dia pun dah meluat nak jawab org asyik tanya pasak malik
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2024 10:01 AM From the mobile phone | Show all posts
Ok je dia move on…lantak lah malik nak buat apa pun
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2024 10:06 AM From the mobile phone | Show all posts
Siapa pulak yang nak tengok dokumentari dia ni masalahnya
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2024 10:30 AM From the mobile phone | Show all posts
btl la die ckp tu.. buat apa nk merayu2 kt malik.. i pn jd fed up org dok2 tnye benda yg sama
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 2-3-2024 12:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Jep dan joe.. Dua2 tpksa mnjwb bg isu ex kwn yg mcm gini.. Letih diorg..
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2024 01:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by cikX87 at 2-3-2024 01:18 PM

cairelll lah nama diaaa. apo malikkk?
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2024 02:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Nama betul malique: Cairel Adrin Ibrahim la.. celah mana pulak datangnya Malik, itu stage name aje.. mesti malique ketawa mengekek baca wartawan tulis nama dia salah..

Kalau tak silap, aku pernah terbaca kat komen di YouTube, punca mereka tak sepahaman ni sebab ada yg tikam belakang gitu la..ampun yer kalau salah, aku rasa dalam porem ni ada juga circle yg rapat dgn Malique, kalau sudi tolong
clarify la benda ni..

Aku sebagai peminat Too Phat dah tak berharap pun yg dorang akan colab semula sebab Malique dah bagi hint yg dia tak nak ada kaitan dgn dunia mereka sebelum ni.. lirik 'dulu-dulu dah habis' selalu Malique guna dalam lagu dia..mereka dah berpecah ikut haluan masing-masing, DJ T-Bone pun dah gerak solo kalau tak silap tapi dia masih jadi jemputan utk event..aku ada follow TikTok DJ T-Bone..

Bagi aku Malique adalah master dalam penulisan lirik, terutamanya sekarang lirik BM dia. Kalau aku dapat samakan Malique macam Eminem.. Kalau Joe dia rapping BI boleh la, ada slang-slang
gangster sikit..macam belah NY, ala Jay-Z gitu.. biar la dorang gerak asing-asing..
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2024 11:20 AM From the mobile phone | Show all posts
Malique buat hal sendiri dengan studio Qarma

Ye tahu wartawan tanya
Tapi dari dulu defensive aje jawabnye si Joe ni
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

20-5-2024 05:57 AM GMT+8 , Processed in 0.108928 second(s), 46 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list