CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
View: 34354|Reply: 179

GEMUK ATAU KURUS

    [Copy link]
Post time 25-2-2011 02:48 PM | Show all posts |Read mode
Salam kepada semua forumer yang mngkin lalu kat thread ni...

Saya ada masalah dengan adik yang terlalu rasa rendah diri...
Dia mempunyai badan yang berisi dan selalu amalkan diet yang salah hingga pengsan..

dia selalu kata lelaki nak perempuan yang kurus dan cantik..perempuan nak lelaki macam tu gak...
puas sya bagi nasihat tak semua lelaki sama...tapi masalah adik saya ni selalu jumpa lelaki yang nak kawan ngan dia ..awak kalau kurus lagi cantik...saya dah tanya husband..boleh nak gemuk tapi jangan sampai over..nak ngandung susah ..takut tak sihat...
jadi saya nak tanya kepada lelaki..bagi pandangan kalian..tentang GEMUK..dan tentang KURUS...
sorry..just luahkan apa yang dirasakan oleh adik....saya sendiri tgk hati budi...mngkin jenis tak kisah kot...
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2011 03:22 PM | Show all posts
saya pilih yg chubby2 sket....
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2011 03:37 PM | Show all posts
x semestinyer, kalo kering sgt pun x selera tgk...
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2011 03:40 PM | Show all posts
sy suka yg montok, mantap n sedap..
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2011 03:42 PM | Show all posts
terpulan kat empunya body...asalkan empuny body puas hati,ok la..buat apa nak berubah semata2 kerana lelaki?berbaloi ke?

tu maknanya laki tu bukan nak kawan ngan adik TT la,tapi nak kawan ngan BODY adik TT..

kalo btol ikhlas,apa peduli bentuk badan?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 25-2-2011 03:46 PM | Show all posts
tu la pasal...bukan nak puji adik..
dia mmg cntik sebab nenek ada campuran...tapi berisi...
masalahnya..dia tensen dengan pertanyaan macam tuh...
macam tak ikhlas..tapi ikhlas..ntah la...hehe..kelakarkan..
opis mate yg penah tgk adik pun cakap..kalau kurus lawa..heheh..
tensen adik...
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2011 04:00 PM | Show all posts
suh dia kurangkan pengambilan kabohidrat dan lebihkan protin dan serat...

TT

berapa berat badan adik awak? obes ke?
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2011 04:08 PM | Show all posts
ateee....betui ler org ckp tuu..kalo adek mike kurusss..lawoo lerr...maksudnye...dia mmg da lawo..tp kalo kurus sket mesti bertambah lawoo..paham?

jgn riso ler pasal org laki....ade je org laki2 ni suke kt pompuan yg berisi...x semua laki suke yg kurus keding mcm kerengge tuhh...
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2011 04:16 PM | Show all posts
kalo nak dia diet, ccari cara yg btol. Bagus gak diet ni. Leh elakkan dari penyakit. Dapat elakkan dari makan berlebihan gak. Kurangkan gula dalam pemakanan n maniskan dalam senyuman. Hikhik..
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2011 04:55 PM | Show all posts
taknak la yg gumuk sgt...stakat 180kg tu boleh lah
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2011 05:10 PM | Show all posts
Reply 10# TanSriJess


   Tan Sri suka anak gadis  ke..anak badak
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2011 05:17 PM | Show all posts
Reply  TanSriJess


   Tan Sri suka anak gadis  ke..anak badak
Ina_pk Post at 25-2-2011 05:10 PM



    anak gadis sang badak
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2011 08:29 PM | Show all posts
Takk semua laki camtu. Kawan aku ada sorang ni chubby gila tapi bf dia punyala melidi. So jgn risau,tak sume laki suka yg kurus..aku rasa la..
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2011 05:20 AM | Show all posts
nak yg ganas...
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2011 06:16 AM | Show all posts
pe kata awak post pic dye... boleh la nak komen lebih sikit... hehehe
bagi sya klu takat chubby2 lagi lawa dari kurus...
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2011 07:50 AM | Show all posts
ai x nk llki gemuks pendiks .. sker llki kurus tiggi n poket gucci
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2011 11:14 AM | Show all posts
taknak la yg gumuk sgt...stakat 180kg tu boleh lah
TanSriJess Post at 25-2-2011 16:55



    wa nak gelak guling2 lagi lu punye statement
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2011 11:15 AM | Show all posts
apa semua nie??!!!

bagi aku kalo dah suker > ko gemok ke kurus ...sku tetap suker..
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2011 11:18 AM | Show all posts
nasihat kat adik akak..
kalo nak diet,tak semestinya tak payah mkn..
makan tetap kena makan..tapi kurang kan makanan yg mempunyai kalori yg tinggi..
tetapkan dlm ati nak kurus dan mkn benda betul..elakkan junk food atau fast food..
kalau rasa lapar..suh die kunyah chewing gum yg ade perasa mint..sbb bole bantu kurangkan selera mkn..dan kalo lapar suh die kunyah kekacang atau epal ijau..dan minum air putih..

alaaaaaa...pedulikan la apa org nak pk...satu hari die akan jumpe jugak someone yg bole terima die sbb diri dia..yg bukan hanya pandang luaran je...
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2011 11:35 AM | Show all posts
nasihat kat adik akak..
kalo nak diet,tak semestinya tak payah mkn..
makan tetap kena makan..tapi  ...
melinda_gordon Post at 26-2-2011 11:18



    betul tu, deit bukan tak bermaksud tak mkn..

tp mengurangkan kuantiti ...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

20-1-2022 04:14 AM GMT+8 , Processed in 0.082664 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list